Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Legislatura 2008-2012 > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe feb. 2009 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților din 23 februarie 2009 ora 14:35

2. Ordinea de zi pentru ședințele Camerei Deputaților
aprobată consultă

Vorbitor: Nicolăescu Gheorghe-Eugen

Ordinea de zi pentru ședințele Camerei Deputaților Domnul Gheorghe-Eugen Nicolăescu:

O curiozitate la ordinea de zi. Pe partea referitoare la inițiative legislative pentru care termenele de depunere a rapoartelor comisiilor sunt depășite, a apărut o adresă, o informare de fapt, din partea Secretariatului general, prin care ni se comunică că, în lista cuprinzând inițiativele legislative pentru care termenele de depunere a rapoartelor comisiilor sunt depășite, la poz.1-37 figurează PL-uri pe care Guvernul le consideră ca fiind prioritare. Și m-am dus să văd despre ce este vorba. Am găsit această hârtie, din nou la prima citire, aici, pe masă și nu în mapă, m-am dus să văd despre ce este vorba și am văzut, de exemplu, la pct.4 - proiect de Lege privind Codul civil, adoptat de Senat în 13 septembrie 2004. Când noi toți știm astăzi că există un pachet de patru legi pe care Guvernul dorește să le promoveze în Parlament ori cu procedură de urgență, ori cu angajarea răspunderii Guvernului, nu știm astăzi, printre care și Codul civil, atunci de ce devine legea aceasta din 2004 prioritate? O nedumerire pentru mine și încep să întreb.

Mai departe, văd la pct.6 - Codul fiscal. Spune ministrul finanțelor chiar în plenul Parlamentului că, până pe 31 martie, se va elabora un nou Cod fiscal. Ce caută atunci prioritate legislativă! Curiozități, doamnă președinte.

Ajungem să discutăm cu prioritate ceva ce știm că peste o lună sau două nu va mai fi. Și atunci sunt nedumeriri la care se pare că nu avem răspunsuri.

.............................
Domnul Gheorghe-Eugen Nicolăescu:

Nu v-am criticat pe dumneavoastră, domnule secretar general, Doamne, ferește! Pur și simplu, a apărut ceva care n-avea nici o legătură cu ce discutasem până acum.

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București marți, 24 septembrie 2019, 11:40
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro