Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe mai. 2020 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului din 19 mai 2020 ora 13:00

8. Solicitare privind înființarea Comisiei parlamentare de anchetă pentru investigarea eventualelor nereguli și fraude semnalate în spațiul public cu ocazia deplasării muncitorilor sezonieri români la cules sparanghel
liderilor grupurilor parlamentare - propuneri până săptămâna viitoare consultă

Vorbitor: Dircă George-Edward

Solicitare privind înființarea Comisiei parlamentare de anchetă pentru investigarea eventualelor nereguli și fraude semnalate în spațiul public cu ocazia deplasării muncitorilor sezonieri români la cules sparanghel Domnul George-Edward Dircă:

Domnule președinte, mulțumesc.

E regretabil că încercăm să ne folosim de situația unor oameni care, practic, sunt împinși să meargă din țară și să lucreze în altă parte pentru că statul român nu le poate oferi locuri de muncă.

Însă, m-aș bucura foarte mult să vedem și rezultatele anchetelor și deplasărilor pe care le-a avut atât Guvernul Grindeanu, cât și doamna Dăncilă atunci când au mers să cerceteze situația românilor care munceau în Sicilia.

Și acolo, în anul 2017 au avut loc mai multe deplasări, am mers, am vizitat, am văzut ce se întâmplă - dacă vă aduceți aminte, era vorba de femei, care unele dintre ele erau obligate chiar să întrețină și relații sexuale cu angajatorii - însă, în concret, nu am văzut niciun fel de raport, nu a existat niciun fel de rezultat al acelor deplasări, astfel că, iată, sper să nu folosim acest moment în scop electoral.

.............................
Domnul George-Edward Dircă:

Guvernul Grindeanu, doamna Dăncilă, la fel, așteptăm la toți.

.............................
Domnul George-Edward Dircă:

Asta știm din presa italiană.

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti duminică, 29 mai 2022, 2:26
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro