Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Legislatura 2008-2012 > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe feb. 2009 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților din 18 februarie 2009 ora 13:00

2. Ordinea de zi pentru ședințele Camerei Deputaților
aprobată consultă

Ordinea de zi pentru ședințele Camerei Deputaților Domnul Ovidiu Victor Ganț:

Vreau să exprim o rugăminte, doamnă președinte, dacă este posibil. Avem la punctele 9 și 10 în proiect două acorduri cu Republica Federală Germania, prin care municipalități din Timișoara, Sibiu și Deva beneficiază de un sprijin financiar. Este ușor dezamăgitor faptul că în 2006 și 2007 au fost semnate și noi acum le ratificăm. Săptămâna aceasta, din nefericire, n-am ajuns să le dezbatem. Pe de altă parte, s-ar putea să treacă termenul constituțional și nu cred că este un semnal foarte bun, în contextul în care noi suntem cei interesați să beneficiem de aceste ajutoare.

În măsura în care nu comportă discuții de natură politică, v-aș ruga, dacă se poate, să le punem pe ordinea de zi mai în față. Dacă Franța primește un imobil la pct.4, poate ratificăm și acordurile cu Germania la pct.5. Mulțumesc.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Există o propunere din partea Grupului minorităților naționale de a modifica ordinea de zi pentru a introduce pe pct.5 acele acorduri cu Germania. Solicit acordul liderilor în acest sens.

Dacă nu aveți nimic împotrivă, cred că este o solicitare legitimă.

Doamna Aurelia Vasile:

Doamnă președinte, eu vă propun să rămână ordinea de zi așa cum este. Cred că va trebui să găsim o soluție de a merge mai repede, să parcurgem ceea ce avem pe ordinea de zi, pentru că sunt deja o sută și ceva, mai sunt încă o sută, avem aproape două sute de respingeri.

Propun, cu această ocazie, să facem într-o joi o ședință specială numai pentru respingeri, cu vot final.

Deci, cred că pozițiile care sunt acum ocupate de proiectele de legi despre care spunea colegul de la Minorități sunt foarte bune, pentru că am convingerea că vom rezolva într-o ședință de luni și marți toată ordinea de zi.

Domnul Gheorghe-Eugen Nicolăescu:

Propun să lăsăm ordinea de zi cum este.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Bun. Care este punctul de vedere din partea PDL vizavi de propunerea făcută de domnul Ovidiu Ganț de a muta pe pct.5 această chestiune.

Domnul Gelu Vișan:

Doamnă președinte, mergem pe varianta doamnei Aurelia Vasile. M-am consultat cu doamna și rămâne propunerea dânsei.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Bine.

Domnul Ioan Oltean:

Doamnă președinte, eu cred că solicitarea colegului meu este una întemeiată. Nu văd nici un fel de problemă. Nici nu suportă timpi îndelungați pentru dezbatere, sunt niște acorduri care este bine să fie aprobate, deci eu cred că nu sunt motive care să determine o respingere a acestei propuneri și aș propune să fim de acord cu trecerea la poz.5-6, cum a spus colegul nostru.

Doamna Aurelia Vasile:

Doamnă președinte, liderii grupurilor parlamentare au hotărât. S-a hotărât ordinea de zi, mergem pe această ordine de zi. Încă o dată spun că trebuie să parcurgem ordinea de zi pe ședință. Dacă vom merge ca pe ședințele de lucru să adoptăm unul, maximum trei proiecte de legi, nu vom termina tot ce avem pe ordinea de zi de acum, socotind că încep să vină de la Guvern prioritățile legislative. Comisiile de abia acum încep să lucreze. Deci, va trebui să găsim o soluție, dar să putem să ne rezolvăm și problemele de Cameră.

Deci, solicit încă o dată ca ordinea de zi să rămână așa.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Este în regulă.

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București marți, 24 septembrie 2019, 12:01
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro