Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe feb. 2017 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului din 1 februarie 2017 ora 18:15

Vorbitor: Vlase Petru Gabriel

Domnul Petru Gabriel Vlase:

Stimați colegi, mulțumesc pentru prezența masivă la această ședință a Birourilor permanente reunite.

Începem ședința, suntem în cvorum.

.............................
Moțiunea de cenzură cu titlul „Guvernul Grindeanu – Guvernul Sfidării Naționale – NU LEGALIZAȚI FURTUL ÎN ROMÂNIA!” Domnul Petru Gabriel Vlase:

Este o ședință foarte scurtă cauzată de faptul că s-a depus moțiunea de cenzură cu titlul "Guvernul Grindeanu - Guvernul Sfidării Naționale - NU LEGALIZAȚI FURTUL ÎN ROMÂNIA".

Conform Regulamentului activităților comune, moțiunea se prezintă în ședința comună a celor două Camere în cel mult 5 zile de la data depunerii.

Ținând cont și de programul deja stabilit cu bugetul, vă propunem ca prezentarea moțiunii să fie luni, 6 februarie, ora 12,00, și data pentru dezbaterea moțiunii - la fel, în 3 zile de când a fost prezentată, dar vom stabili în următoarea ședință de Birouri permanente reunite, ținând cont, la fel, de programul deja stabilit cu Bugetul și să vedem cum vom merge cu dezbaterile și cu votul final la buget.

Dacă sunt obiecții la această propunere?

Nu sunt.

Mulțumesc.

.............................
Domnul Petru Gabriel Vlase:

Păi, în 6 februarie.

.............................
Domnul Petru Gabriel Vlase:

Am spus că vom stabili în următoarea ședință de BPR dezbaterea, conform Regulamentului, în 3 zile.

Vom vedea atunci, văzând și făcând cum funcționează bugetul, cum terminăm bugetul.

Mai mult ca sigur, vom avea luni dimineață o ședință de Birou permanent reunit pentru stabilirea timpilor de dezbatere la buget. Și atunci vom stabili și chestiunea aceasta.

Mulțumesc.

.............................
Solicitare din partea grupului parlamentar UDMR Domnul Petru Gabriel Vlase:

La punctul 2 al ordinii de zi avem o solicitare din partea Grupului parlamentar UDMR: "Notă cu privire la depunerea amendamentelor cu privire la Proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2017".

Grupul parlamentar UDMR solicită precizări cu privire la depunerea de amendamente la Anexele 4-9 din Proiectul legii bugetului de stat pe anul 2017.

Vă rog, domnule Korodi.

.............................
Domnul Petru Gabriel Vlase:

Eu îmi aduc aminte, când am avut discuția aceasta, liderul grupului de la Camera, domnul Marton Arpad, chiar dumnealui a avut o propunere vizavi de modul de depunere a amendamentelor. Iar acum înțeleg că nu ați înțeles.

Nu mai țin minte.

Vă rog, domnule Seres.

.............................
Domnul Petru Gabriel Vlase:

Vă rog să faceți o propunere.

Domnul Șerban Nicolae.

.............................
Domnul Petru Gabriel Vlase:

Deci, eu am o formulă de răspuns din partea staff-ului. O aveți la mapă, o știți? Îi dau citire, dacă e cazul, ca să știe și colegii: "Întrucât Anexele 4-11 din Proiectul Legii bugetului vor fi dezbătute la Comisiile de buget în ziua de duminică, 5 februarie, începând cu ora 18,30, conform materialului prezentat la ședința BPR de astăzi, deputații și senatorii pot depune amendamente la aceste comisii, în termenul aprobat de Birourile permanente reunite ale Camerei și Senatului.

În aceste Anexe sunt și reglementări care țin de domeniul administrației publice locale, amendamentele pot fi depuse și la Comisiile de administrație, care le vor transmite Comisiilor de buget."

Este în regulă? OK.

Aceasta a fost ordinea de zi la Birourile permanente reunite.

Mulțumesc.

În continuare - ședința Biroului permanent al Camerei.

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București marți, 21 august 2018, 14:44
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro