Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe mar. 2016 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților din 29 martie 2016 ora 14:00

15. Solicitări din partea Grupului parlamentar progresist referitoare la modificări în componența unor comisii permanente

Vorbitor: Răducanu Ion

Solicitări din partea Grupului parlamentar progresist referitoare la modificări în componența unor comisii permanente Domnul Ion Răducanu:

Domnule vicepreședinte, săptămâna trecută, domnul președinte Zgonea a spus că dânsul nu are altă hârtie decât cea făcută în 2014 de înțelegere între grupurile parlamentare privind structura conducerilor și componența comisiei și a dat o săptămână termen să ne întrunim și să ajungem la o învoială. Nu s-a ținut această ședință, n-am ajuns la nici o învoială. Suntem în aceeași situație. În afară de cele care s-au rezolvat - cu IT-ul - care au fost rezolvate și au trecut, și cu schimbarea vicepreședintelui, nu ne-am înțeles asupra celor două comisii care au fost ale UNPR-ului repartizate la începutul mandatului, ai căror președinți au trecut, prin respectarea acordului între cele două partide, au trecut la PSD și sunt comisiile repartizate la mine. Dacă nu sunt repartizate la mine, atunci trebuie să scriem din nou, să facem o hârtie. Altfel, eu consider că regulamentul, art.46 este încălcat și, ca atare, eu nu pot să fiu de acord decât dacă rediscutăm, pentru că eu am făcut calcule și într-adevăr poate că marea majoritate a noastră avem repartizate comisii atât cât avem ponderea în Cameră, dar sunt unele care au mai mult cu trei comisii, unele grupuri.

.............................
Domnul Ion Răducanu:

Nu există acord.

Domnule președinte de ședință, la începutul sesiunii parlamentare trebuia făcut acest acord. Nu s-a mai făcut, a fost o înțelegere tacită, pacifistă, până la momentul în care doi parlamentari au fost luați la PSD, sunt președinți de comisie, nu mai sunt membrii mei, ca atare, sunt scoși.

.............................
Domnul Ion Răducanu:

Nu, domnule președinte. Vă rog. Eu am auzit povestea aceasta.

.............................
Domnul Ion Răducanu:

Domnule președinte, este o poveste. Să răspundă cine n-a făcut ședință la începutul sesiunii parlamentare să împartă grupurile, pentru că noi suntem un grup parlamentar creat acum, nu creat în 2014.

.............................
Domnul Ion Răducanu:

Domnule președinte!

.............................
Domnul Ion Răducanu:

N-am avut nici o întâlnire cu liderii pe această problemă. Am avut o întâlnire cu domnul lider al Grupului PSD azi dimineață, ca să mă lămurească nu știu ce, că este bine așa. Nu. Trebuie să avem o întâlnire cu liderii toți, trebuie să scriem pe hârtie înțelegerea. Eu așa cred. Eu cel puțin atât înțeleg la 66 de ani. Restul, nu știu. Nu vreți să facem așa, aplicăm ce spune legea.

.............................
Domnul Ion Răducanu:

Domnule președinte, din 2014 este înțelegerea. Noi ne-am înființat acum, nu în 2014. Cum putem să acceptăm așa ceva? Eu vă rog din suflet, cu tot respectul, respectați Regulamentul Camerei. Nu mă puneți în situația de a contesta această decizie. Nu mă puneți în situația aceasta. Eu nu voi ceda până nu vom semna acest acord. Eu nu sunt în jocul nimănui, ca să fie clară problema.

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 28 ianuarie 2022, 5:45
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro