Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe ian. 2017 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților din 9 ianuarie 2017 ora 16:00

1. Proiect de Decizie privind convocarea Camerei Deputaților în sesiune extraordinară
aprobat; DCD nr.3/2017 consultă

Proiect de Decizie privind convocarea Camerei Deputaților în sesiune extraordinară Domnul Liviu Dragnea:

La primul punct de pe ordinea de zi este proiect de decizie privind convocarea Camerei Deputaților în sesiune extraordinară.

Data de 09 ianuarie, pentru perioada 09 - 31 ianuarie 2017. În anexă, aveți și proiectul ordinii de zi precum și proiectul programului de lucru.

Proiectul de decizie privind convocarea Camerei Deputaților în sesiune extraordinară.

Articol unic: Camera se convoacă în sesiune extraordinară în data de 09 ianuarie 2017, ora 17,00 pentru perioada 09 - 31 ianuarie 2017.

Ca proiect al ordinii de zi pentru această sesiune extraordinară:

Informare cu privire la proiectele de legi privind aprobarea unor ordonanțe de urgență ale Guvernului, precum și altor inițiative legislative, înregistrate la Biroul permanent al Camerei Deputaților, care urmează să fie avizate de comisiile parlamentare în termenele stabilite.

De asemenea validarea unor mandate de deputat și depunerea jurământului de credință față de țară și popor de către deputații ale căror mandate au fost validate.

Dacă sunt observații sau completări.

Vă rog, domnul Nicolicea.

Domnul Eugen Nicolicea:

Aș propune să introducem pe ordinea de zi, trei plx-uri și anume:

-Plx 303/2016, Proiect de lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului numărul 10/2016, privind stabilirea măsurilor necesare în vederea asigurării resurselor financiare pentru achiziționarea unui bun aparținând patrimoniului cultural național, clasat în categoria Tezaurului patrimoniului cultural național;

-Plx 415/2016, Proiect de lege privind aprobarea OUG numărul 19/2016, pentru completarea Ordonanței 10/2016, privind stabilirea măsurilor necesare în vederea asigurării resurselor financiare, este vorba de ordonanța citită de mine mai sus, și încă un punct,

-Plx 838/2015, privind Ordonanța Guvernului numărul 14/2015, pentru completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului numărul 83/2016, privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum și alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice.

Este vorba de acea ordonanță care a majorat indemnizația pentru anumite funcții.

Deci, propun pe ordinea de zi să introduc acele trei plx-uri.

Domnul Liviu Dragnea:

Dacă mai sunt propuneri.

Da. Vă rog, doamna Turcan.

Doamna Raluca Turcan:

Eu aș propune pentru ședința de astăzi să rămânem pe proiectele restante, din ședințele precedente, și aceste noi proiecte legislative să le dezbatem în momentul în care și parlamentarii vor putea fi anunțați.

Este absolut ilar să ne imaginăm că o ședință convocată la ora 14,00 poate să aducă în plenul Camerei Deputaților, parlamentarii.

Pot să înțeleg dorința de a demara sesiunea extraordinară pentru ca Guvernul să emită ordonanțe de urgență, însă nu cred că trebuie să fim superficiali în dezbaterea proiectelor de lege.

Așadar, o să vă rog, în ședința de astăzi să mergem pe proiectele restante și pe informarea cu privire la ordonanțele Guvernului și în ședință, cu prima ședință să discutăm și proiectele menționate de domnul Nicolicea.

Domnul Liviu Dragnea:

Vă rog, dacă mai sunt alte propuneri sau observații.

Domnul Nicolicea, vă rog.

Domnul Eugen Nicolicea:

Nu intrăm pe acest proiect al ordinii de zi, pentru că noi astăzi doar stabilim în ședința de plen, aprobarea ordinii de zi, a programului de lucru pentru sesiunea parlamentară extraordinară. După ce aprobăm se va convoca, și vor veni, atunci se dezbate ceea ce am propus noi, nu astăzi.

Doamna Raluca Turcan:

Atunci, pentru a fi lucrurile mai limpezi, dacă se poate?

Domnul Liviu Dragnea:

Vă rog.

Doamna Raluca Turcan:

Vreau doar să înțeleg că aceste trei inițiative nu intră astăzi la dezbateri.

Domnul Liviu Dragnea:

Nu, eu aștept toate observațiile și vă răspund, tuturor.

Noi astăzi discutăm de convocarea unei sesiuni extraordinare a Camerei Deputaților pentru perioada 09 - 31 ianuarie, deci 09 - 31 ianuarie, și eu sunt absolut convins că în această perioadă cel puțin parlamentarii coaliției de guvernare vor fi prezenți, pentru a putea dezbate, în plenul Camerei Deputaților, cu majoritatea parlamentarilor prezenți aceste ordonanțe.

Deci, nu astăzi. Nu putem dezbate astăzi cu câțiva oameni. Categoric, nu!

Sunt de acord, și o să supun votului dumneavoastră ca propunerile domnului Nicolicea să fie acceptate și să completăm ordinea de zi.

Deci, supun la vot propunerea domnului Eugen Nicolicea, pentru a fi completată ordinea de zi.

Cine este pentru?

Mulțumesc.

Sunt voturi împotrivă? Unul.

Abțineri?

Da.

Deci, ordinea de zi a fost completată cu ceea ce a propus domnul Eugen Nicolicea.

Supun la vot ordinea de zi în forma modificată în urma completării.

Cine este pentru?

Vă mulțumesc.

Voturi împotrivă? Unul, doi, trei.

Abțineri?

Ordinea de zi a fost adoptată.

Proiectul programului de lucru:

-luni, 09 ianuarie 2017 ședința Biroului permanent, ședința Comitetului liderilor, ora 17,00 până la finalizare, ședința în plen a Camerei Deputaților, trebuie să se aprobe ordinea de zi și programul de lucru, activitate în comisiile parlamentare;

-marți, 10 ianuarie - luni, 23 ianuarie, activitate în comisiile parlamentare, avizarea unor proiecte de legi și propuneri legislative;

-marți, 24 ianuarie, zi liberă;

-miercuri, 25 ianuarie - vineri, 27 ianuarie, activitate în comisiile parlamentare;

-luni, 30 ianuarie - marți, 31 ianuarie, ședința în plen a Camerei Deputaților, ședința în plen a Camerei Deputaților.

Supun la vot acest program de lucru.

Cine este pentru?

Vă mulțumesc.

Sunt voturi împotrivă?

Abțineri? O abținere, două abțineri.

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București marți, 17 iulie 2018, 7:00
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro