Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Legislatura 2008-2012 > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe ian. 2009 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților din 26 ianuarie 2009 ora 15:00

2. Memorandum intern: Transmiterea de Guvern către Parlamentul României a proiectului Legii Bugetului de stat pe 2009 și a proiectului Legii Bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2009
aprobat - suplimentare 4 exemplare pe hârtie pentru serviciile Camerei Deputaților; cele 515 cd-uri vor fi în formă editabilă consultă

Memorandum intern: Transmiterea de Guvern către Parlamentul României a proiectului Legii Bugetului de stat pe 2009 și a proiectului Legii Bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2009 Doamna Roberta Alma Anastase:

În ceea ce privește punctul doi de pe ordinea de zi, memorandumul intern, am să vă rog să spuneți câteva cuvinte Biroului permanent, domnule secretar general, în legătură cu acest memorandum.

Domnul Gheorghe Barbu:

Cred că a mai fost discutată această problemă de-a lungul timpului. Noi vă propunem să aprobați ca să cerem Guvernului ca, în legătură cu bugetul, să nu mai vină tipărit cu volumele pentru fiecare parlamentar, ci să vină cu un număr de 177 de exemplare pe suport de hârtie, care să se ducă la membrii Birourilor permanente, la liderii grupurilor, la grupurile parlamentare, la comisiile permanente și să vină pe CD-uri.

Eu am transmis acest lucru și la Senat, nu știu dacă dumnealor au avut ședință sau nu, dar dacă sunteți de acord, aceasta ar fi formula și să îmi permiteți, față de ceea ce este scris aici, să suplimentăm cu patru exemplare, care sunt necesare corpului tehnic, au solicitat ulterior. Și aceasta este valabil pentru toate comisiile, cine dorește să consulte și pe hârtie, îl găsesc pe hârtie, cine nu, îl poate consulta pe CD.

Domnul Gheorghe-Eugen Nicolăescu:

Am o intervenție, dacă-mi permiteți, la acest memorandum există o propunere pe care nu am înțeles-o și poate că ne-o explică cineva. De ce s-a făcut această propunere - sigur, faptul că se dorește să se facă economie, să se reducă cheltuielile cu hârtia am înțeles, că se dă un exemplar la 20 de parlamentari și asta am înțeles - dar faptul că se dă pe CD în formă needitabilă, rețineți, needitabilă, asta nu am înțeles! Dacă sunt colegi care nu știu să lucreze pe calculator - și sunt mulți parlamentari care nu știu să lucreze - atunci, ei apelează foarte simplu la cineva, îi editează și umblă cu maldărul de hârtie, că așa este obișnuit, dar să fie în formă editabilă, nu needitabilă! Asta chiar nu am înțeles-o.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Este o expresie nefericită!

Domnul Gheorghe-Eugen Nicolăescu:

Eu sper să fie total nefericită! Și nefericiți mai ales cei care au făcut-o!

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Trebuia să scrie în format PDF, de aici vine confuzia!

Domnul Gheorghe Barbu:

Dacă-mi permiteți, în formă editabilă sunt în număr mic de exemplare, care se dau la corpul tehnic, iar pentru parlamentari este needitabilă.

Domnul Gheorghe-Eugen Nicolăescu:

Dar de ce?

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Este o confuzie, dânșii înțeleg prin needitabil faptul că nu se poate interveni pe CD, poate doar să fie privit pe display.

Domnul Gheorghe Barbu:

Dânșii pot să își multiplice bugetul, dacă vor!

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Exact! Trebuia să scrie aici PDF și toată lumea înțelegea ce înseamnă.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Nu înseamnă că nu poate fi printat, înseamnă că nu poate fi modificat conținutul, ceea ce este cu totul și cu totul altceva.

Domnul Bogdan Olteanu.

Domnul Bogdan Olteanu:

Am, totuși, o rugăminte. Nu discutăm aici foarte mult chestiunile legate de editarea fișierelor PDF, că se pot edita, să știți. Dar v-am sugera să ni le dați în formă editabilă, pentru că s-ar putea să vrem să scoatem și noi de acolo, să punem un tabel comparativ cu amendamentul nostru și textul inițial și ne este mai ușor dacă dăm copiere și textul nou.

Domnul Gheorghe-Eugen Nicolăescu:

Evident, asta am și cerut, pentru că este mult mai ușor de lucrat așa!

Domnul Bogdan Olteanu:

Chiar ne ajută mult mai mult și nu cred că își închipuie cineva că o să încercăm să-l edităm și să pretindem că este varianta Guvernului, știți foarte bine acest lucru, că varianta Guvernului este la dumneavoastră!

Deci dați-ne o formă editabilă și aveți încredere că o să o folosim de bună credință.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Cine este pentru memorandum? Vă mulțumesc.

Domnul Gheorghe-Eugen Nicolăescu:

Cu amendamentul propus.

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București joi, 19 septembrie 2019, 13:59
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro