Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe apr. 2018 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului din 17 aprilie 2018 ora 10:00

6. Constituirea Comisiei speciale comune a Camerei Deputaților și Senatului privind analizarea și actualizarea cadrului normativ cu incidență în domeniul securității naționale
la plenul comun din ziua de miercuri, 18.04.2018, ora 13.00 consultă

Constituirea Comisiei speciale comune a Camerei Deputaților și Senatului privind analizarea și actualizarea cadrului normativ cu incidență în domeniul securității naționale Domnul Petru Gabriel Vlase:

6 - Constituirea Comisiei speciale comune a Camerei Deputaților și Senatului privind analiza și actualizarea cadrului normativ cu incidență în domeniul securității naționale.

Aici avem o scrisoare din partea liderilor Grupurilor parlamentare PSD și ALDE din Camera Deputaților și Senat privind constituirea acestei Comisii.

Intervenții. Domnul Cucșa.

Domnul Marian-Gheorghe Cucșa:

Domnule președinte de ședință, am adăugat la acest proiect de Hotărâre semnăturile deputaților ALDE, le-am depus la secretariat, atât pentru punctul șase cât și pentru punctul șapte: și pentru Legile securității naționale cât și pentru Codul Administrativ.

Nu erau depuse ieri, le-am depus de dimineață.

Domnul Petru Gabriel Vlase:

Mulțumesc.

Domnul., vă rog!

Domnul Nicu Fălcoi:

Mulțumesc domnule președinte.

Stimați colegi, nu înțeleg de ce vă plac atât de mult Comisiile astea speciale, serios.

Adică avem Comisiile de apărare, Comisia de supraveghere SIE, Comisia de supraveghere SRI, sunt oameni care de bine de rău au căpătat într-un an și ceva un pic de experiență pe aceste domenii.

Și în afară de asta sunt aproape 50 de oameni, în aceste Comisii.

Veți constitui o Comisie specială care va fi formată doar din cincisprezece oameni, care să fie o Comisie în plus, care să fie acolo. Pur și simplu comisiile care există acum sunt perfect de acord cu dumneavoastră că aceste legi au nevoie de modificări. Sunt legi vechi și au nevoie de modificări. Dar avem comisiile necesare în cele două Camere astfel încât acestea să treacă.

Domnul Petru Gabriel Vlase:

Mulțumesc, domnul Suciu.

Nu?

Supun votului dumneavoastră înscrierea pe ordinea de zi a plenului comun constituirea acestei Comisii.

Cine este pentru?

Împotrivă?

Mai numărați atunci, pentru.

Pentru? Numărați! 13.

Împotrivă? 5.

Aprobat.

Rog liderii grupurilor parlamentare, ca până la începerea ședinței comune să transmită propuneri nominale potrivit Anexei.

Domnul Suciu.

Domnul Vasile-Daniel Suciu:

Da, m-am uitat cu atenție și cred că este o mică greșeală, la componența nominală și numerică a celor două Comisii. Partidul Social Democrat figurează cu opt membri, iar Grupul minorităților fără membri.

Cred că trebuie să rectificăm, Partidul Social Democrat să aibă șapte membri în aceste două Comisii, iar Minoritățile naționale câte un membru în cele două Comisii.

Domnul Petru Gabriel Vlase:

Domnul Alexandrescu, vă rog!

Alexandrescu, mă scuzați.

Domnul Vlad-Tudor Alexandrescu:

Domnule președinte, nu cred că este o eroare pentru că Grupul parlamentar al USR este trecut cu un singur membru, în vreme ce dacă vă uitați la pondere ar trebui să avem doi membri.

Vă rog foarte mult să rectificați tabelele încât Grupul parlamentar al USR să poată avea doi membri. Nu știu cine a calculat, dar este clar că nu se respectă ponderea partidelor în Parlament.

Mulțumesc.

Domnul Petru Gabriel Vlase:

Domnul Suciu.

Domnul Vasile-Daniel Suciu:

Se respectă ponderea, cu introducerea unui membru din partea Minorităților naționale. Pe ponderea actuală parlamentară, aceasta este configurația pe care v-am propus-o.

Domnul Petru Gabriel Vlase:

Vă rog, domnul senator.

Domnul Vlad-Tudor Alexandrescu:

Deci, uitați-vă că PMP-ul are trei membri și USR-ul are un singur membru; sigur nu se respectă ponderea.

Domnul Petru Gabriel Vlase:

După ședință, vă rog, domnule Suciu să îi arătați domnului senator configurația, exact cum există, cum este ea, da? Cu restul cu tot ce se face.

Deci modificarea care ați cerut-o, unul de la minorități în locul unui.

Domnul Florin Iordache:

Unul de la PSD se duce la minorități. PSD-ul rămâne cu șapte.

Domnul Petru Gabriel Vlase:

Da.

Bun, atunci mai facem o dată votul cu modificarea domnului Suciu.

Cine este pentru? 14.

Împotrivă? 5.

Aprobat.

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 19 mai 2022, 20:37
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro