Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe oct. 2018 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților din 10 octombrie 2018 ora 12:20

16. Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe
consultă

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Doamna Carmen-Ileana Mihălcescu:

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe.

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Memorandum intern privind participarea domnului deputat Ion Cupă, președintele Comisiei pentru mediu și echilibru ecologic, la delegația condusă de doamna Grațiela Leocadia Gavrilescu, viceprim-ministru și ministrul mediului, în Republica Chile (Chile, 13 – 20 octombrie 2018)

1.Memorandum intern privind participarea domnului deputat Ion Cupă, președintele Comisiei pentru mediu și echilibru ecologic, la delegația condusă de doamna Grațiela Leocadia Gavrilescu, viceprim-ministru și ministrul mediului, în Republica Chile (Chile, 13 - 20 octombrie 2018)

Doamna Carmen-Ileana Mihălcescu:

Memorandum intern privind participarea domnului deputat Ion Cupă, președintele Comisiei pentru mediu și echilibru ecologic, la delegația condusă de doamna Grațiela Leocadia Gavrilescu în Republica Chile, 13 - 20 octombrie 2018.

Este amânarea de data trecută din Biroul nostru permanent, la solicitarea domnului Andrei Gerea.

Domnul Andrei Dominic Gerea:

Mulțumesc.

Cred că este util să-l ascultăm pe domnul Cupă, în calitate de președinte al Comisiei pentru mediu, să ne spună despre ce eveniment este vorba, să putem și noi lua o hotărâre în deplină cunoștință de cauză.

Doamna Carmen-Ileana Mihălcescu:

Da. Domnul Cupă, vă rog.

Domnul Ion Cupă:

Da. Este o invitație la o delegație oficială a României pentru semnarea unui memorandum între România și Chile.

S-au stabilit întâlniri bilaterale cu Comisia de mediu și cu președintele Comisiei de mediu și, bineînțeles, alte întâlniri locale.

Am înțeles că au fost discuții pe suma care e necesară pentru această deplasare.

Eu am vorbit cu cei de la Externe să perie cât de mult pot toate cheltuielile, dar acum dumneavoastră hotărâți.

Doamna Carmen-Ileana Mihălcescu:

Domnul Iordache.

Domnul Florin Iordache:

Păi, perie că, de fapt, nu pot!

Mie îmi pare rău.

Domnul Ion Cupă:

A, da, am înțeles, mai sunt cheltuieli care. avans spre decontare, cadouri, care alea pot să dispară de acolo. Restul, cazare și transport, nu am.

Doamna Raluca Turcan:

Da. Nu pe acest punct. Voiam doar pentru stenogramă, întrucât se pare că funcționați pe repede înainte și încercați pur și simplu să denaturați realitatea agendei pe care o aveți în față pentru Biroul permanent.

La punctul precedent, cu ședința Comisiei pentru administrație la Alba Iulia, nu s-a votat să nu se mai țină comisia la Alba Iulia, ci s-a votat, ca să știți, pentru stenogramă, și pentru implementarea, suplimentarea staff-ului TESA.

Deci, Comisia pentru administrație își va desfășura lucrările oricum la Alba Iulia.

Domnul Florin Iordache:

Nu. N-ați fost atentă!

Eu am propus, numai puțin, ca să. pentru stenogramă; eu am propus: colegii parlamentari să participe în integralitate; am spus: nu se justifică, staff-ul să fie șapte membri; și staff-ul să fie trei.

Asta s-a votat!

Noi am înțeles foarte clar ce-am votat.

Doamna Carmen-Ileana Mihălcescu:

Supun la vot memorandumul discutat mai înainte, ținând cont de argumentele colegilor noștri.

O propunere de respingere.

Vă rog să votați.

Cine este pentru?

Pentru respingerea acestui memorandum, evident!

Voturi împotrivă?

Haideți! Nu?

Abțineri? O abținere.

Memorandumul a fost respins.

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Memorandum intern privind întrevederea doamnei deputat Oana-Consuela Florea cu domnul Claude Moraes, Președintele Comisiei LIBE a Parlamentului European și Co-președinte al Grupului mixt de control parlamentar asupra Europol (JPSG) (Bruxelles, 16 octombrie 2018)

2.Memorandum intern privind întrevederea doamnei deputat Oana-Consuela Florea cu domnul Claude Moraes, Președintele Comisiei LIBE a Parlamentului European și CO-președinte al Grupului mixt de control parlamentar asupra Europol (JPSG) (Bruxelles, 16 octombrie 2018)

Doamna Carmen-Ileana Mihălcescu:

Memorandum intern privind întrevederea doamnei deputat Oana-Consuela Florea cu domnulClaude Moraes, Președintele Comisiei LIBE a Parlamentului European și co-președinte al Grupului mixt de control parlamentar asupra Europei, asupra Europol scuze.

Acțiunea are caracter parlamentar și este în programul de relații externe al Camerei.

Dacă sunt obiecții?

Domnul Bulai.

Domnul Iulian Bulai:

Nu sunt obiecții, este doar o intervenție și vreau să întreb dacă de săptămâna trecută s-a purces la schimbarea componenței delegației, care la momentul respectiv era compusă doar de către membrii PSD.

Dacă nu s-a întâmplat acest lucru, aș dori să întreb, care este procedura pentru ca întreaga... toate partidele parlamentare, conform algoritmului, să fie reprezentate acolo.

Vă mulțumesc!

Doamna Carmen-Ileana Mihălcescu:

Nu știu.

Domnul Nicolicea.

Domnul Eugen Nicolicea:

Deci, data trecută nu am vorbit despre componență, am vorbit doar cine este președinte.

Acum, vorbim despre o deplasare, nu are legătură cu componența.

Domnul Iulian Bulai:

Da, eu am ridicat o problemă.

Domnul Eugen Nicolicea:

Dumneavoastră cu întrebarea dumneavoastră cu privire la schimbări de componență și aplicarea Regulamentului se adresează dacă doriți Comisiei de Regulament.

Domnul Iulian Bulai:

Am adresat-o Biroului permanent pentru că este forul care decide echilibrul dintre putere și opoziție în această delegație.

Este o întrebare conexă cu această solicitare.

Sunt perfect conștient că această solicitare privește deplasarea dumneaei, dar vorbim și despre componența comisiei, dacă tot vorbim despre această ... acest grup parlamentar.

Doamna Carmen-Ileana Mihălcescu:

Cele patru comisii, dacă au făcut propuneri, sunt comisii conduse de PSD, ca urmare nu putem ... Comisia pentru mediu nu are nicio .

Domnul Iulian Bulai:

Da, dar se confundă PSD cu Parlamentul.

Doamna Carmen-Ileana Mihălcescu:

Vă mulțumesc!

Domnul Iulian Bulai:

Nu putem avea o reprezentare doar din partea PSD.

Doamna Carmen-Ileana Mihălcescu:

Bun.

Supun votului acest memorandum.

Cine este pentru?

Voturi împotrivă? Dacă sunt.

Abțineri? Trei abțineri.

Trei.

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Memorandum intern privind reuniunea interparlamentară referitoare la ”Aspectele legate de drepturile fundamentale ale integrării romilor și combaterea anti-Gypsyism” (LIBE) (Bruxelles, 18 octombrie 2018)

3. Memorandum intern privind reuniunea interparlamentară referitoare la "Aspectele legate de drepturile fundamentale ale integrării romilor și combaterea anti-Gypsysm" (LIBE) (Bruxelles, 18 octombrie 2018)

Doamna Carmen-Ileana Mihălcescu:

Memorandum intern privind reuniunea interparlamentară referitoare la "Aspectele legate de drepturile fundamentale ale integrării romilor și combaterea anti-Gypsyism", Bruxelles, 18 octombrie 2018.

Dacă sunt. are caracter parlamentar acțiunea.

Dacă sunt obiecții? Nu.

Adoptat.

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Memorandum intern privind participarea la Forumul tematic în contextul expoziției internaționale ”Drumul Maritim al Mătăsii în secolul 21” (Guangzhou, China, 25 – 26 octombrie 2018)

4. Memorandum intern privind participarea la Forumul tematic în contextul expoziției internaționale "Drumul Maritim al Mătăsii în secolul 21" (Guangzhou, China, 25 - 26 octombrie 2018)

Doamna Carmen-Ileana Mihălcescu:

La 4, avem un memorandum la un Forum tematic în contextul expoziției internaționale "Drumul Maritim al Mătăsii în secolul 21", în China a doamnei deputat Roberta Alma Anastase care în urmă cu cinci minute, cu foarte puțin timp de altfel, a informat Secretariatul general că anulează această plecare, motiv pentru care o scoatem de pe ordinea de zi.

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Informare privind participarea la vizita Subcomisiei pentru tranziție și dezvoltare a Adunării Parlamentare NATO (AP NATO) în Azerbaidjan (Baku, Azerbaidjan, 12 – 14 septembrie 2018)

5. Informare privind participarea la vizita Subcomisiei pentru tranziție și dezvoltare a Adunării Parlamentare NATO (AP NATO) în Azerbaidjan (Baku, Azerbaidjan, 12 - 14 octombrie 2018)

Doamna Carmen-Ileana Mihălcescu:

Punctul 5 - informare privind participarea la vizita Subcomisiei pentru tranziție și dezvoltare a Adunării Parlamentare NATO, în Azerbaidjan la Baku.

Luăm act.

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Informare privind participarea la Conferința interparlamentară pentru Stabilitate, Coordonare și Guvernanță Economică a Uniunii Europene (Viena, Austria, 17 – 18 septembrie 2018)

6. Informare privind participarea la Conferința interparlamentară pentru Stabilitate, Coordonare și Guvernanță Economică a Uniunii Europene (Viena, Austria, 17 - 18 septembrie 2018)

Doamna Carmen-Ileana Mihălcescu:

Informare privind participarea la Conferința interparlamentară pentru Stabilitate, Coordonare și Guvernanță Economică a Uniunii Europene.

Luăm act.

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Informare privind participarea doamnei deputat Carmen Ileana Mihălcescu, vicepreședinte al Camerei Deputaților, la cea de-a 10-a reuniune a Parteneriatului Asia-Europa (ASEP10) (Bruxelles, 27 – 28 septembrie 2018)

7. Informare privind participarea doamnei deputat Carmen Ileana Mihălcescu, vicepreședinte al Camerei Deputaților, la cea de-a 10-a reuniune a parteneriatului Asia-Europa (ASEP10) (Bruxelles, 27 - 28 septembrie 2018)

Doamna Carmen-Ileana Mihălcescu:

Și ultima, informarea privind participarea, Carmen Ileana Mihălcescu, la cea de-a 10-a reuniune a parteneriatului Asia-Europa.

Luăm act.

Vă mulțumesc!

Întrucât am epuizat ordinea de zi, declar această ședință închisă. Mi se mai întâmplă și mie din când în când.

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti marți, 25 ianuarie 2022, 22:32
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro