Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe ian. 2017 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului din 10 ianuarie 2017 ora 11:30

1. Notă cu privire la inițiativele legislative de competența ședințelor comune ale Camerei Deputaților și Senatului, înregistrate la Parlament
aprobată consultă

Notă cu privire la inițiativele legislative de competența ședințelor comune ale Camerei Deputaților și Senatului, înregistrate la Parlament Domnul Liviu Dragnea:

La punctul unu avem o notă cu privire la inițiativele legislative de competența ședințelor comune ale Camerei Deputaților și Senatului, înregistrate la Parlament.

Avem în această notă patru proiecte de legi privind rectificări bugetare pe anul 2016, pentru Bugetul de stat și pentru Bugetul asigurărilor sociale de stat și vă rog să propuneți termene de depunere a rapoartelor comune, termene pentru amendamente, pentru avizele comune.

Vă rog.

Domnul Eugen Nicolicea:

Propun: două săptămâni pentru amendamente, trei săptămâni pentru avize, și treizeci de zile pentru rapoarte.

În ceea ce privește Bugetul asigurărilor sociale, timpul la jumătate, adică: o săptămână pentru amendamente, o săptămână jumătate pentru avize, și cincisprezece zile pentru raport.

Domnul Liviu Dragnea:

Deci, propunerea dumneavoastră este următoarea:

Pentru amendamente: paisprezece zile.

Domnul Eugen Nicolicea:

Da. Paisprezece zile. Douăzeci și unu de zile pentru avize, treizeci de zile pentru raport.

În ceea ce privește Bugetul asigurărilor de stat avem: șapte zile pentru amendamente, zece zile pentru avize și cincisprezece zile pentru raport.

Domnul Liviu Dragnea:

Dacă mai sunt și alte propuneri.

Vă rog.

Doamna Raluca Turcan:

Domnule președinte, am o intervenție de procedură.

Eu știu, că există acum un entuziasm uriaș de a mișca lucrurile și vreau să plec de la premiza de maximă bună-credință pentru acest entuziasm. Însă, cu zece minute înainte de a intra în această ședință, am verificat ordinea de zi și dacă s-a încărcat mapa pentru Biroul permanent reunit și nu era încărcată. Așadar aș vrea să intrăm într-o procedură predictibilă dacă se poate, și măcar cu câteva ore înainte să avem mapele, pentru a putea fi studiate.

Eu văd această bună colaborare între dumneavoastră și liderul PSD, care este gata pregătit cu propuneri pentru termenele de amendamente, însă cred că fiecare om din această sală, poate, și are datoria, să studieze temeinic înainte, orice propunere care se discută în Biroul permanent reunit.

Nu cred că este o solicitare exagerată. Este o solicitare de bun-simț, și ține de buna funcționare, atât a Camerei Deputaților cât și a Senatului.

Vă mulțumesc.

Domnul Liviu Dragnea:

Și care este propunerea, dacă sunteți de acord să o spuneți.

Doamna Raluca Turcan:

Propunerea de procedură este, pentru viitor, dacă se poate, să țineți cont.

Domnul Liviu Dragnea:

Mi se pare o propunere foarte bună. Staff-ului tehnic să fie mai organizat și cu timp suficient înainte toți membrii Biroului permanent să aibă acces la toate documentele, inclusiv eu aș vrea să am acces cu ceva timp mai devreme.

Vă mulțumesc pentru această propunere, totuși, trebuie să supun la vot propunerea făcută de domnul Eugen Nicolicea cu cele două pachete de termene, paisprezece zile pentru amendamente, douăzeci și unu de zile pentru avizele comune, treizeci de zile pentru rapoartele comune pentru Bugetul de stat, respectiv șapte zile pentru amendamente, zece zile pentru avizele comune, cincisprezece zile pentru rapoartele comune pentru Bugetul asigurărilor sociale de stat.

Cine este pentru?

Vă mulțumesc.

Sunt voturi împotrivă?

Abțineri? În regulă. O abținere.

Propunerea a fost aprobată.

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București miercuri, 19 septembrie 2018, 23:17
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro