Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe feb. 2017 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților din 1 februarie 2017 ora 14:00

Vorbitor: Vlase Petru Gabriel

Domnul Petru Gabriel Vlase:

Bună ziua, stimați colegi.

Deschid ședința de Birou permanent de astăzi.

Ordinea de zi pentru ședința din 1 februarie.

Dacă la ordinea de zi aveți intervenții, obiecții, comentarii. Nu aveți. Vă mulțumesc.

.............................
Ordinea de zi și programul de lucru pentru ședința Camerei Deputaților din ziua de miercuri, 1 februarie 2017 Domnul Petru Gabriel Vlase:

La punctul 1 avem ordinea de zi și programul de lucru pentru ședința Camerei Deputaților din ziua de miercuri, 1 februarie, cu alegerea vicepreședinților, a secretarilor și a chestorilor Camerei.

Programul de lucru: la ora 14,00 - ședința Biroului permanent și ședința Comitetului liderilor grupurilor parlamentare, cu aprobarea ordinii de zi și a programului de lucru al Camerei pentru ziua de miercuri; la ora 14,30 - activitate în cadrul grupurilor parlamentare; de la ora 16,00 până la finalizare - ședința Camerei Deputaților.

Dacă aici sunt obiecții, intervenții, comentarii. Nu sunt.

Cei doi secretari pentru ședința de astăzi din plen vor fi: domnul Corneliu-Mugurel Cozmanciuc și domnișoara Ioana Bran.

.............................
Notă cu privire la inițiativele legislative înregistrate la Biroul permanent al Camerei Deputaților Domnul Petru Gabriel Vlase:

La punctul 2 al ordinii de zi avem o notă cu privire la inițiativele legislative înregistrate la Biroul permanent al Camerei Deputaților.

Dacă aici sunt intervenții. Nu sunt. Vă mulțumesc.

Aprobat, potrivit cutumei.

.............................
Memorandum intern: Proiectele de legi și propunerile legislative care 
își continuă procedura în noua legislatură Domnul Petru Gabriel Vlase:

La punctul 3 al ordinii de zi avem proiectele de legi și propunerile legislative care își continuă procedura în noua legislatură.

Sunt intervenții? Nu sunt.

Vă mulțumesc.

.............................
Solicitări din partea Grupurilor parlamentare PSD, PNL și ALDE referitoare la modificări în componența unor comisii permanente Domnul Petru Gabriel Vlase:

La punctul 4 avem solicitări din partea Grupurilor parlamentare ale PSD, PNL și ALDE referitoare la modificări în componența unor comisii permanente.

Sunt intervenții? Vă rog.

.............................
Domnul Petru Gabriel Vlase:

Da.

Vă rog.

.............................
Domnul Petru Gabriel Vlase:

Atunci, o citim și vom trece în stenogramă, dacă v-ați înțeles și nu sunt discuții.

.............................
Domnul Petru Gabriel Vlase:

Am înțeles.

Este în regulă.

.............................
Solicitare din partea domnului deputat Cătălin Predoiu, vicepreședinte al Camerei Deputaților Domnul Petru Gabriel Vlase:

La punctul 5 avem o solicitare din partea domnului deputat Cătălin Predoiu, care nu este prezent.

Înțeleg că este și răspunsul aici.

Vă mulțumesc.

Rog să îl comunicați domnului vicepreședinte când va veni la ședință.

.............................
Domnul Petru Gabriel Vlase:

Vă mulțumesc.

.............................
Demisia domnului Adrian Ionuț Gâdea din calitatea de deputat Domnul Petru Gabriel Vlase:

La punctul 6 avem demisia domnului Adrian Ionuț Gâdea, deputat ales în Circumscripția nr.36.

Să fie trimisă la Comisia juridică. De acord?

Termen: o săptămână.

Sunt obiecții, comentarii? Nu sunt.

.............................
Solicitare din partea domnului deputat Valeriu-Andrei Steriu referitoare la legalitatea desfășurării activității didactice concomitent cu exercitarea funcției de deputat Domnul Petru Gabriel Vlase:

La punctul 7 avem o solicitare din partea domnului deputat Valeriu-Andrei Steriu: "Subsemnatul Steriu, deputat, prin prezenta vă rog să solicitați Comisiei juridice, de disciplină și imunități un punct de vedere privind legalitatea desfășurării activității didactice la Universitatea Transilvania Brașov concomitent cu exercitarea funcției de deputat".

Să fie trimisă la Comisia juridică.

Dacă sunt intervenții. Nu sunt.

Vă mulțumesc.

.............................
Notificare din partea doamnei deputat Viorica Cherecheș privind opțiunea pentru mandatul de deputat Domnul Petru Gabriel Vlase:

La punctul 8 avem o notificare din partea doamnei deputat Viorica Cherecheș privind opțiunea pentru mandatul de deputat.

Nu sunt probleme, da?

De acord.

.............................
Scrisori din partea domnilor deputați Bogdan-Ionel Rodeanu, Cristian Gabriel Seidler, Alexandru Rotaru, Vlad Emanuel Duruș și Ion Spânu referitoare la depunerea de documente care atestă ieșirea din starea de incompatibilitate în care s-au aflat la data intrării în exercițiul mandatului Domnul Petru Gabriel Vlase:

La punctul 9 avem scrisori din partea domnilor deputați Bogdan-Ionel Rodeanu, Cristian Gabriel Seidler, Alexandru Rotar, Vlad Emanuel Duruș, Ion Spânu referitoare la depunerea de documente care atestă ieșirea din starea de incompatibilitate în care s-au aflat la data intrării în exercițiul mandatului.

La fel: să fie trimise la Comisia juridică.

Sunt intervenții? Nu sunt.

Vă mulțumesc.

.............................
Solicitare din partea doamnei deputat Oana Consuela Florea privind aprobarea a patru zile de concediu Domnul Petru Gabriel Vlase:

La punctul 10 avem o solicitare din partea doamnei deputat Oana Consuela Florea privind aprobarea efectuării unui număr de patru zile de concediu.

Sunt obiecții? Nu sunt.

.............................
Solicitare din partea domnului deputat Cătălin Marian Rădulescu privind aprobarea a trei zile de concediu Domnul Petru Gabriel Vlase:

La punctul 11 avem o solicitare din partea domnului deputat Cătălin Marian Rădulescu privind aprobarea a trei zile de concediu în perioada 1 - 3 februarie 2017 din motive medicale.

Sunt obiecții? Nu sunt.

.............................
Solicitare din partea doamnei deputat Petronela-Mihaela Csokany privind aprobarea a cinci zile de concediu plătit Domnul Petru Gabriel Vlase:

La punctul 12 avem o solicitare din partea doamnei deputat Petronela-Mihaela Csokany privind aprobarea a cinci zile de concediu plătit.

Sunt obiecții? Nu sunt.

.............................
Solicitări din partea domnilor deputați Kulcsar-Terza Jozsef, Eugen Tomac, Valeriu-Andrei Steriu privind organizarea unor birouri parlamentare în altă circumscripție decât cea în care au fost aleși Domnul Petru Gabriel Vlase:

La punctul 13 avem solicitări din partea domnilor deputați Kulcsar-Terza Jozsef, Eugen Tomac, Valeriu-Andrei Steriu privind organizarea unor birouri parlamentare în altă circumscripție decât cea în care au fost aleși.

Aici, aveți nevoie de aprobarea Biroului permanent.

Dacă aveți obiecții aici. Nu aveți.

Vă mulțumesc.

.............................
Notă asupra sesizării de neconstituționalitate referitoare la dispozițiile articolului unic pct. 1 din Legea pentru modificarea și completarea Legii dialogului social Domnul Petru Gabriel Vlase:

La punctul 14 avem o notă asupra sesizării de neconstituționalitate referitoare la dispozițiile articolului unic pct.1 din Legea pentru modificarea și completarea Legii dialogului social.

Înțeleg că Senatul este prima Cameră.

Trimitem această notă la Comisia juridică și la Comisia pentru muncă.

Sunt obiecții? Nu sunt.

Vă mulțumesc.

.............................
Notă referitoare la excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 3-1 alin. (1-1) - (1-4) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum și unele măsuri fiscal-bugetare Domnul Petru Gabriel Vlase:

Aici avem notă referitoare la excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 3 1 alin. (11)-(14) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum și unele măsuri fiscal-bugetare.

Propunerea este de trimitere la Comisia juridică, Comisia pentru buget, Comisia pentru muncă și Comisia pentru apărare.

Dacă sunt obiecții. Nu sunt.

Mulțumesc.

.............................
Notă referitoare la obiecția de neconstituționalitate a dispozițiilor Legii privind unele măsuri de efectuare a reținerilor din venituri obținute de persoanele fizice din contracte privind raporturi de muncă în baza unor titluri executorii Domnul Petru Gabriel Vlase:

Avem o notă referitoare la obiecția de neconstituționalitate a dispozițiilor Legii privind unele măsuri de efectuare a reținerilor din venituri obținute de persoanele fizice din contracte privind raporturi de muncă în baza unor titluri executorii.

Nota o trimitem spre informare la Comisia juridică.

Sunt obiecții? Nu sunt.

Mulțumesc.

.............................
Notă referitoare la obiecția de neconstituționalitate a dispozițiilor art. I pct. 2 [referitor la art. 21 alin. (2-2)] din Legea pentru modificarea Legii nr. 188/1999 privind Statutul funcționarilor publici Domnul Petru Gabriel Vlase:

Notă referitoare la obiecția de neconstituționalitate a dispozițiilor art. I pct. 2 [referitor la art. 21 alin. (22)] din Legea pentru modificarea Legii nr. 188/1999 privind statutul funcționarilor publici.

La Comisia juridică, Comisia pentru muncă și Comisia pentru administrație publică.

Dacă sunt obiecții. Nu sunt.

Mulțumesc.

.............................
Notă referitoare la obiecția de neconstituționalitate a dispozițiilor Legii privind unele măsuri referitoare la plățile beneficiarilor Sit Natura 2000 Domnul Petru Gabriel Vlase:

La punctul 18, avem o notă referitoare la obiecția de neconstituționalitate a dispozițiilor Legii privind unele măsuri referitoare la plățile beneficiarilor Sit Natura 2000.

La Comisa juridică, Comisia pentru buget și Comisia pentru agricultură.

Dacă sunt obiecții. Nu sunt

Mulțumesc.

.............................
Memorandum intern: Solicitarea Ministerului Afacerilor Interne Domnul Petru Gabriel Vlase:

Aici avem un memorandum intern și anume solicitarea Ministerului Afacerilor Interne. Acesta ne solicită aprobare pentru utilizarea în regim de gratuitate a unor săli din Palatul Parlamentului pentru desfășurarea, în luna martie 2017, a unor întâlniri oficiale a Comitetului NATO pentru Planificarea Urgenței Civile.

Dacă sunt obiecții. Nu sunt.

Aprobat.

Mulțumesc.

.............................
Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Domnul Petru Gabriel Vlase:

Se supun aprobării Biroului permanent următoarele materiale pe linia relațiilor parlamentare externe:

.............................
Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Memorandum intern privind participarea la cea de-a 5-a Întâlnire parlamentară a Organizației pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (OCDE) (Paris, Franța, 8 – 10 februarie 2017) Domnul Petru Gabriel Vlase:

Avem un memorandum intern privind participarea la cea de-a 5-a Întâlnire parlamentară a Organizației pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (OCDE) de la Paris din Franța din perioada 8 - 10 februarie 2017.

Va participa domnul deputat Cozmanciuc.

Dacă sunt obiecții. Nu sunt.

Mulțumesc.

.............................
Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Informare privind participarea la lucrările Comisiei pentru respectarea obligațiilor și angajamentelor asumate de statele membre ale Consiliului Europei a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, precum și ale Comisiei Prezidențiale și Biroului Adunării (Paris, Franța, 14 – 16 decembrie 2016) Domnul Petru Gabriel Vlase:

Aici avem o informare privind participarea la lucrările Comisiei pentru respectarea obligațiilor și angajamentelor asumate de statele membre ale Consiliului Europei a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, precum și ale Comisiei Prezidențiale și Biroului Adunării, de la Paris din Franța, care a avut loc în perioada 14 - 16 decembrie 2016.

Spre informare.

Vă mulțumesc.

Încheiem ședința Biroului permanent de astăzi.

Ne vedem la plen la ora 16,00.

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București luni, 20 august 2018, 9:45
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro