Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Legislatura 2008-2012 > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe feb. 2009 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului din 9 februarie 2009 ora 14:00

Vorbitor: Nicolăescu Gheorghe-Eugen

Scrisoare din partea domnului Emil Boc, Prim-ministru, referitoare la schimbarea structurii Guvernului Domnul Gheorghe-Eugen Nicolăescu:

Suntem într-o situație foarte ciudată. Birourile permanente își permit să negocieze textele din regulamentul comun al ședințelor, ceea ce nu cred că este corect și nici normal. Haideți să citim exact, că altfel, degeaba ne dăm cu părerea, propunem o zi, propunem nouă. Ce zice articolul 46: "Grupurile parlamentare, deputații și senatorii pot prezenta comisiilor amendamente scrise și motivate în cel mult 5 zile de la data primirii proiectului".

Deci, grupurile parlamentare, deputații și senatorii au acest drept ca în 5 zile, dar nu mai mult de 5 zile - nu au dreptul peste 5 zile, dar nu mai puțin decât termenul de 5 zile. Noi asta spunem, că trebuie să le lăsăm termenul de 5 zile deputaților și senatorilor să-și exprime punctul de vedere. Numai peste 5 zile dacă dumneavoastră doriți să prelungiți - este dreptul dumneavoastră, dacă nu doriți, nu prelungiți, dar termenul de 5 zile nu puteți să-l luați deputaților. Și mai departe, de la aceste 5 zile până la 30, 25 de zile se poate discuta tot ce se dorește.

Deci, ca atare, domnule președinte Geoană, nu ne jucăm cu dreptul deputaților și senatorilor.

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București joi, 19 septembrie 2019, 13:51
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro