Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe dec. 2016 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților din 28 decembrie 2016 ora 9:30

5. Scrisoare din partea domnului deputat Stamatian Vasile Florin referitoare la clarificarea unei eventuale stări de incompatibilitate între calitatea de deputat și alte funcții
la Comisia juridică, de disciplină și imunități pentru raport consultă

Scrisoare din partea domnului deputat Stamatian Vasile Florin referitoare la clarificarea unei eventuale stări de incompatibilitate între calitatea de deputat și alte funcții Domnul Florin Iordache:

Mai avem o scrisoare din partea domnului deputat Stamatian Vasile Florin, care solicită clarificarea unei eventuale stări de incompatibilitate.

De asemenea, o trimitem la Comisia juridică pentru raport.

Alte posibile incompatibilități mai avem la Secretariatul general? Nu.

În Comisia juridică astăzi, de la ora 14,00, se va analiza, astfel încât să avem un răspuns pentru toți colegii noștri, ca să poată ști.

Am o singură precizare de făcut. Așa cum știți, în subsol avem un incident, înțeleg că au fost afectate serverele și există o anumită stare acolo, care sper să se rezolve.

Noi aveam propuse cele opt serii de teste pentru votul electronic și vă propun ca votul electronic să-l amânăm pentru săptămâna viitoare, să avem o sesiune specială numai pe votul electronic, în momentul în care vor merge și aceste servere, astfel încât să fie funcțional sistemul pe care toți îl așteptăm.

Domnule Nicolicea, vă rog.

Domnul Eugen Nicolicea:

Acest lucru nu afectează programul aprobat, având în vedere că noi hotărâsem ca de mâine să înceapă votul electronic. noi astăzi vom da un vot și mâine avem activitate pe comisii.

Rugăm stafful tehnic să rezolve problema mai repede, pentru ca săptămâna viitoare să nu fie niciun fel de problemă.

Domnul Florin Iordache:

Mâine avem comisii. Trebuie la un prim plen.

Vă rog, doamnă Turcan.

Doamna Raluca Turcan:

Profit de ocazie să vă adresez o nelămurire a mea pe care o am din mandatul trecut.

Dacă tot s-a investit atât de mult pe acest sistem de vot electronic, de ce nu s-a folosit de la jumătatea mandatului trecut? Și văd că nici acum, cu toate că a început o nouă sesiune parlamentară, nu putem avea vot electronic.

Care este problema, care este hiba? Eu cred că este necesară o informare, măcar a membrilor Biroului permanent, pentru a ști de ce o investiție atât de consistentă făcută în Camera Deputaților nu este folosită de către deputați.

Domnul Florin Iordache:

Domnule Dumitrică, vă rog să faceți o informare către toți membrii Biroului permanent cu istoria aceasta, ce s-a întâmplat, de ce nu a funcționat, măsurile și modul în care a fost updatat sistemul, astfel încât acum, pentru a putea porni prima dată, trebuie acele opt sesiuni de vot pentru verificare ș.a.m.d., ca să nu constatăm iar că avem colegi care votează și de fapt nu sunt în sală. Opt sesiuni - așa ne propun cei de la tehnic sau este obligatoriu pentru a verifica.

Vă rog să pregătiți un material și un desfășurător ce s-a întâmplat din luna mai până acum, stadiul actual. Și eu îmi doresc. Este mult mai simplu, ca să știm exact cine este în sală ș.a.m.d.

Vă rog.

Doamna Raluca Turcan:

Mă scuzați. Este un pic ilar, totuși. Dumneavoastră trebuie să spuneți că tehnicul ne propune opt sesiuni de vot pentru a testa sistemul de vot electronic?! Ținând cont că avem o singură sesiune de vot pe săptămână, adică în opt săptămâni putem ști dacă.

Domnul Florin Iordache:

Nu. Opt teste. Sunt opt voturi.

Doamna Raluca Turcan:

Opt voturi, deci e total diferit. Ați spus opt sesiuni.

Domnul Florin Iordache:

Opt sesiuni de vot, deci opt voturi. Sesiunea de vot are mai multe etape, o să vedeți, introducerea cartelei.

Doamna Raluca Turcan:

Adică de testat opt voturi.

Domnul Florin Iordache:

Da, nu opt săptămâni. Am spus opt sesiuni de vot: se deschide sistemul de vot, se efectuează voturile respective, se închide sistemul; se redeschide, se resetează, se revotează, se închide sistemul.

Deci, trebuie o zi efectiv numai pentru această chestiune.

Alte intervenții? Nu sunt.

Mulțumesc mult.

Declar ședința închisă. Ne vedem la ora 10,00 în plen.

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București luni, 24 septembrie 2018, 2:57
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro