Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe iun. 2017 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului din 13 iunie 2017 ora 13:00

Vorbitor: Steriu Valeriu-Andrei

Scrisoarea grupurilor parlamentare USR din Senat și Camera Deputaților prin care solicită reînființarea Comisiei comune a Senatului și Camerei Deputaților pentru elaborarea Codului Electoral Domnul Valeriu-Andrei Steriu:

Mulțumesc. Din partea Grupului PMP.

Și noi susținem pornirea acestei comisii, ținând cont de faptul că următoarele alegeri vor fi, cel mai probabil, în 2019, în primăvară.

Conform legislației în vigoare, cu șase luni înainte, trebuie finalizate orice modificări pe legislația electorală. Asta înseamnă că până în noiembrie 2018, ceea ce înseamnă. până una-alta, vorbim de 16 luni, în care trebuie să aducem legislația la zi.

Eu văd o creștere a calității legislației actuale. Deci modul de finanțare și transparența în ceea ce înseamnă alegeri la acest moment cred că ajunge deja la un standard la nivelul Europei, dar sunt multe alte modificări.

În primul rând, o analiză serioasă privind votul în două tururi pe ceea ce înseamnă alegeri locale și alegerile de președinte de consiliu județean.

Grupul PMP susține această reînființare a comisiei și pornirea cât mai rapid la lucru.

Mulțumesc.

.............................
Candidaturi pentru Colegiului director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) Domnul Valeriu-Andrei Steriu:

Dacă îmi permiteți, domnule președinte, la punctul 6 ați trecut peste cel cu propunerea pentru completarea Comisiei Serviciului de Informații Externe și sunt propunerile PSD și propunerile PMP, unde PMP îl propune pe domnul senator Dorin Bădulescu. S-a discutat între liderii de grup.

.............................
Domnul Valeriu-Andrei Steriu:

Am fost foarte atent, dar în cazul PSD-ului s-a citit și numele, dacă vă uitați un pic, ați citit o adresă.

.............................
Domnul Valeriu-Andrei Steriu:

OK. Mulțumesc mult.

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti marți, 18 ianuarie 2022, 9:41
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro