Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2004-2008 > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe mai. 2007 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților din 14 mai 2007 ora 13:00

8. Memorandum intern: Repunerea pe ordinea de zi a Camerei Deputaților a proiectului de "Hotărâre privind atribuirea de spațiu pentru sediul Clubului Parlamentarilor români - Ion Rațiu", ca urmare a mutării acestuia din sediul inițial
amânat

Memorandum intern: Repunerea pe ordinea de zi a Camerei Deputaților a proiectului de Hotărâre privind atribuirea de spațiu pentru sediul Clubului Parlamentarilor români - Ion Rațiu, ca urmare a mutării acestuia din sediul inițial Domnul Bogdan Olteanu:

Domnule Ciontu, în două vorbe, dacă vreți.

Domnul Corneliu Ciontu:

A fost luat în dezbatere acest proiect. Au fost strecurate și niște erori în cadrul lui, în sensul că erau trimiteri la vechiul regulament. Între timp, noi am actualizat acel proiect de hotărâre. Și, în condițiile în care, în 14-17 iunie, avem peste 50 de parlamentari europeni, cu prilejul vizitei Casei Poporului, care este prevăzută în program, sigur, așa cum și noi am fost și am vizitat, vrem să-i invităm și la Clubul Parlamentarilor, cu acel prilej.

Sigur, va trebui un efort deosebit pentru aranjarea spațiilor.

Domnul Bogdan Olteanu:

Doamnă secretar general, vă rog.

Doamna Georgeta Ionescu :

Vreau doar să fac o precizare absolut tehnică. Timpul foarte scurt, practic o lună, nu va permite amenajarea spațiului solicitat, la standardul adecvat acestei acțiuni. Este imposibil, pentru că acolo s-au demarat alte amenajări. Demenajarea ia ceva timp, reamenajarea spațiului ca și Club Parlamentar, de asemenea. Plus că o parte a inelului respectiv al holului de la etajul 3 este folosit în momentul de față ca seră. Acolo funcționează sera Camerei Deputaților.

Sigur că cererea dumneavoastră poate fi onorată, dar nu în acest interval de timp. Este aproape imposibil.

Domnul Corneliu Ciontu:

Doamnă secretar general, dacă nu se va putea, nu se va putea. O să evităm. O să-i ducem doar la terenurile de tenis. Important este totuși să obținem o aprobare, pentru că, în condițiile pe care le avem acum, nu ne putem desfășura activitățile pe care le avem propuse în cadrul Clubului Parlamentarilor.

Domnul Bogdan Olteanu:

Domnul lider Pambuccian.

Domnul Varujan Pambuccian:

Domnule președinte, eu vroiam de mult să ridic problema aceasta. Am mai ridicat-o și în alte legislaturi.

Domnilor, haideți să vedem tot ce nu este legat de activitatea noastră de aici și stă în clădirea aceasta, am tot avut, a fost și ANCEX-ul la un moment dat, a plecat; au mai venit au mai plecat.

Dar eu cred că în afară de Consiliul legislativ, Curtea Constituțională, există instituții care chiar nu au nici o treabă cu noi, care chiar ar putea să-și găsească un sediu și ar putea să ne mai și lase în pace puțin.

Eu vă propun să avem o discuție în Biroul permanent, la un moment dat. Și cred că în Birourile permanente reunite, pentru că este o chestiune care interesează și Senatul.

Noi ne plângem de faptul că nu avem spații. Am ajuns să ne facem birouri pe holuri, să transformăm holurile în ce putem și există o grămadă de spațiu la instituții care nu au absolut nici o treabă cu noi. Și cred că ar trebui să le dăm șase luni, un an, dar la un moment dat să ne mai și lase.

Domnul Bogdan Olteanu:

Domnule deputat, cred că au foarte multe treburi cu noi, la câte antene au instalat pe aici.

Domnul Varujan Pambuccian:

Mai este și problema aceasta, da.

Și nu mă refer numai la cele instalatoare de antene. Haideți să vedem o situație de sus până jos, tot ce nu are treabă cu activitatea noastră și stă aici.

Domnul Bogdan Olteanu:

Cine sunt colegii chestori care se ocupă de clădire? Dumneavoastră? (domnul Gelil Eserghep).

Domnul Kelemen Hunor:

Este și problema costumelor populare.

Domnul Bogdan Olteanu:

Este în curs de plecare.

Doamna Georgeta Ionescu :

S-a stopat în Biroul permanent.

Domnul Bogdan Olteanu:

Nu s-a stopat în Biroul permanent. Am stabilit în Biroul permanent doar că vom găsi o formulă amiabilă cu donatorul. Și am înțeles că există disponibilitate din partea donatorului către o formulă amiabilă.

Domnule Zgonea, aveți cuvântul.

Domnul Valeriu Zgonea:

Discuția cu donatorul a fost foarte clară. În momentul în care au fost alocați bani de la Ministerul Culturii, în momentul în care se va construi acel corp, deci asta înseamnă cam un an și jumătate - doi, poate să se retragă de aici. Până atunci, sub nici o formă.

Domnul Bogdan Olteanu:

Eu nu am nici o problemă să se facă o nouă evaluare a instituțiilor care se află în această clădire, de care, știm foarte bine, de câte ori vine vorba despre ele, schimbăm vorba și ne pierdem entuziasmul de a cere să-i trimitem la plimbare.

Dacă doriți să reluăm o asemenea discuție în Biroul permanent și Comitetul liderilor, eu o fac cu cea mai mare plăcere. Dar, stimați colegi, din genul acesta de discuție trebuie să rezulte și niște concluzii, pentru că altfel o facem degeaba.

Acum, din câte știu, există și o instituție sau, mă rog, o structură care administrează această clădire, structura aflată sub înțeleapta conducere a domnului vicepreședinte Bolcaș și în care se află și reprezentanți au Guvernului.

Domnul Lucian Augustin Bolcaș:

S-au făcut aceste evaluări.

Domnul Bogdan Olteanu:

Exact.

Și atunci poate facem rugămintea către domnul vicepreședinte Bolcaș, ca săptămâna viitoare să ne facă o informare pe tema aceasta. Să ne spună și care este poziția reprezentanților Guvernului, pentru că noi putem cere unei entități guvernamentale să iasă de aici, dar, dat fiind că suntem cu toții oameni politici responsabili, trebuie să găsim și unde-i mutăm.

Domnul Varujan Pambuccian:

Domnule președinte, vrem și noi spațiu pentru comisii la Palatul Victoria, atunci.

Domnul Bogdan Olteanu:

Acolo, vă dă imediat, că se dărâmă..

Domnul Varujan Pambuccian:

Păi, mergem acolo. Până s-o dărâma, poate la demolări prindem și noi ceva mai bun.

Domnul Bogdan Olteanu:

Nu le mai dați idei, pentru că o să spună să-i băgăm pe toți 322 acolo.

Domnul Varujan Pambuccian:

Nu. Chiar vorbesc serios acum. Totuși este o clădire care este a Parlamentului. Se numește Palatul Parlamentului, nu se numește în nici un alt fel. Haideți să rezolvăm problema aceasta.

Domnul Bogdan Olteanu:

Vă propun ca în ședința Biroului permanent de miercuri - o ținem? nu o ținem, pentru că este activitate în teritoriu - în ședința Biroului permanent de luni să-l rugăm pe domnul vicepreședinte Bolcaș să ne facă o informare pe această chestiune.

Să-i rugăm și pe domnii chestori care s-au ocupat de această chestiune și Secretariatul general, să vină cu materialele necesare care să ne permită să luăm decizii.

Vă mulțumesc foarte mult.

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti luni, 16 mai 2022, 11:29
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro