Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe feb. 2016 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților din 22 februarie 2016 ora 14:00

Ședința a început la ora 14,10.

Lucrările au fost conduse de domnulValeriu ȘtefanZgonea, președintele Camerei Deputaților.

Au participat: domnul Florin Iordache, doamna Rodica Nassar - vicepreședinți, domnul Ion-Marcel Ciolacu, domnul Cristian Buican și domnul Laurențiu Chirvăsuță - secretari, domnul Marian Neacșu, domnul Mircea-Gheorghe Drăghici, domnul George Ionescu - chestori, domnul Florin-Costin Pâslaru - Grupul parlamentar al PSD, domnul Gheorghe-Eugen Nicolăescu - Grupul parlamentar al PNL, domnul Ion Răducanu - Grupul parlamentar al UNPR, domnul Aurelian Ionescu - Grupul parlamentar ALDE, domnul Mate Andras-Levente - Grupul parlamentar al UDMR, domnul Varujan Pambuccian - Grupul parlamentar al minorităților naționale și domnul Cristian Adrian Panciu - secretarul general al Camerei Deputaților.

Invitați: doamna Ștefania Bârlibescu - Departamentul pentru relația cu Parlamentul, domnul George Ionuț Dumitrică - secretar general adjunct, domnul Georgică Tobă - secretar general adjunct interimar, domnul Gabriel Stecoza și domnul Ștefan Lagunovschi - Departamentul Secretariatului Tehnic, doamna Adriana Diaconescu și domnul Gheorghe Popescu - Direcția pentru organizarea lucrărilor în plen, domnul Sorin Berbece - Direcția pentru lucrările și secretariatul comisiilor, doamna Gabriela Enea - Direcția comunicare și relații publice, doamna Andreea Cleras - director general Direcția generală afaceri externe, doamna Ruxandra Rîmniceanu, director general la Cancelarie Președinte și doamna Alexandra Iordănescu - director general la Cabinet Secretar general.

*

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Bună ziua! Începem ședința noastră de Birou permanent.

Ordinea de zi pentru ședințele Camerei Deputaților

PUNCTUL 1

Ordinea de zi pentru ședința Camerei Deputaților

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Liderii grupurilor parlamentare, aveți ceva pentru ordinea de zi de astăzi? Nu. Am înțeles că la ora 16,00 vine domnul președinte. Este plen reunit, este discursul domniei sale, după care noi rămânem la ora ministrului.

Domnul Georgică Tobă:

Mai avem 3 puncte la ordinea de zi după aceea.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Mai avem ședință comună, a stabilit BPR. Perfect. Și la ora 18,00 începem ședința noastră, da? Și avem "Ora ministrului".

Deci, ordinea de zi rămâne aceeași.

Eu v-aș ruga frumos, într-un plic, fiecare dintre dumneavoastră, membrii Biroului permanent, vine la cabinet, semnați conform legii pe care a spus-o domnul secretar general, luați documentele care sunt pentru informarea dumneavoastră, cine dorește să vadă, să citească ce s-a întâmplat în ziua de miercuri.

"Ora Guvernului" - domnul Costescu - stadiul de execuție al autostrăzii Transilvania - 18,00 - 19,00, 19,00 - 19,20 - răspunsuri orale, da? Perfect.

Marți - comisii.

Miercuri - plen, vot final 14,30.

Domnul Mate Andras-Levente:

Dacă îmi permiteți. Votul să fie la ora 14,00 și 13,30 până la 14,00 - pauză.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Bun. Vă rog!

Domnul Gheorghe-Eugen Nicolăescu:

O altă propunere. Având în vedere ce s-a întâmplat săptămâna trecută cu votul final că nu a mai fost cvorum din diverse considerente și probabil că săptămâna aceasta se va întâmpla la fel dacă noi nu suntem atenți, atunci v-aș propune să avem plen până la ora 13,00, de la 13,00 la 13,30 - pauză, ca să pregătim votul final și votul final la 13,30.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Sunt de acord cu o singură condiție. Eu am înțeles că a fost depusă o contestație de către Grupul parlamentar PSD cu două capete, una pe PLx-ul de la poziția 9 și unul pe celelalte 8 proiecte care au fost în ziua respectivă la votul final.

Contestația a suspendat posibilitatea ca președintele de ședință să poată să semneze cele 8 proiecte care erau înainte, toată sesiunea de vot final fiind contestată cu privire la procedura de vot electronic.

Pe de altă parte, am înțeles că, după această chestiune, când a fost suspendată, au discutat liderii, am văzut și eu pe camere înregistrarea din plen care este publică, v-ați întors și ați supus la vot continuarea votului prin ridicare de mână, încă două poziții cu prevederea tradițională care acelea nu au fost contestate și pe care domnul Iordache le-a trimis.

O să aveți acest raport și eu v-aș propune ca miercuri dimineață la ora 9,00 să avem un Birou permanent până la ora 10,00 și să stabilim ce facem cu cele 8 legi plus una și care este procedura de urmat pe baza Regulamentului, pentru că nefiind semnate ele sunt în pending, unele din ele sunt foarte importante. Și aici regulamentul prevede dar să vedem ce decide Biroul permanent și Comitetul liderilor. Eu o să propun, dacă dumneavoastră sunteți de acord, plenului Camerei la ora 18,00, suspendarea procedurii de vot electronic până când se clarifică toată chestiunea, ca să nu existe nici o problemă și mergem pe votul tradițional, vot care înseamnă prezență. Prezența se stabilește în interior, voi lua măsurile pe care le consider eu oportune atâta timp cât voi conduce ședința și o să vă informez și pe dumneavoastră care sunt aceste măsuri.

Vă reamintesc că, dacă o procedură de vot este contestată, ea poate fi înlocuită prin alte două proceduri: votul cu mâna ridicată, prevăzută în Regulament sau votul prin apel nominal, deocamdată a fost contestat votul electronic, nu la un proiect ci la toată sesiunea de vot final, așa cum este prevăzut în Regulamentul Camerei. Aceasta este propunerea pe care o înaintez Biroului permanent, să înaintăm plenului Camerei suspendarea procedurii de vot electronic până se clarifică situația.

Membrii Biroului permanent cine este pentru? 7 voturi pentru, o abținere.

Voturi împotrivă? Nici un vot împotrivă.

Domnul Gheorghe-Eugen Nicolăescu:

Domnule președinte, iertați-mă vă rog! Sigur, dumneavoastră, Biroul permanent, cu majoritate, puteți să faceți ce doriți, dar eu cred că în acest moment Camera Deputaților a investit serios într-un sistem electronic de vot. Este un raport care am înțeles că nu pune sub semnul întrebării corectitudinea votului, pune sub semnul întrebării o serie de proceduri pe care noi nu le respectăm ca parlamentari, deci, nu sistemul tehnic este vinovat și în consecință, eu nu cred că noi putem să ne batem joc de banii pe care i-am băgat în sistemul electronic. Nu cred că avem voie așa ceva, atâta timp cât el, tehnic, nu este contestat de nimeni, sau cel puțin așa am înțeles eu.

În consecință, mai degrabă discutați dumneavoastră ca președinte al Camerei împreună cu liderii grupurilor parlamentare dacă este nevoie să găsim o serie de chestiuni tehnice în Regulament pentru deputați, astfel încât ei să aibă o anume conduită în raport cu sistemul electronic de vot. Cred că aici este problema și nu în sistemul de vot electronic tehnic.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Domnul Pâslaru.

Domnul Florin-Costin Pâslaru:

Mulțumesc domnule președinte.

Domnule președinte, foarte scurt. Ceea ce ați spus dumneavoastră este corect, dar nu este foarte complet. La ședința de vot de miercurea trecută, din 17 februarie, încă de la început, s-au constatat niște inadvertențe. La votul de control - și cred că sunteți de acord cu toții aici - am văzut, prima dată nu a funcționat, a doua oară nu a funcționat, în sfârșit, a treia oară am spus să mergem înainte. Două secunde, lăsați-mă să termin! Așa este.

Având în vedere că s-au întâmplat atâtea inadvertențe, tocmai acest lucru îl contestăm, faptul că acea metodă de votare nu poate reda realitatea.

Deci, aceasta este motivația contestării.

Ceea ce ați spus dumneavoastră a fost foarte bine, suspendăm și votăm prin altă metodă până când vedem un punct de vedere, dacă acel sistem este bun sau nu este bun.

Și dacă îmi permiteți, eu aș veni în completarea celor spuse și v-aș propune, pentru a lămuri pe toată lumea și a vedea realitatea să reluăm votul pentru primele șapte puncte, de la 1 la 8 până la PLx 649 care au fost votate cu vot electronic, pentru că din acel moment am trecut pe un alt sistem de vot, deci, indirect am recunoscut că sunt niște probleme în procedura de vot.

Deci, eu vă propun ca în următoarea ședință de vot final să reluăm aceste voturi. Mulțumesc.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Vă repet ceea ce scrie în Regulament. Contestarea unui parlamentar asupra unei proceduri de vot se face în intervalul de zece secunde pe care îl ai când votezi, imediat după sesiunea de vot de la punctul respectiv când liderul grupului parlamentar sau membrii Camerei contestă și președintele de ședință asistat de cei doi secretari poate să constate și aici există o prevedere. Acesta este punctul meu de vedere după ce am citit din videogramă. M-am uitat să văd ce este. Nu am văzut contestări. Dar dreptul dumneavoastră, prin contestația scrisă pe care ați făcut-o, arătând asupra procedurii și faptului că se înregistrează în sistem oameni care nu sunt prezenți în sală efectiv, cum scrie în Regulamentul Camerei, este o chestiune pe care o vom clarifica miercuri dimineață la ora 9,00, pentru că și dumneavoastră ca și mine trebuie să citim mormanul acesta și în funcție de ce este acolo, eu nu am fost prezent, toți colegii din Biroul permanent trebuie să aducă argumente pro și contra. Până atunci, pe orice vot pe care îl avem, că este în timpul sesiunii normale sau la sesiunea de vot final, se face prin procedura tradițională. Eu aceasta voi propune plenului, plenul este suveran, noi suntem un organ de lucru al plenului, conform Deciziei Curții Constituționale. S-a luat aprobarea plenului, cu votul majorității. Aceasta este propunerea pe care o voi înainta plenului de a suspenda votul electronic până când acest document se citește, vedem despre ce este vorba și stabilim care sunt căile de urmat. Aceasta este procedura normală pe care oricine care este în locul meu să o poată lua ca decizie.

Trebuie să votăm în plen, Biroul permanent a votat.

Domnul Florin-Costin Pâslaru:

Domnule președinte, dacă îmi permiteți.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Vă rog.

Domnul Florin-Costin Pâslaru:

Legat de contestație, eu vă solicit ca în ședința de miercuri, să reluăm primele 8 voturi care au fost votate electronic și tocmai votul pe care noi îl contestăm acum.

Deci, este vorba de primele 8 voturi, pentru că de la al nouălea punct de pe ordinea de zi s-a votat cu mâna. S-a căzut de acord că acel vot poate fi viciat. Și atunci, vă solicit reluarea votului pentru primele 9 proiecte de pe ordinea de zi.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Deci, poziția 8 a fost cea contestată? Eu am înțeles că 9.

Domnul Florin-Costin Pâslaru:

Deci proiectul legislativ aflat la punctul 7, până la PLx 649 inclusiv, pentru că din acel moment s-a trecut la vot prin ridicarea mâinii.

Domnul Gheorghe-Eugen Nicolăescu:

Domnule președinte, creați precedente ultrapericuloase, deci ultrapericuloase! Și mă exprim foarte corect!

Vă rog frumos, dați dumneavoastră dovadă de echilibru și cumpătare, în modul în care, de acum încolo, ne desfășurăm activitatea.

În consecință, vă propun să citim toți, deocamdată, raportul care s-a făcut, să nu luăm nici o hotărâre, să nu avansăm nici o propunere, până când ne clarificăm dacă, din punct de vedere tehnic sunt sau nu sunt probleme. Și, numai după aceea, putem să discutăm.

Și de aceea, vă rog, să nu luați decizii pripite! Pe dumneavoastră vă rog!

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Eu nu am luat nici o decizie pripită, eu v-am spus că, până miercuri dimineață, la ora 9, adică în sesiunea normală de astăzi, o să propun plenului, dacă este de acord, ca procedura electronică să fie, deocamdată, suspendată, până când luăm o decizie.

Miercuri dimineață, la ora 9, ne vedem în ședința de Birou permanent, secretarul general, împreună cu echipa, vor prezenta concluziile, noi vom pune întrebări și vom concluziona atunci. Asta înseamnă că, la sesiunea de vot final, vom avea fie numărarea votului electronic fie, în mod contrar, vom cere date suplimentare. Dar nu pot eu să iau decizia, ci plenul.

Domnul Florin-Costin Pâslaru:

Domnule președinte, vă rog mult de tot, eu am făcut o solicitare, vă rog mult să o supuneți la vot!

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Dar nu pot să fac o solicitare, eu!

Domnul Florin-Costin Pâslaru:

Nu, am făcut eu o solicitare către dumneavoastră.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Eu nu pot să iau o hotărâre, aici, cu privire la cele opt voturi pe care le-ați dat. După ce citim documentul întocmit, avem Biroul permanent miercuri, la ora 9, în Biroul permanent discutăm această soluție, pe baza solicitării dumneavoastră.

Grupul parlamentar PSD a făcut o solicitare cu două capete. Unu, contestarea votului la poziția 9, când dumneavoastră ați solicitat înlocuirea votului electronic cu votul prin apel nominal și contestarea tuturor proiectelor de legi care au fost votate, pozițiile 1 și 8, proiecte de legi care sunt supuse arbitrariului și au încălcat Regulamentul Camerei.

Pornind de la soluționarea acestei probleme, președintele de ședință, vicepreședintele Camerei, nu a semnat aceste proiecte, ca să intre în procedură de contestare la Curtea Constituțională și trimitere către președinte, dacă suntem Cameră decizională, sau către Senat, pentru ca ele să își finalizeze procedura legislativă.

Discutăm, așa cum a spus domnul Nicolăescu și așa cum au spus și colegii mei, la momentul miercuri, la ora 9, până citim acest draft, pentru că nici eu nu am fost prezent și nu pot să iau o decizie, până nu citesc.

Până atunci, nu există nici o sesiune de vot final, până miercuri, nu există nici o sesiune de vot, în interiorul Camerei, care să fie făcută cu votul electronic. Deci nu am ce să supun la vot.

Domnul Mate Andras-Levente:

Domnule președinte, eu m-am uitat atent pe ordinea de zi și nu am văzut nici un coleg să fi intervenit și să fi spus ceva despre această problemă, că este pe ordinea de zi.

Ca urmare, eu am înțeles că ne vedem la ora 9, miercuri, pentru această problemă și e OK.

Eu vă propun ca să sistăm aici discuțiile pe acest subiect. În plen, nu ar trebui amintită problema, pentru că nu știu dacă e bine, acum, să se spună din nou, despre Camera Deputaților și despre Parlament, că se votează aiurea, că nu merg aceste sisteme de vot sau că cineva a înșelat - practic, a votat cu cartela altuia sau că a fost stricat sistemul - eu spun ca să sistăm acum aceste discuții. În plen nu trebuie spus nimic, pentru că, oricum, decizia pe care am luat-o acum, ar intra în vigoare, ca să spun așa, de miercuri și ajunge dacă miercuri decide plenul Camerei despre acest subiect.

Și acum, să mergem mai departe cu punctele de pe ordinea de zi și ne vedem miercuri, când știm toți ce este în acest raport.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Domnul Pambuccian.

Domnul Varujan Pambuccian:

Eu vreau să spun un singur lucru.

Vedeți ce dezbateri a născut un vot electronic controlat? Imaginați-vă cum ar fi arătat la alegerile generale, un vot electronic necontrolat!

Atât am vrut să spun.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Dragi colegi, să presupunem că eu nu aș supune la vot această chestiune. Oricum, un lider de grup parlamentar poate să ceară acest lucru, în plen.

La sesiunea de vot final, votul electronic a fost contestat. La următoarea sesiune de vot, orice lider de grup - eu, dacă aș fi, aș contesta - poate să conteste, iar președintele ar fi obligat să supună la vot plenului contestarea votului și atunci, tot în această cheie intrăm.

De aceea v-am spus că cea mai bună soluție pentru noi, ca să ieșim din acest compromis, este să luăm decizia miercuri, să analizăm documentele care ne-au fost transmise, iar până atunci, inclusiv cele opt poziții - dumneavoastră aveți două capete la PSD, deci le discutăm pe amândouă - până discutăm, nu avem sesiune de vot final și, dacă va fi vreun articol, ceva, va fi de votat, eu știu, pe procedură, pe ceva, la ora Guvernului, din seara aceasta, vă propun să votăm cu mâna ridicată. Cred că este o chestiune foarte simplă, nu se încalcă nici o procedură, asta este problema cu care eu merg în plen și, dacă toată lumea este mulțumită, miercuri dimineața, citim și noi documentele și luăm decizia.

Domnule Neacșu, vă rog frumos!

Domnul Marian Neacșu:

Domnule președinte, stimați colegi, eu cred că în momentul în care, prin votul majorității, Biroul permanent a acceptat să renunțăm la varianta votului electronic și să trecem la o variantă a votului deschis, e clar că am acceptat că avem o problemă, că bănuiesc că de asta am făcut-o, nu pur și simplu pentru că am vrut să votăm altfel, pentru că arătăm mai bine când stăm cu mâinile ridicate!

Din aceste considerente, propunerea pe care a făcut-o domnul Pâslaru care, iarăși, are două capete de cerere, unul care a fost contestat, în opinia mea - de fapt, întreaga contestație este făcută în termeni regulamentari - dar cel puțin, referitor la primul proiect legislativ, cred, el a fost contestat chiar de la data la care s-a discutat asupra lui, modul în care s-a votat și rezultatele votului electronic.

Fiecare dintre noi, în această perioadă, ne-am uitat mai mult sau mai puțin pe acele listinguri, am făcut propriile analize, propriile socoteli. Evident că este necesar să ne uităm și pe materialele care ne sunt puse la dispoziție.

Deci vă rog să luați în calcul, în mod foarte serios, Comitetul liderilor - nu vă fac recomandări, dar așa cred că aș face eu, dacă aș fi rămas acolo - să discutați, pentru ca, până miercuri, așa cum s-a propus aici, să avem un punct de vedere și să propuneți Biroului permanent dacă mențineți acest punct de vedere. Recomandarea mea este să fie menținut, pentru că, dacă avem obiecțiuni asupra votului la unul dintre proiectele legislative, este foarte clar că putem să extindem aceste obiecțiuni, aceste discuții, aceste nepuneri de acord, ca să le spun așa, și asupra celorlalte, pentru că nu am nici un temei să cred că s-a defectat mașinăria de vot numai la unul dintre voturi și că, în rest, a funcționat în regulă.

Deci de acord să votăm, de acum înainte, până când ne lămurim despre ce este vorba, prin vot deschis. Faptul că am acceptat că trebuie să votăm prin vot deschis, implicit, ne conduce la gândul că apreciem cu toții că ceva nu este în regulă și, miercuri dimineață, să putem să avem, din nou, în discuție, ordinea de zi pentru plen și pentru votul final, cu propunerea Grupului PSD de luat în calcul.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Dacă mai sunt intervenții?

Domnul Gheorghe-Eugen Nicolăescu:

Domnule președinte, așa cum a spus colegul Mate, ar trebui să închidem ședința aici, dar cu o singură remarcă, nu înțeleg încrâncenarea asta pentru a încerca să se revoteze o lege care a picat în plen, pe care, culmea, președintele PSD a solicitat să nu se mai discute despre ea, că va veni cu o lege nouă. Și nu înțeleg crâncenarea asta! Și nu înțeleg, până la urmă, cine are dreptate sau cine minte, cel care a cerut de la tribună - lăsați, aplicați legea, o să vin cu una mai bună - sau cei care, astăzi, încearcă, prin aceste căi oculte, să readucă legea aceea la votat.

E o remarcă, nimic altceva!

Domnul Marian Neacșu:

Evident, un cadou otrăvit! Era de așteptat din totdeauna, din partea domnului Nicolăescu!

Deci am încheiat discuțiile pe această temă, dar sunt niște aprecieri. Da, încheiem discuțiile pe această temă, dar evident, noi ne menținem punctul de vedere.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Domnul Iordache.

Domnul Florin Iordache:

Stimați colegi, problema este așa, că ne dorim ca toate legile să fie votate într-un cadru regulamentar. Acesta era și motivul pentru care, prin votul dumneavoastră, deocamdată, sistemul de vot electronic, pentru a nu exista suspiciunea că poate cineva, într-un fel sau altul - prin prezență, prin neprezență, prin înregistrarea cartelei și apoi prin plecare - să perturbe prezența, pentru că, în ceea ce privește legile ordinare, aici este marea problemă, prin prezența la momentul începerii votului final și, apoi, prin părăsirea sălii de vot, chiar dacă scoți cartela, tu rămâi în cvorum voturile exprimate cu "da", "nu" sau abțineri se raportează la această prezență totală. Aici este marea problemă.

Domnul Gheorghe-Eugen Nicolăescu:

Eu am înțeles că avem niște probleme de regulament și ele trebuie discutate foarte serios, nu să punem de o parte un sistem electronic care, până acum, de atâtea luni de zile, a funcționat.

Deci am depistat că avem probleme de organizare, pe care trebuie să le depășim prin înțelegere, nu prin impunere.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Domnule Nicolăescu, să știți că eu sunt de acord cu ceea ce a spus domnul Mate. Problema este legată de atitudinea și comportamentul pe care anumiți colegi parlamentari le au față de responsabilitatea cu care sunt investiți. Ei sunt în Parlament să facă legi, nu să vină și să își pună cartela și să se plimbe, beneficiind fie de această breșă pe care o reproșează colegii de la PSD, colegii mei, fie de alte chestiuni legate de faptul că nimeni nu le poate interzice să intre sau să iasă din sală, când vor și cum vor, în sesiunea de vot parlamentar. Aceste lucruri trebuie reglementate. De aceea am stabilit o discuție strict legată de această contestație a Grupului parlamentar PSD, miercuri la ora 9, iar până atunci, decizia pe care plenul a luat-o, la ultima sesiune de vot final, rămâne în vigoare. Dar nefiind sesiune de vot final, eu trebuie să supun la vot ceea ce am hotărât în Biroul permanent. Procedural, trebuie să spunem plenului, să îl informăm și trebuie să ia o decizia plenul, pentru că el este suveran, cu privire la aceste proceduri.

Dar aici este vorba de o anumită tipologie, pe care eu am contestat-o, întotdeauna, de a face parlamentarism. Și, de fapt, despre asta discutăm, până la urmă. Că ea se duce într-o anumită zonă sau într-o altă zonă, nu are nici o legătură.

Dar vreau să discutăm acest lucru într-o discuție cu secretarul general legat de problemele care sunt legate de acest soft, care trebuie să corespundă Regulamentului Camerei sau cui trebuie să corespundă. Ne vor explica domniile lor și vom hotărî atitudinea pe care o vom lua, cu respectarea regulamentului și legislației. Nu putem să luăm altă decizie.

Vă propun să trecem la alt punct dacă numai sunt alte intervenții. Vă mulțumesc foarte mult.

Notă cu privire la inițiativele legislative înregistrate la Biroul permanent al Camerei Deputaților

PUNCTUL 4

Notă cu privire la inițiativele legislative înregistrate la Biroul permanent al Camerei Deputaților

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Avem o cerere pentru procedură de urgență din partea parlamentarilor. Dacă grupurile parlamentare, așa este cutuma, toate sunt de acord, rămâne în procedură de urgență. Dacă nu este acordul unanim al grupurilor parlamentare.

Da, este acordul unanim, atunci rămâne în procedură de urgență. SRR și SRTV, da? Bun.

Deci, membrii Biroului permanent, la propunerea Comitetului liderilor acceptăm pentru această inițiativă parlamentară procedură de urgență, da? Unanimitate în Biroul permanent.

Scrisoare din partea domnului prim-ministru Dacian Cioloș prin care transmite

PUNCTUL 5

Scrisoare din partea domnului prim-ministru Dacian Cioloș prin care transmite

Lista Priorităților legislative ale Guvernului pentru prima sesiune ordinară parlamentară a anului 2016-02-22

Programul legislativ al Guvernului pentru anul 2016

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

La comisii obligatoriu și bineînțeles dumneavoastră le distribuiți la grupurile politice parlamentare, membrii Biroului permanent le au.

Solicitare din partea domnului Ciprian Bucur, ministru delegat pentru Relația cu Parlamentul

PUNCTUL 6

Solicitare din partea domnului Ciprian Bucur, ministru delegat pentru Relația cu Parlamentul

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Amânarea răspunsului se poate face cu acordul dumneavoastră, dacă Biroul permanent este de acord, 15 zile. Vă rog.

Doamna Magda Ștefania Bârlibescu:

Este o solicitare pe care noi v-o supunem atenției, din partea MFP.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Am înțeles. Membrii Biroului permanent sunteți de acord?

Obiecții, comentarii? Nu sunt. Unanimitate.

Scrisoare din partea doamnei Ana-Claudia Costea, Ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice

PUNCTUL 7

Scrisoare din partea doamnei Ana - Claudia Costea, Ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Observații la normele noastre. Trebuie să o trimitem la Biroul permanent reunit.

Domnul Gheorghe-Eugen Nicolăescu:

Exact ce v-am spus.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Știu. Eu vă propun să o trimitem de urgență, pentru că avem această competență.

Domnule Nicolăescu, domnilor colegi, vă propun să o trimitem de urgență președintelui Comisiei pentru statut. Dacă membrii Biroului sunt de acord și să o punem cu prioritate pe ordinea de zi a Biroului permanent reunit care se face de îndată, ca să o trimitem și regulamentar. Mulțumesc foarte mult.

Domnule secretar general, trimiteți-o domnului Duvăz de urgență. Mulțumesc foarte mult.

Scrisoare din partea doamnei Anca Dana Dragu, Ministrul Finanțelor Publice

PUNCTUL 8

Scrisoare din partea doamnei Anca Dana Dragu, Ministrul Finanțelor Publice

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Și scrisoarea doamnei Anca Dana Dragu, la fel, se trimite tot la Comisia de Statut. De urgență, vă rog frumos să-l informați pe domnul președinte al Senatului că trebuie să facem un BPR. O să vorbesc și eu cu domnia sa.

Proiect de Hotărâre privind modificarea și completarea Regulamentului Camerei Deputaților

PUNCTUL 9

Proiect de Hotărâre privind modificarea și completarea Regulamentului Camerei Deputaților

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Proiectul de Hotărâre privind modificarea și completarea Regulamentului Camerei Deputaților îl trimitem la comisie.

Termen de amendament - o săptămână, termen de raport - două săptămâni. Sunteți de acord membrii Biroului permanent? 7 cu 14. Mulțumesc foarte mult. Aprobat.

Punct de vedere al Comisiei pentru Regulament referitor la procedura de urmat în aplicarea prevederilor art.32 alin.(1) lit.i) și j) din Regulamentul Camerei Deputaților, republicat

PUNCTUL 10

Punct de vedere al Comisiei pentru Regulament referitor la procedura de urmat în aplicarea prevederilor art.32 alin.(1), lit. i) și j) din Regulamentul Camerei Deputaților, republicat

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Eu am solicitat o interpretare cu privire la aplicarea celor două articole care sunt scrise în Regulament în dreptul Biroului permanent, dragi colegi, și le-am solicitat, în temeiul situației prevăzute de Regulamentul Camerei care spune la atribuțiile noastre, la lit. i), că noi facem ordinea de zi și programul de lucru pe care-l transmitem Comitetul liderilor spre dezbatere și aprobare, după care el vine la noi, noi îl aprobăm și îl trimitem în plen și că noi trebuie să rezolvăm problemele care sunt legate în situațiile de refuz al unei comisii, a unui grup de deputați de a pune în aplicare cum pot aborda abuziv sau obstrucționare, blocaj, vacantare, incompatibilitate și atunci noi trebuie să știm cum putem să luăm această decizie. Dacă în cazul proiectelor de hotărâre, lucrurile sunt clare și în cazul proiectelor de legi, la fel de clare, în cazul incompatibilității nu este o prevedere clar stabilită de către Regulament ce trebuie să urmăm. Există o Decizie a Curții Constituționale care spune că este obligatoriu raportul comisiei parlamentare. Următoarea etapă fiind aceea că pe baza documentelor Agenției Naționale de Integritate, instituția noastră trebuie să pună în aplicare o prevedere, nu să o judece pe fond, iar raportul care este obligatoriu sub natura scrierii nu sub natura ținerii cont de noi cei care suntem în Birou, trebuie să fie o procedură administrativă pe care trebuie să o îndeplinim. Ca și în cazurile trecute în acest mandat, suntem aproape la 8, 9 luni de la "cazul Adăscăliței" și nu am luat nici o decizie și va trebui să dedicăm o ședință a Biroului permanent în care stabilim procedurile de urmat în acest caz.

Vă spun acest lucru, am cerut și Comisiei pentru statutul deputatului și senatorului să interpreteze un articol care în sensul unor decizii ale instanțelor din România, președintele unei Camere poate, abuziv, să introducă pe ordinea de zi fără votul plenului în materia incompatibilităților, ceea ce din păcate pentru noi nu avem conform Regulamentului.

Probabil că săptămâna viitoare vom avea o discuție și pe această temă. Din ceea ce am văzut la sfârșit spune că referitor la procedura de urmat în cadrul ISJ, Biroul permanent cu privire la procedura incompatibilităților, potrivit 227 din RCD sesizează comisia care unde se află - incompatibilități - adică Comisia juridică pentru a întocmi un raport cu privire la cazul de incompatibilitate, propunerea cuprinsă în raport având caracter de recomandare, conform Deciziei Curții Constituționale urmând a fi dezbătute și deliberate în plenul Camerei. În cazul în care o comisie nu își îndeplinește atribuțiile, atunci Biroul permanent poate debloca procedura legislativă creată, poate aplica prevederile acestui alineat, adică să o discutăm noi.

Deci, am luat act de ea.

Domnul Marian Neacșu:

Domnule președinte, nu m-am lămurit foarte clar.

Această solicitare este a dumneavoastră sau este a Biroului permanent?

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Este a mea, însușită de către Biroul permanent.

Domnul Marian Neacșu:

Nu știam, că este de lunea trecută și din câte îmi aduc aminte, dumneavoastră nu ați fost prezent lunea trecută.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Eu am cerut în Biroul permanent și Biroul permanent a aprobat-o și este în numele Biroului permanent.

Procedura parlamentară este următoarea. Președintele poate cere în nume personal sau în numele Biroului permanent. Președintele poate comunica direct cu o comisie sau în numele Biroului permanent.

Domnul Marian Neacșu:

Știu asta, dar nu știam până la urmă dacă este făcută în numele dumneavoastră sau în numele Biroului permanent.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

În Biroul permanent de luni, Biroul permanent a aprobat în unanimitate trimiterea către comisie cu termen o săptămână și la fel și pentru Duvăz, dar fără termen la cealaltă.

S-ar părea că am sărit ceva.

Notă privind inițiativele legislative pentru care rapoartele comisiilor au fost depuse și distribuite în ziua de joi, 18.02.2016, dar care nu îndeplinesc condițiile regulamentare pentru a fi înscrise pe ordinea de zi a Camerei Deputaților și a fi dezbătute în ziua de miercuri, 24.02.2016 (art. 69 alin. (2) și art. 258 din Regulament)

PUNCTUL 2

Notă privind inițiativele legislative pentru care rapoartele comisiilor au fost depuse și distribuite în ziua de joi, 18.02.2016, dar care nu îndeplinesc condițiile regulamentare pentru a fi înscrise pe ordinea de zi a Camerei Deputaților și a fi dezbătute în ziua de miercuri, 24.02.2016 (art.69 alin.(2) și art.258 din Regulament)

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Avem o Notă cu privire la inițiativele legislative prin care raporturile comisiilor au fost depuse și distribuite în ziua de joi.

Acestea nu pot fi înscrise pe ordinea de zi și să fie dezbătute în ziua de miercuri 24. Deci fiind depuse joia trecută, nu au trecut cele cinci zile.

Noi am luat act, e vorba despre respectarea regulamentului.

Regulamentul se respectă.

Timpii, ați văzut care sunt, sunt cei tradiționali, o să îi supunem la vot, în plen.

Domnul Ciolacu și domnul Buican sunt secretarii de ședință și vicepreședintele pentru această săptămână este domnul Orban.

Solicitare din partea Grupului parlamentar Progresist

PUNCTUL 11

Solicitare din partea Grupului parlamentar Progresist

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Grupul parlamentar Progresist ne solicită să stabilim prin hotărâre organigrama Grupului parlamentar Progresist.

Domnul Ion Răducanu:

Domnule președinte, de trei săptămâni, de când s-a înființat grupul, nu pot să constitui staff-ul, pentru că nu am nici o hârtie, nimeni nu vrea să mă ajute, sunt plimbat de colo-colo.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Domnule secretar general, eu dau Comitetului liderilor o săptămână ca să își rezolve problema. Dacă nu rezolvă într-o săptămână problema, există prevedere regulamentară și legală pentru rezolvare. Deci rog liderii grupurilor parlamentare, într-o săptămână, să își rezolve această problemă și să găsească o soluție, care să fie convenabilă pentru toate partidele. Și, când spun asta, cred că toată lumea înțelege despre ce este vorba. Da?

Vă mulțumesc foarte mult! Deci discutăm această chestiune lunea viitoare.

Obiecții, comentarii, din partea Biroului permanent? Nu sunt.

Cerere din partea Grupului parlamentar Progresist

PUNCTUL 12

Cerere din partea Grupului parlamentar Progresist

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Tot din partea Grupului parlamentar Progresist, cu privire la poziționarea Grupului parlamentar Progresist, format din 42 de deputați în sala de ședințe a plenului.

Aceeași chestiune, până săptămâna viitoare, se rezolvă de către Comitetul liderilor.

Domnul Ion Răducanu:

Domnule președinte, știți, eu am fost în Grupul PSD și suntem împrăștiați în toată sala.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Domnule Răducanu, poziția ultimul rând din stânga este liber, puteți să discutați cu celelalte două grupuri, nu este decizie pe care să o ia Biroul permanent. Și cu liderii grupurilor parlamentare găsiți o soluție, da?

Deci termen o săptămână și veniți cu o propunere, pe care să o acceptăm.

Vă mulțumesc.

Informare din partea Comisiei pentru muncă și protecție socială referitoare la Recomandarea OIM nr.204/2015 privind tranziția de la economia informală la economia formală

PUNCTUL 13

Informare din partea Comisiei pentru muncă și protecție socială referitoare la Recomandarea OIM nr.204/2015 privind tranziția de la economia informală la economia formală

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Informare din partea Comisiei pentru muncă și protecție socială referitoare la Recomandarea OIM, merge la plen. Vă rog să o puneți pe ordinea de zi pentru informarea plenului.

Membrii Biroului permanent, obiecții, comentarii? Nu sunt, aprobat în unanimitate.

Notă referitoare la obiecția de neconstituționalitate a dispozițiilor articolului unic punctul 2 subpunctul 4 și ale articolului unic punctul 4 – referitor la art.VII din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.21/2015 – din Legea privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.21/2015 pentru modificarea și completarea Legii nr.165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România, precum și ale art.3 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.94/2000 privind retrocedarea unor bunuri imobile care au aparținut cultelor religioase din România

PUNCTUL 14

Notă referitoare la obiecția de neconstituționalitate a dispozițiilor articolului unic punctul 2 subpunctul 4 și ale articolului unic punctul 4 - referitor la art.VII din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 21/2015 - din Legea privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.21/2015 pentru modificarea și completarea Legii nr.165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România, precum și ale art.3 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.94/2000 privind retrocedarea unor bunuri imobil care au aparținut cultelor religioase din România.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Avem o notă pentru obiecții de neconstituționalitate, Senatul este prima Cameră sesizată. O trimitem la comisia de specialitate atunci când va veni la noi. Aceeași comisie care a fost și atunci când a fost făcută obiecția de neconstituționalitate.

Am luat act de ea.

Informare din partea domnului deputat Romeo Rădulescu

PUNCTUL 15

Informare din partea domnului deputat Romeo Rădulescu

Cerere din partea domnului deputat Cezar Cioată

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Domnul Romeo Rădulescu devine membru PSD, iar domnul Cioată dorește un concediu în perioada 22-25.

Cu privire la informarea domnului Rădulescu informăm plenul, iar privind cererea domnului Cioată, o aprobăm, dacă nu sunt alte obiecții sau comentarii din partea Biroului permanent. Aprobat în unanimitate.

Scrisoare din partea Tribunalului București - Secția I Penală, referitoare la domnul deputat Longher Ghervazen

PUNCTUL 16

Scrisoare din partea Tribunalului București - Secția I Penală, referitoare la domnul deputat Longher Ghervazen

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Scrisoare de la Tribunalul București referitoare la domnul deputat Ghervazen, e vorba despre o informare și o trimitem la Comisia juridică pentru informare.

Și, vă rog frumos, domnule secretar general, să îl informați și pe domnul deputat, conform procedurii parlamentare.

Solicitare din partea domnului deputat Eugen Tomac referitoare la aprobarea unei zile de concediu cu plată

PUNCTUL 17

Solicitare din partea domnului deputat Eugen Tomac referitoare la aprobarea unei zile de concediu cu plată

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Domnul Tomac solicită o zi de concediu pe 24 februarie. Obiecții, comentarii? Nu sunt, aprobat în unanimitate.

Solicitare din partea domnului deputat Ioan Balan referitoare la aprobarea a trei zile de concediu

PUNCTUL 18

Solicitare din partea domnului deputat Ioan Balan referitoare la aprobarea a trei zile de concediu

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Concediu cu plată în perioada 22-24 februarie. Obiecții, comentarii? Nu sunt, aprobat în unanimitate.

Raportul asupra inflației - februarie 2016, transmis de Banca Națională a României

PUNCTUL 19

Raportul asupra inflației - februarie 2016, transmis de Banca Națională a României

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Raport asupra inflației, februarie 2016 transmis de BNR, la Comisia de buget-finanțe, pentru informare.

Memorandum intern: Propuneri de abonamente la unele publicații legislative pentru anul 2016

PUNCTUL 20

Memorandum intern: Propuneri de abonamente la unele publicații legislative pentru anul 2016

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Propuneri de abonamente la unele publicații legislative pentru anul 2016. Vă propun aprobarea.

Dacă sunt obiecții, comentarii? Nu sunt. Aprobat în unanimitate.

Solicitare din partea doamnei Ruxandra Săbăreanu, secretar general al Curții Constituționale

PUNCTUL 21

Solicitare din partea doamnei Ruxandra Săbăreanu, secretar general al Curții Constituționale

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Doamna Săbăreanu, secretar general al Curții Constituționale, solicită sala "Mihai Viteazul" între 9 și 14. E și Ziua Curții Constituționale, nu?

Domnul Mate Andras-Levente:

O singură observație, se semnează de către președintele Curții Constituționale aceste cereri și nu de către secretarul general al Curții.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Domnule secretar general, aici are dreptate domnul Mate și v-aș ruga și eu să vorbiți cu colegii de acolo. Deci vorbiți cu doamna Săbăreanu, nu e o problemă, dar să semneze domnul președinte al Curții. Vă rog frumos, o trimiteți pentru reformulare.

Membrii Biroului permanent aprobat în unanimitate.

Solicitare din partea domnului deputat Ghervazen Longher referitoare la participarea la Conferința Europa Carpaților (Polonia, 26-27 februarie 2016)

PUNCTUL 22

Solicitare din partea domnului deputat Ghervazen Longher referitoare la participarea la Conferința Europa Carpaților (Polonia, 26-27 februarie 2016

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Domnul Ghervazen pleacă la Conferința Europa Carpaților, 26-27. Nu putem să aprobăm, pentru că noi am aprobat în ședința din 15, că merge cineva de la Comisia de politică externă, dacă nu mă înșel eu. Așa este?

Doamna Elena-Andreea Cleras:

Nu a vrut să meargă nimeni de la comisie.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Nu vrea nimeni!

Atunci, aprobăm noi ca domnul deputat să meargă cu autoturismul personal. Dacă sunt obiecții, comentarii, membrii Biroului permanent? Nu sunt, s-a aprobat în unanimitate.

Solicitare din partea domnului deputat Georgian Pop referitoare la participarea la lucrările Adunării Generale a Alianței Europene pentru Israel (Oslo, 14-17.04.2016)

PUNCTUL 23

Solicitare din partea domnului deputat Georgian Pop referitoare la participarea la lucrările Adunării Generale a Alianței Europene pentru Israel (Oslo, 14-17.04.2016)

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Domnul Pop, 14-17, participare la Adunarea Generală a Alianței Europene pentru Israel, dacă sunt comentarii, observații? Nu sunt. Aprobat în unanimitate.

Domnule secretar general, vă rog frumos să procedați la îndeplinirea procedurilor regulamentare.

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe

PUNCTUL 24

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Trecem la materialele pe linia relațiilor parlamentare externe.

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Memorandum intern privind întrevederi la Parlamentul României ale Comisarului european pentru justiție, protecția consumatorilor și egalitate de gen (29 februarie 2016) Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

1. Memorandum intern privind întrevederi la Parlamentul României ale Comisarului european pentru justiție, protecția consumatorilor și egalitate de gen (29 februarie 2016)

Pe 29 februarie, la Sala "Nicolae Bălcescu", Comisarul european pentru justiție vine în România și are o întâlnire cu președinții și reprezentanți ai Comisiilor juridice de disciplină și impunități și ai Comisiei pentru afaceri europene.

Liderii grupurilor parlamentare, rugămintea mea este, pe 29 februarie vine doamna Comisar Jurova și a fixat o întâlnire cu liderii grupurilor parlamentare și birourile comisiilor juridice și pentru afaceri europene. E o discuție axată pe temele strict legate de mecanismul de cooperare și verificare, de chestiunile care sunt în avantajul nostru. Și eu v-aș ruga frumos să fiți prezenți la această întâlnire.

Obiecții, comentarii? Nu sunt, aprobată în unanimitate.

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Memorandum intern privind participarea la Reuniunea interparlamentară cu tema Femei refugiate și solicitante de azil în Statele Membre ale Uniunii Europene (Bruxelles, Belgia, 3 martie 2016) Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

2. Memorandum inter privind participarea la Reuniunea interparlamentară cu tema "Femei refugiate și solicitante de azil în Statele Membre ale Uniunii Europene" (Bruxelles, Belgia, 3 martie 2016)

3 martie, Belgia, doamna Podașcă participă la Reuniunea "Femeile refugiate și solicitante de azil în statele Uniunii Europene". Dacă sunt obiecții, comentarii? Nu sunt, aprobat în unanimitate.

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Memorandum intern privind participarea la lucrările Comisiei pentru egalitate și nediscriminare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei și la reuniunea Rețelei parlamentarilor pentru combaterea violenței asupra femeilor (Paris, Franța, 9 - 10 martie 2016) Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

3. Memorandum intern privind participarea la lucrările Comisiei pentru respectarea obligațiilor și angajamentelor asumate de statele membre ale Consiliului Europei a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (Paris, Franța, 9-10 martie 2016)

Participarea la lucrările Comisiei pentru respectarea obligațiilor și angajamentelor asumate de către statele membre ale Consiliului Europei a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, domnul Stroe și domnul Preda. Obiecții, comentarii? Nu sunt. Aprobat în unanimitate.

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Memorandum intern privind participarea la lucrările Comisiei pentru egalitate și nediscriminare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei și la reuniunea Rețelei parlamentarilor pentru combaterea violenței asupra femeilor (Paris, Franța, 11 martie 2016) Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

4. Memorandum intern privind participarea la lucrările Comisiei pentru egalitate și nediscriminare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei și la reuniunea Rețelei parlamentarilor pentru combatereaviolenței asupra femeilor (Paris, Franța, 11 martie 2016)

Doamna Birchall, 11 martie, la Paris. Obiecții, comentarii? Nu sunt. Aprobat în unanimitate.

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Memorandum intern privind participarea unei delegații a Camerei Deputaților la Forumul Tinerilor G200 (Garmisch, Germania, 6 – 10 aprilie 2016) Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

5. Memorandum intern privind participarea unei delegații a Camerei Deputaților la Forumul Tinerilor G200 (Garmisch, Germania, 6-10 aprilie 2016)

Domnul Suciu, domnul Drăgușanu, domnul Surugiu și domnul Gheorghe, 6-10 aprilie, în Germania, la Forumul Tinerilor G200. Obiecții, comentarii? Nu sunt, aprobat în unanimitate.

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Memorandum intern privind desemnarea unui reprezentant al Camerei Deputaților pentru participarea la Conferința Parlamentară Globală de la Washington (Statele Unite ale Americii, 10 – 12 aprilie 2016) Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

6. Memorandum intern privind desemnarea unui reprezentant al Camerei Deputaților pentru participarea la Conferința Parlamentară Globală de la Washington (Statele Unite ale Americii, 10-12 aprilie 2016)

Conferința Globală Parlamentară, Washington, 10-12 aprilie. Ne trebuie un membru al Biroului permanent al Camerei. Cine vrea să meargă?

Discutăm miercuri, da? Până atunci, vă rog frumos să vă gândiți!

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Memorandum intern privind participarea domnului deputat Aurelian Mihai la vizita în Spania a delegației conduse de domnul Dan Stoenescu, ministru delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni (19 – 21 februarie 2016) Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

7. Memorandum intern privind participarea domnului deputat Aurelian Mihai la vizita în Spania a delegației conduse de domnul Dan Stoenescu, ministru delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni (19-21 februarie 2016)

Domnul Mihai Aurelian, vizita în Spania a unei delegații conduse de domnul Stoenescu, ministru delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, 19-21 februarie.

Domnul ministru l-a invitat separat, fiind deputat de Diaspora. Obiecții, comentarii, nu sunt. Aprobat în unanimitate.

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Memorandum intern privind vizita la Podgorița a domnului Borbely Laszlo, președintele Comisiei pentru politică externă, împreună cu o delegație a comisiei (Podgorița, Muntenegru, 8 – 9 martie 2016) Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

8. Memorandum intern privind vizita la Podgorița a domnului Borbely Laszlo, președintele Comisiei pentru politică externă, împreună cu o delegație a comisiei (Podgorița, Muntenegru, 8-9 martie 2016)

Domnul Laszlo Borbely merge în 8-9 martie la Podgorița, în Muntenegru. Dacă sunt obiecții, comentarii? Nu sunt. Aprobat în unanimitate.

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Informare privind participarea delegației Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaților, la reuniunea președinților Conferinței organelor parlamentare specializate în chestiunile Uniunii ale parlamentelor Uniunii Europene – COSAC (Haga, Olanda, 7 – 8 februarie 2016)

9. Informare privind participarea delegației Comisei pentru afaceri europene a Camerei Deputaților, la reuniune a președinților Conferinței organelor parlamentare specializate în chestiunile Uniunii ale parlamentelor Uniunii Europene - COSAC (Haga, Olanda, 7-8 februarie 2016)

S-a luat act.

Scrisoare din partea Prefecturii Județului Buzău

PUNCTUL 25

Scrisoare din partea Prefecturii Județului Buzău

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Scrisoare din partea Prefecturii Județului Buzău, o trimitem la comisii, la agricultură și administrație. Obiecții, comentarii? Nu sunt. Aprobat în unanimitate.

Scrisoare din partea Sindicatului pentru Unitatea Salariaților TVR

PUNCTUL 26

Scrisoare din partea Sindicatului pentru Unitatea Salariaților TVR

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Scrisoarea Sindicatului pentru Unitatea Salariaților TVR, o trimitem la Comisia pentru cultură și la Comisia pentru buget-finanțe. Obiecții, comentarii? Nu sunt. Aprobat în unanimitate.

Scrisori din partea MediaSind

PUNCTUL 27

Scrisoare din partea MediaSind

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Scrisoare din partea MediaSind, la Comisia de cultură, de urgență, domnule secretar general.

Obiecții, comentarii? Nu sunt, aprobat în unanimitate.

Pentru Informare

PUNCTUL 28

Pentru informare:

Scrisoare din partea Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Este vorba despre medicina muncii, cadrul general de abordare a evaluării condițiilor de muncă, spre informarea dumneavoastră. Mulțumesc.

S-a luat act.

Diverse

PUNCTUL 29

D i v e r s e

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Doamna deputat Natalia Intotero solicită aprobarea și facilitarea organizării unei expoziții cu vânzare de costume populare și obiecte tradiționale - Sărbătoarea Dragobetelui, creator Virginia Linul, în data de 24.02.2016, la nivel S1.

Dacă sunt obiecții, comentarii? Nu sunt. Aprobat.

Memorandum intern - Comisia pentru învățământ, știință, tineret și sport a Camerei Deputaților solicită punerea la dispoziție, cu titlu gratuit a sălii "C.A. Rosetti" pentru data de 24 februarie 2016, orele 17,00 pentru organizarea spectacolului cu tema "De Dragobete cântă și iubește" al trupei SUPERCALIFRAGILISTIC și al Ansamblului Folcloric "Cununa Carpaților", eveniment la care vor participa 600 de elevi și cadre didactice.

Obiecții, comentarii din partea Biroului permanent? Nu sunt. Aprobat în unanimitate.

Memorandum intern - Grupul parlamentar al minorităților naționale, în parteneriat cu Forumul European al Romilor intenționează să organizeze în data de 6-7 aprilie 2016, un eveniment care să celebreze Ziua de 8 aprilie "Ziua internațională a romilor" solicită punerea la dispoziție, cu titlu gratuit, Sala "Drepturilor Omului", împreună cu serviciile tehnice aferente.

Au mai avut vreo aprobare în această sesiune? Nu au avut.

Atunci o aprobăm membrii Biroului permanent?

De acord în unanimitate.

Memorandum intern - Comisia pentru tehnologia informației și comunicațiilor a Camerei Deputaților solicită punerea la dispoziție, cu titlu gratuit a unei săli din cadrul CIC pentru organizarea în perioada 18-19 aprilie 2016 a evenimentului "Chief Information innovation Office pentru România și Avantajul Cetățeanului" - ediția I.

Centrul Internațional de Conferințe a comunicat că nu dispune de nicio sală. Am luat act.

Domnul Aurelian Ionescu:

Dacă îmi permiteți și mie domnule președinte.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Vă rog frumos.

Domnul Aurelian Ionescu:

Grupul ALDE a formulat o cerere privind "Ora primului ministru" din luna martie. Am depus-o chiar azi la Secretariatul General.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Nu a ajuns la noi. Când ajunge o discutăm la Biroul permanent.

Domnul Aurelian Ionescu:

O discutăm luni să înțeleg.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Sau miercuri, la Biroul permanent .

Domnul Aurelian Ionescu:

Mulțumesc.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Referitor la solicitarea domnului Dobre care a venit la 13,55, o punem la Biroul permanent viitor.

Mulțumesc.

Declar ședința închisă.

*

Ședința s-a încheiat la ora 15,05.

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti luni, 23 mai 2022, 21:11
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro