Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe nov. 2017 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților din 13 noiembrie 2017 ora 13:30

25. Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe
consultă

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Domnul Florin Iordache:

Pe linia relațiilor parlamentare externe, avem așa:

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Memorandum intern privind participarea la seminarul pentru parlamentarii români în cadrul Centrului pentru Studii de Securitate ”George C. Marschall” (Garmisch-Partenkirchen, Germania, 16 – 17 noiembrie 2017)

1. Memorandum intern privind participarea la seminarul pentru parlamentarii români în cadrul Centrului pentru Studii de Securitate "George C. Marshall" (Garmisch-Partenkirchen, Germania, 16 - 17 noiembrie 2017)

Domnul Florin Iordache:

Avem participarea la Centrul pentru Studii de Securitate "George C. Marshall", în Germania, 16 - 17 noiembrie 2017, și sunt o serie de colegi.

Observații? Nu.

Aprobat.

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Memorandum intern privind vizita la București a unei delegații a Comisiei comune pentru integrare europeană dintre Parlamentul României și Parlamentul Republicii Moldova (CCIE), conduse de domnul deputat Gheorghe Mocanu, copreședinte CCIE (19 – 21 noiembrie 2017)

2. Memorandum intern vizita la București a unei delegații a Comisiei comune pentru integrare europeană dintre Parlamentul României și Parlamentul Republicii Moldova (CCIE), conduse de domnul deputat Gheorghe Mocanu, copreședinte CCIE (19 - 21 noiembrie 2017)

Domnul Florin Iordache:

Avem vizita la București a unei delegații a Comisiei comune pentru integrare europeană dintre Parlamentul României și Parlamentul Republicii Moldova.

Observații? Nu.

Aprobat.

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Memorandum intern privind participarea la cea de-a doua Ediție a Internațional Intelligence Oversight Forum (IIOF2017) (Bruxelles, 19 – 22 noiembrie 2017)

3. Memorandum intern participarea la cea de-a doua ediție a International Intelligence Oversight Forum (IIOF2017) (Bruxelles, 19 - 22 noiembrie 2017)

Domnul Florin Iordache:

Memorandum intern privind participarea la cea de-a doua ediție a International Intelligence Oversight Forum la Bruxelles, colegii de la apărare participă.

Observații? Nu.

Aprobat.

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Memorandum intern privind participarea la reuniunile interparlamentare organizate de Comisii ale Parlamentului European în data de 21 noiembrie la Bruxelles

4. Memorandum intern privind participarea la reuniunile interparlamentare organizate de Comisii ale Parlamentului European în data de 21 noiembrie la Bruxelles

Domnul Florin Iordache:

Memorandum intern privind participarea la reuniunile interparlamentare la Bruxelles.

Participă doamna președintă Rozalia Biro.

Observații? Nu.

Aprobat.

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Memorandum intern privind participarea la reuniunea interparlamentară a Comisiei pentru drepturile femeilor și egalitate de gen din Parlamentul European (Bruxelles, 21 noiembrie 2017)

5. Memorandum intern privind participarea la reuniunea interparlamentară a Comisiei pentru drepturile femeilor și egalitate de gen din Parlamentul European (Bruxelles, 21 noiembrie 2017)

Domnul Florin Iordache:

Memorandum intern privind participarea tot la Bruxelles.

Participă doamna deputat Oana Bîzgan, președinta de la egalitate.

Observații? Nu.

Aprobat.

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Memorandum intern privind participarea la reuniunea interparlamentară a Comisiei pentru dezvoltare regională din Parlamentul European (Bruxelles, 22 noiembrie 2017)

6. Memorandum intern privind participarea la reuniunea interparlamentară a Comisiei pentru dezvoltare regională din Parlamentul European (Bruxelles, 22 noiembrie 2017)

Domnul Florin Iordache:

Memorandum intern privind participarea la reuniunea interparlamentară la Bruxelles, 22 noiembrie.

Participă doamna Plumb și doamna Erika Benko.

Observații? Nu.

Aprobat.

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Memorandum intern privind vizita la Camera Deputaților a unei delegații a Grupului parlamentar de prietenie din Camera Reprezentanților a Republicii Indonezia (28 noiembrie 2017)

7. Memorandum intern privind vizita la Camera Deputaților a unei delegații a Grupului parlamentar de prietenie din Camera Reprezentanților a Republicii Indonezia (28 noiembrie 2017)

Domnul Florin Iordache:

Memorandum intern privind vizita la Camera Deputaților a unei delegații a Grupului parlamentar de prietenie din Camera Reprezentanților a Republicii Indonezia, 28 noiembrie.

Observații?. Nu.

Aprobat.

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Memorandum intern privind participarea la lucrările celei de-a 50-a Adunări Generale a APCEMN (Kiev, 28 – 30 noiembrie 2017)

8. Memorandum intern privind participarea la lucrările celei de-a 50-a Adunări Generale a APCEMN (Kiev, 28 - 30 noiembrie 2017)

Domnul Florin Iordache:

Memorandum intern privind participarea la lucrările celei de-a 50-a Adunări Generale a APCEMN la Kiev, participă mai mulți colegi acolo.

Observații? Nu.

Aprobat.

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Memorandum intern privind reprezentarea Camerei Deputaților la Summit-ul Anual al Forumului Global al Femeilor Politician Lider – WPL (Reykjavik, Islanda, 28 – 30 noiembrie 2017)

9. Memorandum intern privind reprezentarea Camerei Deputaților la Summit-ul Anual al Forumului Global al Femeilor Politician Lider - WPL (Reykjavik, Islanda, 28 - 30 noiembrie 2017)

Domnul Florin Iordache:

Memorandum intern privind reprezentarea Camerei Deputaților la Summit-ul de la Rezkjavik.

Participă doamna Ciofu și doamna Turcan.

Doamna Turcan, vă rog, nu vreți să mai participați?

Doamna Raluca Turcan:

Voiam să vă rog, dacă se poate să acceptați ca astăzi, mâine cel mai târziu să informez Secretariatul general, dacă mai pot participa, ținând cont că, vom depune moțiune de cenzură și că evenimentele politice se vor precipita, este foarte posibil să nu mai pot participa la acest summit, da? și vreau să informez.

Domnul Florin Iordache:

Vă rog domnul coleg.

Domnul Szabó Ödön:

Domnul președinte, eu propun ca doamna Rozalia Biro, care este președinta Comisiei pentru politică externă, să fie în plus, dacă se poate pe lângă cele două persoane, să participe la această întâlnire.

Domnul Florin Iordache:

Stați până mâine să vedem dacă participă doamna Turcan, dacă nu participă doamna Turcan mâine., stabilim în BP-ul de mâine.

Doamna Raluca Turcan:

Da, doar că solicitarea pe care a făcut-o domnul Odon, nu are nicio legătură, se referă la

Domnul Florin Iordache:

Ba are legătură.

Doamna Raluca Turcan:

Nu, să vă explic.

Solicitările de la Secretariatul general care au venit la grupurile parlamentare erau de următoarea formulă: "trebuie să participe un reprezentant al puterii și un reprezentant al opoziției".

Există doamna de la PSD, doamna Ciofu, din partea opoziției era propunerea PMP-ului, care a cedat pentru a participa eu, dar mă scuzați, dar acum UDMR nu poate să intre pe partea opoziției, dacă nu merg eu, înțeleg să meargă cineva din partea opoziției, totuși.

Domnul Florin Iordache:

Păi stați puțin, UDMR-ul totuși este în opoziție din câte știu eu. Eu așa știu.

Domnul Petru Movilă:

Domnul președinte, dacă îmi permiteți să vă readuc aminte.

Doamna Raluca Turcan:

Poate ne convingeți la Moțiunea de cenzură. Uitați, votul la Moțiunea de cenzură este definitoriu.

Doamna Petru Movilă:

Că s-a discutat nominalizarea doamnei Turcan. Am convenit de comun acord.

Doamna Raluca Turcan:

Exact. Așa a fost.

Doamna Petru Movilă:

Că următorul este PMP-ul, asta nu înseamnă că nu putem suplimenta un loc,

Domnul Florin Iordache:

Păi USR-ul și UDMR-ul unde sunt?

Doamna Petru Movilă:

Cu societatea civilă de la UDMR, noi putem suplimenta.

Doamna Raluca Turcan:

Vă fac o propunere. Poate să meargă doamna Biro, dar UDMR-ul votează cu PNL-ul la Moțiunea de cenzură.

Domnul Florin Iordache:

Nu.

Deci, așteptăm mâine. La Biroul permanent de mâine hotărâm, dar repet, în Biroul permanent am stabilit că merge o doamnă de la opoziție. UDMR-ul este de la opoziție, deci mâine vom tranșa dacă dumneavoastră mergeți, poate să meargă doamna Biro.

Depășim acest moment.

Domnul Petru Movilă:

Domnul președinte,

Domnul Florin Iordache:

Te rog.

Domnul Petru Movilă:

Vă mai amintesc odată discuția care a avut loc. Nu avem nimic împotrivă să meargă doamna.

Domnul Florin Iordache:

Domnul Movilă, mâine discutați. Opoziția aveți un loc.

Cum puterea are un loc la fel și dumneavoastră dar includeți și USR-ul și UDMR-ul. Deci nu puteți face numai mica opoziție dumneavoastră, cei doi.

Domnul Petru Movilă:

Domnul președinte, mă bucur că aveți o săptămâna bună, noi nu vă recomandăm ce să discutați în coaliția majoritară, dar la ședința Biroului permanent când a fost nominalizată colega noastră doamna Turcan, discuția a rămas că PMP-ul, erau două propuneri, noi am spus că fără probleme merge doamna Turcan, și în cazul în care apare o nouă propunere sau problemă va fi nominalizată doamna deputat Bozianu.

Asta a fost discuția.

Domnul Florin Iordache:

Da, domnule o discutați, încă odată vă spun, opoziția are un singur loc, mâine repet, dar includeți în această opoziție și USR-ul și UDMR-ul.

Da, vă rog domnul Buican.

Domnul Cristian Buican:

Domnul președinte, eu am înțeles că liderul de grup al UDMR a făcut următoarea propunere și dacă nu am înțeles bine să ne uităm în stenogramă.

Domnul lider a propus, ca pe lângă cele două doamne, care sunt deja nominalizate să meargă în această deplasare, să participe și doamna Biro, am înțeles pentru că este președinta Comisiei.

Aș dori ca să supuneți la vot propunerea liderului de grup UDMR să mărim numărul de voturi astfel încât și doamna să poată participa la această deplasare.

Vă mulțumesc.

Domnul Florin Iordache:

Bun.

Doamna Turcan poate să solicite orice, dar repet ...

Domnul Cristian Buican:

Nu, nu, nu este vorba de doamna Turcan, ci este vorba de solicitarea liderului Grupului UDMR.

Domnul Florin Iordache:

Domnul Buican v-am dat cuvântul, supun la vot propunerea dumneavoastră, dar eu vă spun de la început nu sunt de acord.

Am stabilit că putere și opoziție, dacă opoziția are un loc vă înțelegeți pe acel loc. Nu mergeți dumneavoastră, foarte bine, stabiliți cine merge.

Deci, ca să închidem acest subiect cât mai repede, supun la vot propunerea doamnei Turcan.

Cine este pentru?

Păi suplimentarea cu un loc,

Domnul Cristian Buican:

Nu, nu, nu doamna Turcan a făcut propunerea, ci liderul Grupului UDMR.

Domnul Florin Iordache:

Bun, bun, hai, am supus la vot.

Un vot, două, s-a respins la revedere, trei, s-a respins, la revedere.

Mai departe.

Domnul Petru Movilă:

Domnul președinte, continuăm cu ordinea de zi, da?

Domnul Florin Iordache:

Da, continuăm cu ordinea de zi.

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Informare privind participarea domnului deputat Ionuț Stroe la vizita de documentare APCE în Muntenegru (2 – 4 octombrie 2017)

10. Informare privind participarea domnului deputat Ionuț Stroe la vizita de documentare APCE în Muntenegru (2 - 4 octombrie 2017)

Domnul Florin Iordache:

La punctul 10 avem o informare privind participarea domnului deputat Ionuț Stroe la vizita de documentare APCE în Muntenegru.

Observații? Nu.

Aprobat.

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Informare privind participarea la Adunarea Executivă a Consiliului Mondial al Energiei (Lisabona, Portugalia, 15 – 21 octombrie 2017)

11. Informare privind participarea la Adunarea Executivă a Consiliului Mondial al Energiei (Lisabona, Portugalia, 15 - 21 octombrie 2017)

Domnul Florin Iordache:

Informare privind participarea la Adunarea Executivă a Consiliului Mondial al Energiei (Lisabona).

Observații? Nu.

Aprobat.

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Informare privind participarea Delegației Parlamentului României la vizita Delegației Adunării Parlamentare a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (AP OSCE), în Maroc (18 – 20 octombrie 2017)

12. Informare privind participarea Delegației Parlamentului României la vizita Delegației Adunării Parlamentare a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (AP OSCE), în Maroc (18 - 20 octombrie 2017)

Domnul Florin Iordache:

Informare privind participarea Delegației Parlamentului României la vizita Delegației Adunării Parlamentare a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (AP OSCE), în Maroc.

Observații? Nu.

Aprobat.

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Informare privind vizita de lucru în Republica Italia a delegației Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării (18 – 21 octombrie 2017)

13. Informare privind vizita de lucru în Republica Italia a delegației Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării (18 - 21 octombrie 2017)

Domnul Florin Iordache:

Informare privind vizita de lucru în Republica Italia a delegației Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării.

Observații? Nu.

Aprobat.

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Informare privind vizita la Dublin a delegației Comisiei pentru muncă și protecție socială a Camerei Deputaților (25 – 26 octombrie 2017)

14. Informare privind vizita la Dublin a delegației Comisiei pentru muncă și protecție socială a Camerei Deputaților (25 - 26 octombrie 2017)

Domnul Florin Iordache:

Informare privind vizita la Dublin a delegației Comisiei pentru muncă și protecție socială a Camerei Deputaților.

Observații? Nu.

Aprobat.

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Informare privind participarea unei delegații a Camerei Deputaților la manifestările dedicate sărbătoririi Zilei Naționale a Turkmenistanului

15. Informare privind participarea unei delegații a Camerei Deputaților la manifestările dedicate sărbătoririi Zilei Naționale a Turkmenistanului (25 - 29 octombrie 2017)

Domnul Florin Iordache:

Informare privind participarea unei delegații a Camerei Deputaților la manifestările dedicate sărbătoririi Zilei Naționale a Turkmenistanului.

Mulțumesc.

Observații?

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București duminică, 16 decembrie 2018, 6:12
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro