Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe feb. 2017 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților din 13 februarie 2017 ora 13:00

Vorbitor: Vlase Petru Gabriel

Domnul Petru Gabriel Vlase:

Bună ziua stimați colegi.

Deschid ședința noastră de Birou permanent.

.............................
Ordinea de zi pentru ședințele Camerei Deputaților Domnul Petru Gabriel Vlase:

La ordinea de zi dacă sunt intervenții? Nu sunt.

Mulțumesc.

.............................
Programul de lucru al Camerei Deputaților Domnul Petru Gabriel Vlase:

La punctul doi, "Programul de lucru al Camerei Deputaților".

Intervenții? Nu sunt.

Secretari de ședință, pentru azi, propuneri?

Domnul Georgian Pop, domnul Ghinea. Să-l anunțați și pe domnul Ghinea, da?

Deci președintele care conduce ședința consacrată prezentării interpelărilor precum și ședința consacrată declarațiilor de mâine dimineață, doamna vicepreședinte Rovana Plumb.

.............................
Notă cu privire la inițiativele legislative înregistrate la Biroul permanent al Camerei Deputaților Domnul Petru Gabriel Vlase:

La punctul trei avem "Notă cu privire la inițiativele legislative înregistrate la Biroul permanent al Camerei Deputaților".

Dacă sunt intervenții. Nu sunt.

Mulțumesc.

Aprobat, potrivit cutumei.

.............................
Scrisoare din partea Comisiei juridice, de disciplină și imunități prin care transmite proiectul de Hotărâre privind vacantarea locului de deputat al domnului Adrian Ionuț Gâdea Domnul Petru Gabriel Vlase:

La punctul patru: "Scrisoare din partea Comisiei juridice, de disciplină și imunități prin care transmite proiectul de Hotărâre privind vacantarea locului de deputat al domnului Adrian Ionuț Gâdea".

La Comisia juridică, da?

.............................
Domnul Petru Gabriel Vlase:

La plen.

.............................
Scrisoare din partea doamnei Grațiela Leocadia Gavrilescu, Ministrul pentru relația cu Parlamentul, prin care transmite adresa Ministerului Afacerilor Externe cuprinzând lista directivelor UE care ar fi trebuit transpuse până la data de 31 decembrie 2016 precum și lista directivelor UE al căror termen de transpunere se va îndeplini în anul 2017 Domnul Petru Gabriel Vlase:

La punctul cinci pe ordinea de zi: "Scrisoare din partea doamnei Grațiela Leocadia Gavrilescu, Ministrul pentru relația cu Parlamentul, prin care transmite adresa Ministerului Afacerilor Externe cuprinzând lista directivelor UE care ar fi trebuit transpuse până la data de 31 decembrie 2016 precum și lista directivelor UE al căror termene de transpunere se va împlini în anul 2017".

Intervenții? Nu sunt.

Mulțumesc.

Se transmite la Comisii.

.............................
Proiect de Decizie privind stabilirea atribuțiilor vicepreședinților, secretarilor și chestorilor Camerei Deputaților Domnul Petru Gabriel Vlase:

La șase, avem proiectul de decizie privind stabilirea atribuțiilor vicepreședinților, secretarilor și chestorilor Camerei Deputaților.

În temeiul articolului 35 din Regulament Biroul permanent adoptă prezenta decizie:

- Vicepreședinții Camerei Deputaților: Petru Gabriel Vlase, Rovana Plumb, Carmen-Ileana Mihălcescu, Marian-Cătălin Predoiu, îndeplinesc atribuțiile precizate în Anexa I, nu le mai citesc pentru că le aveți.

- Secretarii Camerei Deputaților: Georgian Pop, Ioana Bran, Corneliu-Mugurel Cozmanciuc și Cristian Ghinea, îndeplinesc atribuțiile prevăzute în Anexa II.

-ChestoriiCamerei Deputaților: Mircea-Gheorghe Drăghici, Seres Denes, Andrei Dominic Gerea, Valeriu-Andrei Steriu, îndeplinesc atribuțiile prevăzute în Anexa III.

Anexele I - III fac parte din prezenta Decizie,

Decizia numărul 12 din 2016, privind stabilirea vechilor atribuții se abrogă.

Această decizie a fost adoptată de Biroul permanent al Camerei Deputaților în ședința de astăzi. Da?

Obiecții? Nu sunt.

Mulțumesc.

.............................
Propunere din partea Grupului parlamentar PSD privind modificarea componenței Comisiei pentru industrii și servicii Domnul Petru Gabriel Vlase:

Aici avem propunere din partea Grupului parlamentar al PSD privind modificarea componenței Comisiei pentru industrii și servicii .

Obiecții? Nu sunt.

Mulțumesc.

La plen.

.............................
Scrisoare din partea doamnei deputat Laura-Mihaela Moagher referitoare la depunerea de documente care atestă ieșirea din starea de incompatibilitate în care s-a aflat la data intrării în exercițiul mandatului Domnul Petru Gabriel Vlase:

Aici avem "Scrisoare din partea doamnei deputat Laura-Mihaela Moagher referitoare la depunerea de documente care atestă ieșirea din starea de incompatibilitate în care s-a aflat la intrarea în exercițiul mandatului".

Dacă sunt obiecții. Nu sunt.

Mulțumesc.

La Comisia juridică.

.............................
Solicitare din partea doamnei deputat Mihaela Huncă privind o eventuală stare de incompatibilitate Domnul Petru Gabriel Vlase:

La punctul nouă avem o solicitare din partea doamnei deputat Mihaela Huncă privind o eventuală stare de incompatibilitate.

La Comisia juridică.

.............................
Solicitare din partea doamnei deputat Nicoleta Cătălina Bozianu privind aprobarea unei zile de concediu cu plată Domnul Petru Gabriel Vlase:

La punctul zece avem o solicitare din partea doamnei deputat Nicoleta Cătălina Bozianu privind aprobarea unei zile de concediu cu plată.

Intervenții? Nu sunt.

Mulțumesc.

.............................
Solicitare din partea doamnei deputat Victoria Longher privind aprobarea a trei zile de concediu cu plată Domnul Petru Gabriel Vlase:

Solicitare din partea doamnei deputat Victoria Longher privind aprobarea a trei zile de concediu cu plată.

Obiecții? Nu.

.............................
Memorandum intern: Solicitarea Grupului parlamentar al minorităților naționale Domnul Petru Gabriel Vlase:

Memorandum intern: Solicitarea Grupului parlamentar al minorităților naționale.

Grupul parlamentar va organiza în 6 iulie o conferință cu tema "1900 de ani de la moartea împăratului Marcus Ulpius Nerva Traianus". 250 de persoane din țară și din străinătate, solicită cu titlu gratuit Sala "C.A. Rosetti" în data de 6 iulie 2017, cu servicii tehnico-administrative aferente, instalații de translație simultană, fără translatori, cu intrarea la S1.

Avem o Hotărâre din 30.09.2014 care spune că Grupurile parlamentare și Comisiile parlamentare pot beneficia de gratuitate o singură dată pe durata unei sesiuni.

Înțeleg că e prima și singura, da?

Obiecții? Nu.

.............................
Solicitare din partea Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională privind efectuarea unei vizite de lucru la sediul Ministerului Afacerilor Interne Domnul Petru Gabriel Vlase:

Punctul 13. Solicitare din partea Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională privind efectuarea unei vizite de lucru la Ministerul Afacerilor Interne.

Obiecții? Nu.

.............................
Memorandum intern: Măsuri cu privire la desfășurarea votului electronic Domnul Petru Gabriel Vlase:

Punctul 14. Măsuri cu privire la desfășurarea votului electronic.

În concordanță cu măsurile dispuse prin Memorandumul intern aprobat de către Biroul Permanent al Camerei Deputaților sub nr. 483 din 22.03.2016, propunem ca sesiunea de 8 voturi de acomodare a noilor deputați cu sistemul de vot electronic să se efectueze cu ocazia ședinței de vot final din data de 14.02.2017.

În acest sens, avem rugămintea să aprobați următoarele:

1) Informarea prin sms a tuturor deputaților cu privire la obligativitatea folosirii cardului de vot pe durata ședinței de vot final a Camerei Deputaților din data de 14.02.2017.

Înțeleg că și la probă trebuie să folosească asta, nu?

.............................
Domnul Petru Gabriel Vlase:

Deci: 1. - Informați prin sms și pentru probă.

2. Salariații Secretariatului General al Camerei Deputaților vor asigura permanent asistența de specialitate.

3. Pe durata celor opt sesiuni de vot de acomodare cu sistemul de vot electronic și pe durata votului final, să se utilizeze un interval de 15 secunde pentru perioada alocată exprimării votului electronic.

Adică, din 15 în 15 secunde.

Domnul Petru Gabriel Vlase:

La microfon, ca să se audă!

.............................
Domnul Petru Gabriel Vlase:

Trebuie să nu conduc eu ședința.

Nu este nimeni de la USR aici, dar să vă informați colegii la Grupurile parlamentare, ca să știe exact de situația asta, da?

.............................
Domnul Petru Gabriel Vlase:

Știu, dar tot mai simplu este când spun liderii la fiecare Grup parlamentar. Să nu mai avem discuții în sală.

.............................
Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Domnul Petru Gabriel Vlase:

Se supun aprobării Biroului permanent următoarele materiale pe linia relațiilor parlamentare externe:

.............................
Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Memorandum intern privind Programul de relații externe al Camerei Deputaților pentru anul 2017 Domnul Petru Gabriel Vlase:

Memorandum intern privind Programul de relații externe al Camerei Deputaților pentru anul 2017.

Obiecții? Nu.

.............................
Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Memorandum intern privind participarea la Conferința Spre o Europă Progresistă (Berlin, 22 – 23 februarie 2017) Domnul Petru Gabriel Vlase:

Memorandum intern privind participarea la Conferința Spre o Europă progresistă (Berlin, 22 - 23 februarie 2017). Participanți: doamna Natalia-Elena Intotero.

Obiecții? Nu.

.............................
Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Memorandum intern privind participarea la cea de-a 16-a Reuniune de iarnă a Adunării Parlamentare a OSCE (Viena, 23 – 24 februarie 2017) Domnul Petru Gabriel Vlase:

Memorandum intern privind participarea la cea de-a 16-a Reuniune de iarnă a Adunării Parlamentare a OSCE (Viena, 23 - 24 februarie 2017). Participanți: domnul deputat Dobre și domnul deputat Movilă.

Obiecții? Nu.

.............................
Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Informare privind participarea la prima parte a Sesiunii ordinare 2017 a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (Strasbourg, Franța, 23 – 27 ianuarie 2017) Domnul Petru Gabriel Vlase:

Informare privind participarea la prima parte a Sesiunii ordinare 2017 a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (Strasbourg, Franța, 23 - 27 ianuarie 2017).

.............................
Memorandum intern: Decontarea serviciilor de telefonie mobilă (voce și date) pentru deputați Domnul Petru Gabriel Vlase:

Punctul 16. Memorandum intern: Decontarea serviciilor de telefonie mobilă (voce și date) pentru deputați.

Informați grupurile, nu are sens să îl mai citesc pe tot.

Dacă sunt obiecții aici?

Da.

.............................
Domnul Petru Gabriel Vlase:

În regulă.

Alte intervenții, dacă mai sunt aici?

Alte intervenții la ședința de azi? Nu.

Mulțumesc.

Declar închisă ședința.

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București luni, 24 septembrie 2018, 2:55
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro