Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe iun. 2017 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului din 28 iunie 2017 ora 16:30

3. Proiectele Ordinii de zi și Programului de lucru pentru ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului din ziua de joi, 29 iunie 2017, ora 15,00
aprobate consultă

Proiectele Ordinii de zi și Programului de lucru pentru ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului din ziua de joi, 29 iunie 2017, ora 15,00 Domnul Petru Gabriel Vlase:

La punctul 3 - Proiectele Ordinii de zi și Programului de lucru pentru ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului ...

Domnul Cristian Ghinea:

Domnule președinte, propunerea mea n-ați pus-o la vot aici.

Domnul Petru Gabriel Vlase:

Le-am supus împreună. Propuneau același lucru.

Domnul Victor Paul Dobre:

Sunt propuneri separate.

Domnul Petru Gabriel Vlase:

Proiectele ordinii de zi și a programului de lucru pentru ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului din ziua de 29 iunie 2017, ora 15,00.

Propuneri pentru timpul maxim alocat pentru prezentarea Programului de guvernare, a Listei Guvernului, precum și pentru participarea la dezbateri.

Vă rog, intervenții.

Obiecții?

Domnul Goțiu.

Domnul Remus Mihai Goțiu:

Am spus și în ianuarie că 10 secunde sunt foarte puține pentru un reprezentant și optzeci de minute pentru prezentarea și discutarea unui Program de guvernare pe patru ani.

Atunci nu m-am gândit că într-adevăr vă gândiți că la șase luni, să înțelegem că dacă ați redus la cinci secunde vă gândiți la un Guvern pe trei luni?

Haideți totuși să punem un timp ca, cineva care vine să aibă măcar timp să exprime două sau trei idei legate de acel program. Două, trei minute, patru minute.

Deci, propun 20 de secunde pentru fiecare parlamentar.

Domnul Petru-Gabriel Vlase:

Am înțeles.

Vă rog, cine este pentru? Cinci.

Împotrivă? Treisprezece.

Vă rog domnul Dobre.

Domnul Victor Paul Dobre:

Nu. Am votat pentru.

Domnul Petru-Gabriel Vlase:

Vă rog.

Domnul Ion-Marcel Vela:

Domnul președinte, pentru că trebuie să tratăm cu prietenie și bunăvoie un moment atât de important, cum este investirea unui Guvern al României, ca să nu fie nici cinci secunde, nici douăzeci de secunde, vă rog pe toți colegii din Birourile permanente reunite să votăm zece secunde.

Așadar propun zece secunde. Cred că este mulțumitor pentru toată lumea, și, decât să se ajungă la replici și la drept la replici și tot acolo vom fi, ca timp mă refer, propun să fiți de acord cu zece secunde de deputat sau senator.

Domnul Petru-Gabriel Vlase:

Domnul Ciolacu.

Domnul Ion-Marcel Ciolacu:

Eu, astăzi, în cadrul plenului, m-am sfătuit cu liderul PNL, cu doamna Raluca Turcan, și convenisem să mergem pe cinci secunde, dar poate dumneavoastră știți mai multe.

Domnul Petru-Gabriel Vlase:

Domnul Marton Arpad.

Domnul Marton Arpad:

Eu cred că,timpul de zece secunde poate fi acceptat evident, partidele care au număr mai mare de minute pot să renunțe la aceste minute, iar la cele mici diferența este de maxim zece minute plus.

Dacă totuși se rămâne la cele cinci secunde, poate primim împrumutul înapoi de la PNL ca să avem și noi cinci minute, de la Moțiune, am înțeles.

Domnul Ion-Marcel Vela:

Domnul președinte, am propus zece secunde ca să nu fim, ca imagine a Parlamentului, la deputați neafiliați, un minut. La un minut nici nu poate saluta prezidiul, sau colegii.

Domnul Petru-Gabriel Vlase:

Domnul Ciolacu.

Domnul Ion-Marcel Ciolacu:

Nu cred că, vreodată, vreunul dintre președinți a întrerupt discursul la un minut fix.

Haideți să fim serioși. Mergem pe propunerea deja convenită, și sunt ferm convins că președintele de ședință nu va face abuz.

Domnul Petru-Gabriel Vlase:

Deci, trebuie să supun la vot doar cea de-a doua propunere, cu zece secunde pentru fiecare parlamentar.

Cine este pentru? Cinci.

Împotrivă? Treisprezece.

A rămas forma propusă inițial.

Mulțumesc.

Domnul Călin Popescu-Tăriceanu:

Domnule președinte de ședință, vroiam să-i informez pe colegi că am avut astăzi o convorbire legată de ceremonialul de mâine, presupunând că Guvernul va obține votul de încredere al Parlamentului, Palatul Cotroceni s-a interesat de calendar în așa fel încât să organizăm și momentul depunerii jurământului și estimările pe care le-am avut ne-au permis să le dau două repere de timp: începem deci practic la cât? La ora 15,00? Da? Și să terminăm cel târziu până în ora 17,30 - 18,00, pentru că mai este și timpul votului, aproximativ o oră jumătate, din experiența de până acum, astfel încât la 19,00 să putem participa la Cotroceni la Ceremonia de depunerea jurământului. Da?

Domnul Petru-Gabriel Vlase:

Da, mulțumesc domnul președinte.

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București luni, 21 ianuarie 2019, 7:43
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro