Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Legislatura 2008-2012 > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe ian. 2009 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților din 26 ianuarie 2009 ora 15:00

4. Comunicări din partea liderului Grupului parlamentar al PNL privind modificări în componența unor comisii permanente
amânate pentru ședința Biroului permanent din ziua de luni, 2.02.2009, ora 13.00

Comunicări din partea liderului Grupului parlamentar al PNL privind modificări în componența unor comisii permanente Doamna Roberta Alma Anastase:

O altă comunicare este din partea Grupului Partidului Național Liberal, în legătură cu domnul Relu Fenechiu, care a hotărât să facă parte din Comisia pentru administrație publică, amenajarea teritoriului și echilibru ecologic, renunțând la statutul de membru al Comisiei de cultură, iar pentru Comisia buget-finanțe a fost nominalizat domnul deputat Ioan Țintean.

Așa cum știți, această propunere trebuie aprobată de plenul Camerei.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Doamna președintă, cine pleacă de la administrație?

Domnul Dan-Ștefan Motreanu:

S-a votat în ultima ședință de plen!

Deci în ultima ședință de plen s-au aprobat două locuri pentru Partidul Național Liberal, unul pentru Comisia de administrație publică și unul pentru Comisia de cultură.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Un moment, pentru că nu am nimic cu dumneavoastră!

Înseamnă că hârtia pe care a făcut-o domnul secretar general nu este conformă cu realitatea, drept pentru care, eu îi rog să îmi aducă ce trebuie, ca eu să văd. Eu trebuie să știu ce am votat! Nu este corect așa?

Domnul Dan-Ștefan Motreanu:

Să aducă hotărârea Camerei Deputaților!

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Deci în principiu, Biroul permanent poate să accepte propunerile grupului parlamentar, cu singura aserțiune ca luni dimineață, la Biroul permanent de luni, de la ora 13, să ne prezinte Secretariatul general o hârtie care să fie conformă cu ceea ce a votat Biroul permanent! Că altfel nu înțeleg!

Deci să fie pus acest punct pus din nou pe ordinea de zi de la Biroul permanent de luni, este același lucru!

Domnul Dan-Ștefan Motreanu:

Da, dar nu este greșeala noastră că Secretariatul tehnic nu a pregătit hârtia conform deciziei plenului Camerei Deputaților.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Oricum, este comunicare și se face de către președintele de ședință la început, așa că nu este o problemă dacă o vedem luni și suntem de acord în principiu, dar să fie repusă pe ordinea de zi.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Bun, atunci rămâne ca Secretariatul tehnic să ne pună la dispoziție și hotărârea, așa cum a ieșit ea din plenul Parlamentului, cu componența numerică a membrilor comisiilor.

Domnul Eugen Nicolăescu:

Doamna președintă, tot la acest punct mai este și solicitarea ca doamna Lucia Ana Varga să treacă și la a doua comisie, cea de egalitate de șanse, având dreptul, conform regulamentului.

Domnul Gheorghe Barbu:

Dacă-mi permiteți, prin plecarea domnului Fenechiu, Comisia de cultură cade sub numărul minim, și atunci trebuie modificat în plen numărul membrilor de la Comisia de cultură.

Doamna Aurelia Vasile:

Am două probleme de ridicat.

Prima, ca ambele cereri să fie mutate pentru ședința de luni și, teoretic, le aprobăm și înțelegem ceea ce ne spune tehnicul Camerei.

Și a doua problemă: am să rog colegii noștri să ia cuvântul atunci când președintele de ședință îl dă, pentru că, dacă fiecare dintre noi deschidem microfonul și vorbim, cred că nu este civilizat și nici elegant față de președintele de ședință!

Doamna Roberta Alma Anastase:

Vă mulțumesc!

Atunci, vă propun să amânăm pentru ședința de luni acest punct. Cine este pentru? Cine este împotrivă? Abțineri? Vă mulțumesc.

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București marți, 24 septembrie 2019, 12:13
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro