Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe oct. 2019 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului din 2 octombrie 2019 ora 10:30

1. Moțiunea de cenzură intitulată ” Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgență!”
prezentarea moțiunii de cenzură - miercuri, 2.10.2019, ora 15.00; dezbatere și vot: sâmbătă, 5.10.2019, ora 11.00 consultă

Moțiunea de cenzură intitulată ” Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgență!” Domnul Teodor-Viorel Meleșcanu:

Haideți să începem cu primul punct referitor la moțiunea de cenzură și timpul maxim alocat.

Propunerile pe care vi le fac este de 10... Pardon!

Doamna Turcan, vă rog.

Doamna Raluca Turcan:

Domnule președinte al Senatului, înainte de a face niște propuneri, ținând cont că în Birourile permanente reunite este foarte posibil ca propunerile dumneavoastră să aibă succes, aș dori să vă rugăm, în numele semnatarilor acestei moțiuni de cenzură, să luați în calcul dezbaterea și votul acestei moțiuni de cenzură în niște condiții de normalitate, astfel încât parlamentarii să poată să își exercite dreptul și mandatul cu care au fost învestiți. Pentru că, din nefericire, există informații în baza cărora e posibil ca dumneavoastră să creați un precedent, și anume, chiar dacă în ultimii 30 de ani nu s-a votat niciodată o moțiune într-o zi nelucrătoare, dumneavoastră să propuneți lucrul acesta, și anume votarea moțiunii într-o zi nelucrătoare.

De aceea, vă rog, înainte de a face această propunere, să cântăriți bine și să luați în calcul ca votul pe moțiunea de cenzură să respecte termenul constituțional și din Regulamentul comun, să se voteze după trei zile din momentul citirii, dar ziua votului să fie într-o zi lucrătoare, așa cum este firesc.

Domnul Teodor-Viorel Meleșcanu:

Mulțumesc.

Am înțeles mesajul.

Dacă dorește cineva să...

Domnul Florin Iordache:

Da, eu.

Domnul Teodor-Viorel Meleșcanu:

Domnul Iordache. Vă rog.

Domnul Florin Iordache:

Domnule președinte, consider că cei care au semnat, cei 237, au și citit.

În consecință, cei care au semnat cunosc textul moțiunii, deși e foarte succintă această moțiune. În consecință, se pot exprima și pot vota, indiferent când.

Eu am înțeles că aseară, cu toate că o serie de colegi erau în Parlament, a fost greu să vină la ședința de Birou permanent reunit. Dar astăzi, pentru că tot au votat și își doresc să cadă cât mai repede Guvernul, eu vă propun un termen cât mai rezonabil și cât mai scurt.

În aceste condiții, dacă depășim cele 10 secunde pe care le propuneți dumneavoastră, eu v-aș propune ca dezbaterea să aibă astăzi loc, la ora 15.00, pentru că și Camera și Senatul ... citirea, citirea să fie astăzi și, în consecință, prin vot să tranșăm și când va fi dezbaterea și votul, respectiv sâmbătă.

Deci, dacă cei 237, când au semnat, dacă cei 237 au și citit, fără îndoială, sâmbătă se vor putea exprima în consecință.

Domnul Teodor-Viorel Meleșcanu:

Mulțumesc foarte mult.

Domnul Vela.

Domnul Ion Marcel Vela:

N-aș fi luat cuvântul, dar ironiile domnului Iordache m-au făcut să apăs acest buton frumos și să vă rog să-mi dați cuvântul.

Domnule Iordache, trăim în România, capitala României este Bucureștiul și primarul general al capitalei este de la dumneavoastră din partid.

Ați spus că noi eram prin Parlament. Pentru că nu eram în Parlament, am luat cuvântul acum. A fost imposibil, deși am pornit la momentul 18:08 minute, a fost imposibil ca în 22 de minute, în Bucureștiul supraagromerat, prost condus și administrat, să ajung la Parlament.

Deci, vă rog să nu mai acuzați parlamentarii că au fost în Parlament și nu au dorit să vină.

(Discuții în sală.)

Cu elicopterul? Încă n-ați pus elicoptere electrice la intersecții.

Vă rog.

Domnul Teodor-Viorel Meleșcanu:

Vă mulțumesc foarte mult.

Am înțeles mesajul. Și eu fac exercițiul ăsta în fiecare zi.

Nu-i vorba de proastă administrare, e vorba de creșterea numărului de mașini și a problemelor de infrastructură.

Domnul Goțiu. Vă rog.

Domnul Remus Mihai Goțiu:

Domnule președinte,

Stimate colege și stimați colegi,

Știu că v-ați făcut o datorie de onoare în a submina credibilitatea acestei instituții a Parlamentului, inventând tot felul de zile, termene, reinterpretând convocări de la un minut la altul, dar vreau să vă asigur de un lucru: la orice oră și în orice zi o să votez căderea acestui Guvern.

Mulțumesc.

Domnul Teodor-Viorel Meleșcanu:

Mulțumesc foarte mult.

Domnul Ciolacu vrea să spună două cuvinte.

Domnul Ion-Marcel Ciolacu:

Eu am o singură întrebare tehnică, ca totuși să creăm o cutumă foarte clară: cu cât timp înainte să convocăm BPR-ul? Să facem niște sugestii și...

Domnul Ion Marcel Vela:

Merge și cu 22 de minute, în condițiile în care Bucureștiul își rezolvă traficul. Vorbiți la Primăria Generală.

Domnul Ion-Marcel Ciolacu:

Haideți, chiar a fost serioasă...

(Discuții în sală.)

Domnul Teodor-Viorel Meleșcanu:

Hai să ne concentrăm puțin, că avem niște probleme...

Domnul Ion-Marcel Ciolacu:

Eu chiar am vrut o discuție serioasă. Nu se poate vorbi.

Domnul Teodor-Viorel Meleșcanu:

Avem niște probleme serioase cu o moțiune foarte serioasă.

Deci, o să o rog pe doamna Gorghiu să ia cuvântul într-o formă foarte sintetică.

Mersi.

Doamna Alina-Ștefania Gorghiu:

Ce răutăcios sunteți, domnule președinte!

Mulțumesc pentru cuvânt.

Stimați colegi,

O să îl alint pe domnul Iordache și o să-i spun că cele mai iraționale și sfidătoare propuneri vin prin vocea Domniei Sale din partea PSD-ului.

Eu încă cred că domnul Ciolacu sau ceilalți colegi de la PSD vor face propunerea corectă sau aia pe bune, nu asta cu ... astăzi dezbatere și sâmbătă vot.

Domnul Teodor-Viorel Meleșcanu:

Astăzi citirea.

Doamna Alina-Ștefania Gorghiu:

Astăzi ați propus să fie citirea, domnule Meleșcanu, mai vedem ce-o să se întâmple până la sfârșitul ședinței. Acum, nu neapărat toate propunerile sunt și inteligente, și vor și trece la vot.

Cred că cei care fac asemenea propuneri...

Domnul Teodor-Viorel Meleșcanu:

Ale dumneavoastră sunt toate inteligente, nu vă faceți nicio problemă.

Vă mulțumesc.

Doamna Alina-Ștefania Gorghiu:

Acum, știți cum e, în opoziție îți mai permiți să spui lucruri care nu țin neapărat de agenda majorității parlamentare, încă pe hârtie.

Eu cred însă că la experiența dumneavoastră de peste, nu știu, 70 de ani în Parlament sau alte instituții, ați putea să vă gândiți să faceți o propunere decentă Parlamentului României. De exemplu, să avem citirea moțiunii și dezbaterea în niște zile care să fie corecte pentru toată lumea, astfel încât să ieșim din această situație de blocaj.

Cred că e o sfidare alegerea zilei de sâmbătă pentru votul pe această moțiune, motiv pentru care o să vă rog, dat fiind faptul că liderul Grupului PNL a făcut prima o propunere de calendar, să analizați această propunere, pe care probabil nu v-ați imaginat-o că va exista, dar haideți să încercăm să discutăm rațional, fără momente din acestea: "noi avem majoritatea, o punem și sâmbăta". Puneți-o la Bâlea Lac duminică, de ce n-o puneți pe Transfăgărășan, că e închis Transfăgărășanul?! Adică hai s-o punem pe Lună! Dacă chiar vreți să nu avem o discuție rațională, putem să facem toate propunerile posibile, eventual să votăm și în costum de cosmonaut.

Deci, vă rog frumos să încercăm să revenim cu discuția la un context decent și rațional.

Vă mulțumesc.

Domnul Teodor-Viorel Meleșcanu:

Vă mulțumesc foarte frumos pentru...

Da. Vă rog.

Domnul Stelian-Cristian Ion:

Vă mulțumesc.

Domnule președinte,

Noi acum setăm niște practici, niște cutume. Este foarte important să vă imaginați momentul foarte apropiat în care veți fi în opoziție și în care veți solicita puterii să aibă rezonabilitate față de solicitările dumneavoastră, instituția aceasta a moțiunii de cenzură este una dintre cele mai importante din Constituție, nu putem să o privim oportunist, să ne facem socoteli din acestea, astfel încât să credem că ne prindem adversarul pe picior greșit.

Ideea este să ne încadrăm în normalitate. Or, normalitate, o practică firească, înseamnă să ne desfășurăm activitatea așa cum o făceam de regulă în Parlamentul României. De regulă, avem ședințe luni, avem marți, avem și miercuri. Să pui o astfel de dezbatere sâmbăta, când - nu-i o problemă pentru parlamentari și vom fi sancționați pentru această chestiune, că vor spune unii că nu vrem să venim sâmbăta la lucru - dar nu despre asta e vorba. Să pui sâmbăta discutarea unei moțiuni este o greșeală, este o greșeală, este un gest de . n-aș vrea să-i spun neseriozitate, dar se apropie înspre neseriozitate, pentru că sâmbăta, în România cel puțin, este o zi nelucrătoare și toată lumea este relaxată, își vede de familie - și nu mă refer numai la parlamentari - cetățenii trebuie să privească această moțiune, să se uite la ce se întâmplă în Parlament și să participe în mod pasiv la acest moment istoric.

(Doamna senator Alina-Ștefania Gorghiu, doamna deputat Carmen-Ileana Mihălcescu și domnii deputați: Marilen-Gabriel Pirtea, Vlad-Emanuel Duruș, Cristian Buican, Daniel Constantin, Laurențiu-Dan Leoreanu, Seres Dénes, Andrei Dominic Gerea, Korodi Attila și Emil-Marius Pașcan).

Așa încât, haideți să le dăm posibilitatea să facă acest lucru, să privească dezbaterea moțiunii, va fi premierul României invitat în Parlament și-și va susține punctul de vedere, noi vom aduce toate argumentele, astfel încât să convingem colegii că acest Guvern, într-adevăr, trebuie să plece. Și atunci, datorită importanței acestui moment, trebuie să ne încadrăm în limitele normalității.

Deci, un abuz pe care îl săvârșiți acum - și sunteți un jurist excelent, știți ce înseamnă abuz de drept - atunci când ai dreptul să faci ceva, dar îl faci nu pentru a-ți realiza obiectivul dat de regula respectivă, ci în scop contrar. Puteți, probabil, să faceți acest lucru, dar nu o faceți.

Acum, la această oră, nici nu aveți cvorum. Ca atare, nici n-ați putea s-o faceți, verificați, vă rog, și acest aspect.

Haideți să dăm dovadă de înțelepciune!

Domnul Teodor-Viorel Meleșcanu:

OK. Dacă sunteți amabili, aș vrea să facem verificarea cvorumului, urmare intervenției.

(Discuții în sală.)

Domnul Victor-Viorel Ponta:

Sunteți 13.

Domnul Florin Iordache:

14.

(Discuții în sală.)

Domnul Victor-Viorel Ponta:

13 membri.

Doamna Raluca Turcan:

Sunteți 13, nu aveți cvorum.

Domnul Ion-Marcel Ciolacu:

Nu votăm, continuăm dezbaterile.

Domnul Florin Iordache:

Facem dezbateri.

Domnul Victor-Viorel Ponta:

În lipsă de cvorum, trebuie să reconvocați Birourile permanente.

Domnul Florin-Vasile Cîțu:

Domnule președinte, nu se poate... domnule președinte...

Doamna Raluca Turcan:

Deci, ori ajungeți, dacă-mi permiteți. Ori ajungeți la ... în situația în care dezbaterea și votul acestei moțiuni de cenzură să se desfășoare în niște condiții normale, ori, dacă nu, sunteți în situația de a relua ședința, pentru că noi constatăm că nu este cvorum.

Domnul Teodor-Viorel Meleșcanu:

Sunt mai multe...

Da, domnul Ponta, vă rog.

Domnul Victor-Viorel Ponta:

Domnule președinte, având în vedere faptul că mă aflam alături de reprezentanții actuali ai majorității în 2012, la depunerea moțiunii de cenzură, și atunci s-a dorit programarea în ziua de vineri. Și știu că toți colegii mei de la PSD au spus că e un abuz și că e o chestiune greșită. În final, a și trecut moțiunea, ca să se dovedească acest lucru.

Vreau să vă propun eu o propunere înțeleaptă ca să ieșim din acest impas care cred că afectează pe toată lumea. Haideți să citim moțiunea mâine, frumos, joi, cum s-a făcut de fiecare dată, o programați luni după-amiază, marți sau miercuri, când doriți dumneavoastră și ieșim din acest impas în care cred că toată lumea are de pierdut.

Fac această propunere, repet, în calitatea mea de fost coleg cu toți cei care acum formați majoritatea și în baza a ceea ce am susținut împreună în 2012, când am spus că o moțiune de cenzură e o chestie serioasă pe care nu trebuie s-o transformăm în circ, pentru că pierdem cu toții.

Cred că dacă citim moțiunea mâine și o dezbatem luni sau marți, sau miercuri, în funcție și de decizia dumneavoastră, trecem peste un episod absolut jenant pentru toată lumea.

Sper să fiu eu vocea de echilibru în această situație.

Deci, vă rog, dacă se poate, să discutați cu colegii, foștii mei colegi, și poate viitori, cine știe, să aprobați propunerea ca mâine să citim moțiunea și luni sau marți să o votăm.

Domnul Teodor-Viorel Meleșcanu:

Mulțumesc foarte mult.

Domnul vicepreședinte Corlățean, vă rog.

Domnul Titus Corlățean:

Mulțumesc.

Era mai mult un comentariu de natură și juridică, nu atât politică: "unde legea nu distinge, nu distingem nici noi".

Problema este că opoziția a depus moțiunea de cenzură ieri, la ora 18.00.

(Au intrat în sală doamna deputat Carmen-Ileana Mihălcescu și domnul deputat Dragoș Gabriel Zisopol).

Nimic nu împiedica opoziția, care a anunțat de o săptămână că are 237 de voturi, să depună luni, să depună marți, la ora 13.00, la 12.00, ca să putem avea o convocare în condiții decente.

Așa încât - și simțeam nevoia să spun acest lucru - o secundă, domnule vicepreședinte, nu vă grăbiți...

Domnul Florin Iordache:

Suntem în cvorum.

Domnul Titus Corlățean:

Da. Suntem în cvorum.

Domnul Florin Iordache:

Ghinion pentru Victor. Victor, ghinion.

Domnul Victor-Viorel Ponta:

Florin, tot ce ai făcut tu pentru PSD a fost ghinion și toate prostiile tale le vor deconta toți. Ăsta-i ghinionul.

Ca să rămână pe stenogramă, să nu cumva să uiți ce ți-am zis.

Domnul Teodor-Viorel Meleșcanu:

Deci, suntem în cvorum și avem...

(Discuții în sală.)

Dacă-mi permiteți să spun și eu două vorbe.

Domnul Florin Iordache:

Supuneți la vot.

Domnul Teodor-Viorel Meleșcanu:

Deci, avem trei propuneri, dacă-mi permiteți.

Prima propunere a fost făcută de doamna Turcan, deci: citire azi, vot luni?

Doamna Raluca Turcan:

Săptămâna viitoare.

Domnul Teodor-Viorel Meleșcanu:

Săptămâna viitoare.

Al doilea este domnul...

Doamna Raluca Turcan:

Dar aș dori să se consemneze că în momentul de față sunt doar reprezentanții PSD și s-a alăturat domnul Zisopol.

Deci, practic, semnatarii moțiunii nu sunt în momentul de față prezenți în Biroul permanent reunit, deoarece, o perioadă, dumneavoastră nu ați funcționat în cvorum.

Așadar, obligația dumneavoastră era ca la momentul dispariției cvorumului să suspendați ședința și după aia să o reluați.

Domnul Teodor-Viorel Meleșcanu:

Vă mulțumesc foarte mult.

Doamna Raluca Turcan:

Deci, sunteți într-o mare culpă procedurală.

Domnul Teodor-Viorel Meleșcanu:

Am înțeles.

Este prima propunere a doamnei Turcan: citire astăzi, vot săptămâna viitoare.

(Au revenit în sală domnii deputați: Andrei Dominic Gerea, Korodi Attila și Emil-Marius Pașcan).

A doua propunere a domnului Iordache: citire azi, dezbatere și vot sâmbătă.

Domnul Ion-Marcel Ciolacu:

Vin toți. Supunem la vot.

Domnul Teodor-Viorel Meleșcanu:

Da, da. Nu-i nicio problemă.

Doamna Raluca Turcan:

Din partea opoziției nu votează nimeni propunerea dumneavoastră. Ca să știți, nu, chiar dacă este prezent, ca să cunoașteți lucrul acesta.

Această propunere pe care noi v-am făcut-o, v-am făcut-o dumneavoastră, cu rugămintea democratică să o respectați. Dacă dumneavoastră nu o respectați, constatați că conduceți abuziv și, mă rog, în stilul caracteristic.

Domnul Teodor-Viorel Meleșcanu:

Vă mulțumesc mult.

Doamna Turcan, eu singurul lucru pe care pot să-l fac este să tranșez prin vot. Nu eu decid care este cea mai bună propunere.

Deci, din acest punct de vedere, vă rog să mă înțelegeți.

Mai e și o a treia propunere a domnului Ponta: citire mâine, vot săptămâna viitoare.

Domnul Victor-Viorel Ponta:

Luni chiar, luni după-amiază, domnule președinte.

Domnul Teodor-Viorel Meleșcanu:

Luni după-amiază.

În legătură cu precedentul, vreau să vă spun că a fost citire de moțiune într-o duminică la Guvernul Grindeanu.

Doamna Raluca Turcan:

Dar a fost citire - atenție! - dumneavoastră ați spus, nu a fost vot.

Domnul Teodor-Viorel Meleșcanu:

Nu eu, nu eu.

Doamna Raluca Turcan:

Nu, nu, nu, dumneavoastră ați spus că a fost citire, nu a fost vot.

Dumneavoastră, acum, propuneți votul să fie într-o zi nelucrătoare.

Domnul Ion-Marcel Ciolacu:

Cvorumul trebuie să fie când se decide.

Domnul Victor-Viorel Ponta:

Trebuie să agreați. Când îți dai jos propriul guvern, toată procedura e specială. Aici nu e cazul.

Domnul Teodor-Viorel Meleșcanu:

Da. Am înțeles.

Bine. Supun la vot propunerea doamnei Turcan...

Doamna Raluca Turcan:

Din partea opoziției nu votează nimeni.

Domnul Teodor-Viorel Meleșcanu:

... din partea opoziției: citire azi, vot săptămâna viitoare.

Cine este pentru?

Domnul Florin Iordache:

Un vot "pentru".

Domnul Teodor-Viorel Meleșcanu:

Un vot "pentru".

Supun la vot propunerea domnului Iordache: citire azi, dezbatere și vot sâmbătă. 13.

Împotrivă? Un vot.

Abțineri?

Propunerea domnului Ponta e cea de a treia: citire mâine și vot săptămâna viitoare, chiar ați mers direct pe ziua de luni după-amiază.

Vă rog să votați cine sprijină această propunere.

Domnul Florin Iordache:

Ora o stabilim după aceea.

Domnul Teodor-Viorel Meleșcanu:

Ora o stabilim după aceea, da.

Doamna Raluca Turcan:

Opoziția nu votează.

Domnul Teodor-Viorel Meleșcanu:

Vă rog. Cine este pentru această propunere a domnului Ponta? Nimeni.

Din voturile exprimate, cel care a întrunit cel mai mare număr de voturi a fost domnul Iordache.

Din acest punct de vedere, vă propun acum pentru programul de astăzi: la ora 15.00, citirea moțiunii de cenzură, și pe ordinea de zi vă propun, de asemenea, să fie și citirea Hotărârii Curții Constituționale nr. 2/27 iunie 2019.

(Discuții în sală.)

Domnul Teodor-Viorel Meleșcanu:

Citirea moțiunii de cenzură azi, la ora 15.00. Ora 12.00, sâmbătă.

(Discuții în sală.)

Vă rog, spuneți, exprimați-vă, faceți propuneri!

(Discuții în sală.)

Vă propun ora 11.00 dimineața, dacă nu deranjez. OK.

Domnul Victor-Viorel Ponta:

O întrebare procedurală, domnule președinte.

Domnul Teodor-Viorel Meleșcanu:

Vă rog.

Domnul Victor-Viorel Ponta:

Că vreau totuși să discutăm în Biroul permanent.

Dacă sâmbătă, la ora 11.00, nu este cvorum, când se amână ședința? Pentru când? Se strânge un nou Birou permanent reunit.

Domnul Teodor-Viorel Meleșcanu:

Exact.

Domnul Victor-Viorel Ponta:

Sâmbătă la ora 12.00.

Domnul Teodor-Viorel Meleșcanu:

Nu.

Domnul Victor-Viorel Ponta:

Luni se strânge.

Domnul Teodor-Viorel Meleșcanu:

Luni.

Domnul Victor-Viorel Ponta:

Mi se pare o propunere înțeleaptă să ne vedem luni. Aveți dreptate, da, e OK.

Domnul Teodor-Viorel Meleșcanu:

OK.

Deci, vă supun la vot propunerea de program de lucru, care este: astăzi, la orele 15.00, citirea moțiunii de cenzură și sâmbătă, de la ora 12.00, până la epuizarea programului de lucru.

De asemenea, vreau să vă supun atenției dumneavoastră...

Domnul Florin-Vasile Cîțu:

Ați spus 11.00 inițial.

Domnule președinte, ați spus 11.00 sau 12.00? Nu e clar.

Domnul Teodor-Viorel Meleșcanu:

Ora 11.00.

Domnul Florin-Vasile Cîțu:

Am înțeles.

Domnul Teodor-Viorel Meleșcanu:

Vă supun la vot această propunere.

Cine este pentru? 13.

Împotrivă? Un vot.

Deci, propunerea a fost adoptată.

Aș vrea cu această ocazie să clarificăm și problema timpilor de intervenție.

Deci, propunerea pe care v-o facem este aceea de a urma, ca întotdeauna, același sistem: 10 secunde pentru fiecare parlamentar, la care se adaugă și parlamentarii neafiliați. PSD ar avea total timp maxim 34 de minute; PNL, 16 minute; USR, 7; Grupul parlamentar PRO Europa, 6; UDMR, 5; minoritățile naționale, 3; Grupul parlamentar PMP, 2; deputați și senatori neafiliați, 5.

Dacă aveți observații în legătură cu...

Vă rog.

Domnul Victor-Viorel Ponta:

Vreau doar să rog secretariatul să actualizeze componența Grupului PRO Europa, pentru că noi suntem, practic, 39, față de 40 USR-ul, și ne-ați tăiat un minut pentru un mandat. Cred că nu s-a actualizat.

Domnul Teodor-Viorel Meleșcanu:

O să solicit Biroului permanent al Camerei.

Domnul Victor-Viorel Ponta:

Vă rog. E vorba de un minut, dar un minut în viață poate fi important.

Domnul Teodor-Viorel Meleșcanu:

Îl dau eu de la mine dacă sunt...

Domnul Victor-Viorel Ponta:

Vă mulțumesc atunci.

Domnul Teodor-Viorel Meleșcanu:

... fără nicio problemă.

Domnul Victor-Viorel Ponta:

Deci, considerăm că Grupul PRO Europa are 7 minute. E în regulă.

Vă mulțumesc.

Domnul Teodor-Viorel Meleșcanu:

Vă mulțumesc foarte mult.

Vă supun la vot propunerile cu timpul alocat.

Cine este pentru? Toată lumea. Ok.

Împotrivă?

Abțineri?

OK.

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti miercuri, 18 mai 2022, 7:21
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro