Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe dec. 2016 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților din 27 decembrie 2016 ora 14:00

2. Ordinea de zi pentru ședințele Camerei Deputaților
aprobat. Numai respingeri consultă

Ordinea de zi pentru ședințele Camerei Deputaților Domnul Florin Iordache:

Avem o comunicare din partea Agenției Naționale de Integritate.

Am solicitat Agenției Naționale de Integritate un punct de vedere - să ni se comunice dacă colegii care în acest moment sunt în funcțiile administrației publice locale, în funcții de primar, viceprimar, vicepreședinți de consilii județene și președinți de consilii județene - care este durata până la care dumnealor trebuie să-și dea demisia pentru a nu fi în incompatibilitate.

Am primit acest răspuns.

Am rugămintea să fie distribuit grupurilor parlamentare, liderilor de grup, pentru a putea fi informați.

Vă rog, domnule Eugen Nicolicea.

Domnul Eugen Nicolicea:

Păi eu spun să îl distribuim grupurilor ca să îi facem de râs pe cei de la ANI, pentru că, în rest, nu ne folosește la nimic.

Un răspuns mai prost ca acesta...

Și vă rog frumos - atenție, pentru că, dacă îl transmiteți colegilor, îi induceți în eroare și vom avea probleme.

Deci, atunci când ai două termene pentru două funcții în care trebuie să îți dai demisia, ca să nu ai probleme, răspunsul este: termenul cel mai mic.

Deci, dacă aici scrie, până la urmă, 45 de zile, și în Legea aleșilor locali scrie 15 zile, acela este termenul în care trebuie să scapi de acolo.

Vă spun ce urmează: dacă acolo stai o zi în plus, o zi în plus ai fost incompatibil, după care spune: urmează interdicția de trei ani. Ni se creează niște probleme extraordinare.

Deci, răspunsul, dacă vreți să îl dați colegilor, haideți să ne uităm în Legea 161 să vedem care este termenul minim și pentru aleșii locali, și le comunicăm colegilor termenul cel mai scurt găsit și, atunci, nu mai avem nici un fel de problemă.

Deci, pe acesta, vă rog eu frumos, nu îl distribuiți pentru că este o prostie.

Domnul Florin Iordache:

Domnule Nicolicea, vreau să îl distribui liderilor de grup spre cunoștință, pentru că, așa, discutăm numai noi; măcar să aibă liderii de grup, sau în Biroul permanent.

Vă rog.

Domnul Marian-Cătălin Predoiu:

Pe lângă răspunsul de la ANI, este bine să trimitem și câteva rânduri în sensul celor spuse de domnul Nicolicea.

Domnul Eugen Nicolicea:

Atunci, rugăm secretarul general să ne scoată termenul minim din Legea 161, pentru că aici, dacă observați, se spune: care este termenul în care un deputat să-și dea demisia încât să nu-și piardă funcția de ales local. Păi aceasta îi interesează pe ai noștri, să-și dea demisia din deputăție și să rămână primari?!

Domnul Florin Iordache:

Păi da, pentru că sunt necorelate.

Deci, domnule Nicolicea, vă rog: prin Secretariatul general...

Domnul Eugen Nicolicea:

Voi vorbi cu secretarul general.

Domnul Florin Iordache:

Îl distribuim, pentru că practic în Grupurile parlamentare PNL, PSD avem colegi care sunt în acel moment în situații de dublă ipostază - primari, viceprimari sau președinți, vicepreședinți de consilii județene, sau consilieri locali, și să nu ne trezim după aceea că ne scrie ANI.

Deci, printr-o eroare, să nu ne trezim că acești oameni într-un fel sau altul își pierd mandatul sau sunt în incompatibilitate, da? Este în regulă.

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București luni, 16 iulie 2018, 5:45
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro