Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Legislatura 2008-2012 > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe feb. 2009 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților din 23 februarie 2009 ora 14:35

Vorbitor: Nicolăescu Gheorghe-Eugen

Programul de lucru al Camerei Deputaților 
Domnul Gheorghe-Eugen Nicolăescu:

Deci, înțeleg în felul următor: ordinea de zi, pe care noi o aprobăm astăzi, începe la ora 16.00, își urmează cursul normal, continuă mâine dimineață până la ora 12.30, când sunt voturi finale și se oprește ordinea de zi obișnuită și se trece pe tot ceea ce înseamnă în ordinea aceea de zi propuneri de respingere. Ca să fie lucrurile foarte clare, să nu se zică după aceea: "Stai, domnule, că mai este și cel omis". Nu. S-a închis la 12.30 cu vot final ordinea de zi normală și de la ora 14.00 începem cu tot ceea ce înseamnă propunere de respingere, până când s-o termina.

.............................
Ordinea de zi pentru ședințele Camerei Deputaților Domnul Gheorghe-Eugen Nicolăescu:

O curiozitate la ordinea de zi. Pe partea referitoare la inițiative legislative pentru care termenele de depunere a rapoartelor comisiilor sunt depășite, a apărut o adresă, o informare de fapt, din partea Secretariatului general, prin care ni se comunică că, în lista cuprinzând inițiativele legislative pentru care termenele de depunere a rapoartelor comisiilor sunt depășite, la poz.1-37 figurează PL-uri pe care Guvernul le consideră ca fiind prioritare. Și m-am dus să văd despre ce este vorba. Am găsit această hârtie, din nou la prima citire, aici, pe masă și nu în mapă, m-am dus să văd despre ce este vorba și am văzut, de exemplu, la pct.4 - proiect de Lege privind Codul civil, adoptat de Senat în 13 septembrie 2004. Când noi toți știm astăzi că există un pachet de patru legi pe care Guvernul dorește să le promoveze în Parlament ori cu procedură de urgență, ori cu angajarea răspunderii Guvernului, nu știm astăzi, printre care și Codul civil, atunci de ce devine legea aceasta din 2004 prioritate? O nedumerire pentru mine și încep să întreb.

Mai departe, văd la pct.6 - Codul fiscal. Spune ministrul finanțelor chiar în plenul Parlamentului că, până pe 31 martie, se va elabora un nou Cod fiscal. Ce caută atunci prioritate legislativă! Curiozități, doamnă președinte.

Ajungem să discutăm cu prioritate ceva ce știm că peste o lună sau două nu va mai fi. Și atunci sunt nedumeriri la care se pare că nu avem răspunsuri.

.............................
Domnul Gheorghe-Eugen Nicolăescu:

Nu v-am criticat pe dumneavoastră, domnule secretar general, Doamne, ferește! Pur și simplu, a apărut ceva care n-avea nici o legătură cu ce discutasem până acum.

.............................
Solicitare din partea Grupului parlamentar al PNL 
Domnul Gheorghe-Eugen Nicolăescu:

Dar totuși abaterea există și ar trebui trimisă la Comisia de disciplină, ca să spună Comisia de disciplină dacă aveți sau nu aveți dreptate, ați greșit sau nu ați greșit.

Domnule lider, îmi pare rău, fiecare răspunde pentru faptele lui, ne place sau nu ne place. Și cred că este momentul să răspundeți și dumneavoastră pentru faptul că ați impus Biroului permanent voința dumneavoastră, ceea ce nu era corect.

.............................
Domnul Gheorghe-Eugen Nicolăescu:

Nu, nu. Ați încercat, dar nu v-a ieșit, pentru că dacă vă ieșea, era impusă.

.............................
Domnul Gheorghe-Eugen Nicolăescu:

Îmi cer scuze, avem stenograma care nu spune ce spuneți, doamnă. Altceva scrie în stenogramă decât ce spuneți.

.............................
Solicitare privind constituirea unei comisii de anchetă Domnul Gheorghe-Eugen Nicolăescu:

Art.72, alin.2 din Regulamentul Camerei Deputaților spune așa: "Prin hotărârea de înființare a comisiei de anchetă se vor indica: denumirea și obiectivele comisiei, precum și componența acesteia. Componența comisiei și biroul se stabilesc la propunerea Comitetului liderilor grupurilor parlamentare, respectându-se configurația politică inițială a Camerei Deputaților".

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București joi, 19 septembrie 2019, 14:37
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro