Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe dec. 2016 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților din 27 decembrie 2016 ora 14:00

Vorbitor: Nicolicea Eugen

Ordinea de zi pentru ședințele Camerei Deputaților Domnul Eugen Nicolicea:

Păi eu spun să îl distribuim grupurilor ca să îi facem de râs pe cei de la ANI, pentru că, în rest, nu ne folosește la nimic.

Un răspuns mai prost ca acesta...

Și vă rog frumos - atenție, pentru că, dacă îl transmiteți colegilor, îi induceți în eroare și vom avea probleme.

Deci, atunci când ai două termene pentru două funcții în care trebuie să îți dai demisia, ca să nu ai probleme, răspunsul este: termenul cel mai mic.

Deci, dacă aici scrie, până la urmă, 45 de zile, și în Legea aleșilor locali scrie 15 zile, acela este termenul în care trebuie să scapi de acolo.

Vă spun ce urmează: dacă acolo stai o zi în plus, o zi în plus ai fost incompatibil, după care spune: urmează interdicția de trei ani. Ni se creează niște probleme extraordinare.

Deci, răspunsul, dacă vreți să îl dați colegilor, haideți să ne uităm în Legea 161 să vedem care este termenul minim și pentru aleșii locali, și le comunicăm colegilor termenul cel mai scurt găsit și, atunci, nu mai avem nici un fel de problemă.

Deci, pe acesta, vă rog eu frumos, nu îl distribuiți pentru că este o prostie.

.............................
Domnul Eugen Nicolicea:

Atunci, rugăm secretarul general să ne scoată termenul minim din Legea 161, pentru că aici, dacă observați, se spune: care este termenul în care un deputat să-și dea demisia încât să nu-și piardă funcția de ales local. Păi aceasta îi interesează pe ai noștri, să-și dea demisia din deputăție și să rămână primari?!

.............................
Domnul Eugen Nicolicea:

Voi vorbi cu secretarul general.

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București sâmbătă, 21 iulie 2018, 20:28
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro