Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe feb. 2017 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților din 20 februarie 2017 ora 14:00

21. Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Doamna Rovana Plumb:

Mergem la punctul 21: Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe.

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Memorandum intern privind participarea la reuniunea interparlamentară intitulată ”A treia Reformă a Sistemului European Comun de Azil” (Bruxelles, Belgia, 28 februarie 2017)

1. Memorandum intern privind participarea la reuniunea interparlamentară intitulată "A treia Reformă a Sistemului European Comun de Azil" (Bruxelles, Belgia, 28 februarie 2017)

Doamna Rovana Plumb:

Avem la subpunctul 1: Memorandum intern privind participarea la reuniunea interparlamentară intitulată "A treia Reformă a Sistemului European Comun de Azil" (Bruxelles, Belgia, 28 februarie 2017). Participanți, 2 deputați: domnul deputat Corneliu-Mugurel Cozmanciuc - PNL și doamna deputat Erika Benko de la UDMR; de asemenea, un funcționar parlamentar.

Acțiunea are caracter parlamentar și este prevăzută în programul de relații externe al Camerei Deputaților pentru anul 2017.

Vă propun să fim de acord.

Toată lumea este de acord.

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Memorandum intern privind participarea la lucrările Comisiei pentru respectarea obligațiilor și angajamentelor asumate de statele membre ale Consiliului Europei (Paris, Franța, 8 martie 2017) și ale Comisiei permanente și Biroului Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (Madrid, Spania, 9 – 11 martie 2017)

2. Memorandum privind participarea la lucrările Comisiei pentru respectarea obligațiilor și angajamentelor asumate de statele membre ale Consiliului Europei (Paris, Franța, 8 martie 2017) și ale Comisiei permanente și Biroului Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (Madrid, Spania, 9 - 11 martie 2017)

Doamna Rovana Plumb:

Mergem la al doilea memorandum privind participarea la lucrările Comisiei pentru respectarea obligațiilor și angajamentelor asumate de statele membre ale Consiliului Europei (Paris, Franța, 8 martie 2017) și ale Comisiei permanente și Biroului Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (Madrid, Spania, 9 - 11 martie 2017).

Participanți, 2 deputați: domnul deputat Ionuț Stroe - PNL și domnul deputat Cezar Preda - PNL. Domnul Stroe este șeful delegației Parlamentului la PCE și vicepreședinte al Grupului EPP, PPE din Camera Deputaților, iar domnul deputat Cezar Preda - membru al delegației permanente a României la PCE și președinte al Comisiei de monitorizare a PCE.

Acțiunile au caracter parlamentar și sunt prevăzute, de asemenea, în programul de deplasări externe.

Vă rog, domnul deputat.

Domnul Marton Arpad-Francisc:

Doamna președinte, eu știu că grupurilor parlamentare mai mari le e foarte greu.

Eu totuși cred că suntem aproape în a treia lună de activitate parlamentară și este ilogic ca peste tot să fim reprezentați pe baza unor grupuri, delegații din vechea legislatură. Ca atare, să faceți demersurile necesare cumva ca plenul celor două Camere să numească noile delegații ale României în aceste foruri. Că așa e corect!

Doamna Rovana Plumb:

Am luat notă și așa vom proceda. E firesc, normal și democratic.

Sunteți de acord cu punctul 2 să-l aprobăm?

Vă mulțumesc.

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Memorandum intern privind participarea la lucrările Comisiei pentru migrație, refugiați și persoane strămutate a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (Baku, Azerbaidjan, 15 – 16 martie 2017)

3. Memorandum intern privind participarea la lucrările Comisiei pentru migrație, refugiați și persoane strămutate a Adunării parlamentare a Consiliului Europei (Baku, Azerbaidjan, 15 - 16 martie 2017)

Doamna Rovana Plumb:

Punctul 3: Memorandum intern privind participarea la lucrările Comisiei pentru migrație, refugiați și persoane strămutate a Adunării parlamentare a Consiliului Europei (Baku, Azerbaidjan, 15 - 16 martie 2017).

Participanți: domnul deputat Cezar Preda - PNL, membru al delegației Parlamentului României la PCE și membru al Comisiei pentru migrațiune, refugiați și persoane strămutate a PCE; un funcționar și, de asemenea, acțiunea are caracter parlamentar și este prevăzută în programul de deplasări externe, activități externe pentru anul 2017.

Dacă sunteți de acord?

Vă mulțumesc.

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Memorandum intern privind vizita la Camera Deputaților a unei delegații din Parlamentul norvegian care se ocupa de problematica Spațiului Economic European (SEE) și a Asociației Europene a Liberului Schimb (AELS) (28 februarie 2017)

4. Memorandum intern privind vizita la Camera Deputaților a unei delegații din Parlamentul norvegian care se ocupă de problematica Spațiului Economic European (SSE) și a Asociației Europene a Liberului Schimb (AELS) (28 februarie 2017)

Doamna Rovana Plumb:

Al patrulea memorandum - și ultimul - privind vizita la Camera Deputaților a unei delegații din Parlamentul norvegian care se ocupă de problematica Spațiului Economic European (SSE) și a Asociației Europene a Liberului Schimb (AELS) pe 28 februarie 2017.

Vizita delegației norvegiene este organizată de către Ambasada Regatului Norvegiei la București și elementele cuprinse în program sunt convorbiri la Comisia pentru afaceri europene a Camerei, oferirea unui dejun oficial în onoarea oaspeților norvegieni, precum și un tur cu ghid al Palatului Parlamentului.

La fel, acțiunea are caracter parlamentar aferent acțiunilor externe pe 2017.

Sunteți de acord?

Vă mulțumesc foarte mult.

Cred că am epuizat ordinea de zi.

Vă rog.

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București miercuri, 21 noiembrie 2018, 1:26
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro