Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2008-2012 > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe apr. 2009 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților din 29 aprilie 2009 ora 12:00

Ședința a început la ora 13.09.

Lucrările au fost conduse de domnul Ioan Oltean, vicepreședinte al Camerei Deputaților.

Au participat: doamna Daniela Popa - vicepreședinte, domnul Dumitru Pardău, domnul Sever Voinescu-Cotoi și domnul Mihai Alexandru Voicu - secretari; domnul Gheorghe Albu, domnul Dan-Ștefan Motreanu, domnul Kelemen Hunor - chestori; domnul Mircea-Nicu Toader (până la ora 12.25) - Grupul parlamentar al PD-L; domnul Liviu -BogdanCiucă (până la ora 12.35) - Grupul parlamentar al Alianței Politice PSD+PC, domnul Călin Constantin Anton Popescu-Tăriceanu (de la ora 12.25) - Grupul parlamentar al PNL, domnulMárton Árpád-Francisc - Grupul parlamentar al UDMR; domnul Varujan Pambuccian - Grupul parlamentar al minorităților naționale și domnul Gheorghe Barbu - secretarul general al Camerei Deputaților.

Invitați: doamna Mihaela Șandru - deputat, domnul Cosmin Jurcan; doamna Ioana Pop - secretar de stat la Departamentul pentru relația cu Parlamentul, domnul Gheorghe Iancu - șeful Departamentului Legislativ, domnul Georgică Tobă și domnul Gabriel Stecoza - Departamentul Secretariatului tehnic, doamna Adriana Simion și domnul Gheorghe Popescu - Direcția pentru organizarea lucrărilor în plen, doamna Nicoleta Laura Riteș - Direcția proceduri legislative, sinteze și evaluări, domnul Constantin Bantaș - Serviciul pentru lucrări în comisii, doamna Gabriela Enea - Direcția pentru relații publice, doamna Diana Postică, domnul Răzvan Prișcă, domnul Paul Călin Botez - consilieri Cancelarie Președinte.

*

Domnul Ioan Oltean:

Să începem lucrările ședinței noastre.

Dacă la proiectul ordinii de zi sunt observații sau propuneri de completare? Dacă nu, atunci supun votului dumneavoastră proiectul ordinii de zi.

Cine este pentru? Mulțumesc.

Împotrivă?

Abțineri? Nu avem.

Moțiune simplă inițiată de 62 de deputați

PUNCTUL 1

Moțiune simplă inițiată de 62 de deputați

Domnul Ioan Oltean:

Primul punct este moțiunea simplă inițiată de 62 de deputați pe probleme de agricultură. Să vedem când o dezbatem.

Eu v-aș propune luni la ora 18.00, dacă vă convine.

Haideți de la 16.00 la 18.00 să încercăm să facem și o dezbatere în plenul Camerei, pentru că săptămâna aceasta nu s-a lucrat deloc în plenul Camerei Deputaților și sunt câteva proiecte pe ordinea de zi.

Dacă sunteți de acord, atunci moțiunea să intre în dezbatere luni la ora 18.00. Liderii grupurilor parlamentare de acord? Da, bun.

Timpii și toate celelalte, cei obișnuiți, deci, rețeta obișnuită.

Scrisoare din partea doamnei deputat Sulfina Barbu, președintele Comisiei pentru administrație publică, amenajarea teritoriului și echilibru ecologic

PUNCTUL 2

Scrisoare din partea doamnei Sulfina Barbu, președintele Comisiei pentru administrație publică, amenajarea teritoriului și echilibru ecologic

Domnul Ioan Oltean:

Noi am stabilit data trecută că toată chestiunea se derulează prin Secretariatul General al Camerei Deputaților. Domnul secretar general este vreo problemă?

Domnul Gheorghe Barbu:

Am stabilit data trecută că inițiatorii se ocupă de organizare - aceasta este în stenogramă - și ne transmit modul în care se organizează și cine sunt invitați și comunică acest lucru liderilor de grup. A fost făcută toată documentația, este transmisă liderilor de grup. Este un program care începe de marți, în data de 5 de la ora 10.00, este un desfășurător care se găsește aici, inclusiv câte 5 minute pentru fiecare grup parlamentar, în total două ore cu toți cei care iau cuvântul, inclusiv reprezentanții asociațiilor persoanelor cu handicap. Este și o expoziție, dacă până la data respectivă vor avea tot ce trebuie, o conferință de presă, se donează scaune rulante în holul Parlamentului și un bufet suedez făcut de organizatori, tot aici în spatele expoziției, la P1 în data de 5. Este prezentă aici doamna deputat Mihaela Șandru, care poate completa în numele doamnei președinte Sulfina Barbu, care nu este în țară.

Domnul Ioan Oltean:

Domnule secretar general, singura chestiune este că această ședință se suprapune cu ședința festivă a Camerei Deputaților.

Domnul Gheorghe Barbu:

Singura modificare, domnule președinte de ședință, este că în loc să fie declarațiile politice de la 8.30 la 10.00, vor fi de la 8.15, ca să lăsăm un sfert de oră pentru intrare. Accesul pentru persoanele cu handicap neuromotor va fi în spatele prezidiului, în partea guvernamentală și în locul în care vin cei care susțin proiectele de legi, cele care sunt fără handicap neuromotor, deci care pot urca, vor fi la balcon, iar vorbitorii dintre persoanele care sunt cu handicap, indiferent de handicap, vor fi tot aici, în față.

Domnul Ioan Oltean:

Chestiunea aceasta organizatorică trebuie pusă la punct.

Domnul Gheorghe Barbu:

Sigur, ne ocupăm de această chestiune, împreună cu doamna deputat Șandru, cu Comisia de administrație și cei care s-au mai ocupat.

Domnul Ioan Oltean:

Bun. Dacă sunt alte observații sau comentarii?

Domnul Sever Voinescu-Cotoi:

Dacă îmi permiteți. De ordin general aș vrea, doar 20 de secunde să spun un lucru.

Aș dori să am, dacă se poate, și sprijinul colegilor din Biroul permanent în a solicita domnului secretar general să facem un studiu și să vedem cum anume putem amenaja sala noastră și cu facilități pentru persoanele cu handicap. Gândiți-vă că dacă astăzi se alege un deputat care este în scaun, el nu își poate desfășura activitatea de deputat. Sala noastră, din păcate, este complet neechipată cu acest gen de facilități și mă gândesc dacă nu cumva, pe viitor, ar trebui să gândim împreună a face un studiu, vedem ce modificări trebuie aduse, astfel încât să avem toate aceste utilități în sală. Mulțumesc.

Domnul Gheorghe Barbu:

O să studiem accesibilitatea în sala de plen, pentru că aici se poate intra de la S1, fie pe intrarea normală, fie pe la Registratură și cu lifturile se ajunge la orice etaj. În sala de plen nu există posibilitatea de a intra decât la prezidiu și o să studiem ce fel de rampă putem face să se poată intra undeva în sala de plen.

Domnul Ioan Oltean:

Domnule secretar general, luați-o ca o recomandare de a gândi o modalitate prin care să încercăm într-un viitor, nu foarte îndepărtat, pentru identificarea unei soluții.

Domnul Gheorghe Barbu:

Am reținut.

Domnul Sever Voinescu-Cotoi:

Vă mulțumesc domnule secretar general.

Programul de lucru al Camerei Deputaților

PUNCTUL 3

Programul de lucru al Camerei Deputaților

Domnul Ioan Oltean:

Liderii grupurilor parlamentare?

Domnilor colegi, de la 16.00 la 18.00 - dezbateri asupra problemelor înscrise pe ordinea de zi; de la 18.00 până la epuizare - moțiunea simplă.

Marți: de la 8.15 încep declarațiile politice. Eu v-aș mai propune domnilor colegi, să analizăm posibilitatea ca marți, după ședința festivă să avem dezbateri în plenul Camerei Deputaților după masă, de la ora 14.00 până la epuizare, până la 19.00 și vot final.

Dezbateri la 14.00 și la 18.00 vot final, iar miercuri și joi rămâne programul cum este. Domnilor lideri sunt observații? Bun.

Deci, procedăm astfel la programul de lucru.

Ordinea de zi pentru ședințele Camerei Deputaților

PUNCTUL 4

Ordinea de zi pentru ședințele Camerei Deputaților

Domnul Ioan Oltean:

Dacă la ordinea de zi sunt observații? Vă rog domnule deputat.

Domnul Márton Árpád-Francisc:

Domnule președinte,

Eu, dacă îmi aduc bine aminte, luni vor fi două săptămâni când doamna președinte, de la sine putere, a retrimis un proiect de lege la comisie pentru două săptămâni. Este vorba despre Legea de aprobare a Ordonanței de trecere pentru Aeroportul Brașov.

Având în vedere că a fost retrimis de doamna președinte pentru două săptămâni, cele două săptămâni se epuizează luni, deci, să o punem pe primul punct pe ordinea de zi, că acolo a fost, pe procedură de urgență, că este o urgență. Dacă va fi astăzi sau mâine, că au posibilitate să lucreze, să elaboreze raportul, cu raport - dacă nu, fără raport, că două săptămâni au fost date pentru dezbatere în comisie a acestui program, legat de Aeroportul Brașov, ca să se știe, dacă cineva nu știe despre ce este vorba.

Domnul Ioan Oltean:

Mulțumesc domnule deputat. Domnul deputat Mircea Toader.

Domnul Mircea-Nicu Toader:

Sunt de acord cu o singură observație, dacă totuși nu se adună comisia, să-i obligăm măcar cu zece minute înainte de dezbatere să aibă.., fiindcă vor fi două amendamente pe care dacă le acceptă comisia și plenul nu avem nimic împotrivă să nu mai prelungim dezbaterea. Amendamentul presupune un singur lucru: să nu se schimbe destinația terenului decât pentru ceea ce a fost stabilit. Dacă nu se adună comisia, suntem de acord, cu observația ca să se adune înainte de dezbatere ca să putem să intrăm pe un raport cu amendament.

Domnul Gheorghe Barbu:

Domnule Toader, dacă îmi permiteți. Noi putem să anunțăm comisia astăzi din nou că Biroul va hotărî introducerea pe ordinea de zi, întrucât au trecut cele două săptămâni și îi rugăm ca până luni, cel târziu, noi, luni din nou, avem Birou, putem să introducem atunci pe ordinea de zi, să înainteze raportul, ca luni să-l putem și distribui. Și luni vă comunicăm: este raport, nu este... și la ședința de Birou se poate lua decizia, dacă sunteți de acord cu această propunere.

Domnul Ioan Oltean:

Eu cred că este bună propunerea domnului secretar general, cu următorul amendament, să solicităm comisiei să verifice dacă există și punctul de vedere al Guvernului exprimat în scris, pentru că ați observat, au fost discuții contradictorii: doi miniștri cu poziții diferite, ceea ce mi se pare inadmisibil, chiar dacă nu au vorbit, tema nefiind în sfera lor de activitate, dar un punct de vedere expres al Guvernului, eu cred că este binevenit aici și o rog pe doamna secretar de stat să verifice acest lucru. Din câte știu eu, Comisia pentru agricultură a solicitat în mod expres premierului un punct de vedere al Guvernului în această privință.

Doamna Ioana Liana Pop:

S-a prezentat atunci, la ședință, punctul de vedere, dumneavoastră să vă trimitem o hârtie oficială în care este indicat acest lucru.

Domnul Ioan Oltean:

Bun. Da, vă rog.

Domnul Mihai Alexandru Voicu:

Cu precizarea, domnișoară secretar de stat, că știm cu toții că punctul de vedere al Guvernului este un document care se adoptă în ședința de guvern și nu o scrisoare de la premier. Asta înseamnă punct de vedere al Guvernului, un document adoptat în ședința de guvern la categoria: puncte de vedere ale Guvernului. Deci, o scrisoare de la premier nu o considerăm punct de vedere al Guvernului.

Domnul Gheorghe Barbu:

În orice caz, dacă există, pentru a fi în timp util - astăzi este miercuri - comisia mai poate lucra teoretic mâine și eventual luni dimineața, că așa-i programul. Ar trebui să-l primim, să-l comunicăm la comisie. Noi le trimitem astăzi scrisoarea, Guvernul, prin domnișoara, a reținut necesitatea trimiterii punctului de vedere respectiv. Birocratic, el parcurge un traseu și vineri este zi liberă.

Domnul Ioan Oltean:

Este în regulă. Cu aceste precizări, mai sunt alte observații?

Domnul Gheorghe Barbu:

Introducem pe ordinea de zi, în forma în care este, moțiunea la punctul 2, ora de dezbatere 18.00.

Domnul Ioan Oltean:

Este corect, da.

Domnul Márton Árpád-Francisc:

Atunci, am înțeles că se pune pe ordinea de zi de luni, dezbaterea ordonanței.

Domnul Ioan Oltean:

Corect. Deci, luni vom fixa pe ordinea de zi acest punct în raport de raportul comisiei și alte elemente care pot să apară până atunci.

Domnul Gheorghe Barbu:

Este în ordine. Îl rog pe domnul Marton, să ridice problema. Noi încercăm să avem raport și vă spunem care este situația la ora respectivă, luni la ora 14.00.

Domnul Ioan Oltean:

Dacă sunt alte observații? Înseamnă că, considerăm ordinea de zi adoptată în formula discutată.

Domnul Gheorghe Barbu:

Aș vrea, dacă sunt la ordinea de zi, ca formulă generală, o să încerc să vin la dumneavoastră în birou cu o propunere, pentru că există niște lucruri în modul în care este întocmită pe capitole, în general, ordinea de zi care, cred că ar trebui să sufere niște modificări. Și am să vă spun acum despre ce este vorba. Reexaminările, conform Regulamentului, reexaminările, cererile de reexaminare se tratează cu prioritate. Ele sunt la capitolul 3.

Domnul Ioan Oltean:

Da, am observat.

Domnul Gheorghe Barbu:

Este ceva ce am moștenit și după aceea sunt legile sau proiectele de legi pentru care suntem prima Cameră sesizată și ajungem mereu, de multe ori în situația în care, ca primă Cameră sesizată, întrucât nu le-am luat îndemnul constituțional, se duc fără să fie dezbătute. O să vin cu o notă pe care o să o dau liderilor și dumneavoastră să o analizați, dacă veți fi de acord, să schimbăm capitolele între ele, sigur, urgențele sunt primele, reexaminările...

Domnul Ioan Oltean:

Urgențele, reexaminările și legile al căror termen de adoptare se apropie.

Domnul Gheorghe Barbu:

Și acum, pe ordinea de zi sunt două legi care, luni, numai se anunță că s-a terminat și alta care expiră în 30, adică mâine și noi nu mai avem plen.

Domnul Ioan Oltean:

Eu cred că propunerea este binevenită. În felul acesta ar trebui să preîntâmpinăm adoptarea tacită a unor alte normative, eliminând posibilitatea dezbaterii în plenul Camerei Deputaților.

Domnule secretar general, așteptăm propunerea dumneavoastră în ședința de luni. Vă mulțumesc foarte mult.

Notă cu privire la inițiativele legislative înregistrate la Biroul permanent al Camerei Deputaților

PUNCTUL 5

Notă cu privire la inițiativele legislative înregistrate la Biroul permanent al Camerei Deputaților

Domnul Ioan Oltean:

La acest punct dacă avem observații? Avem procedură de urgență numai în strictă concordanță cu prevederile Regulamentului, la solicitarea Guvernului.

Vă rog domnule secretar.

Domnul Sever Voinescu-Cotoi:

O singură remarcă și totodată o solicitare. La inițiativele legislative în competența Camerei Deputaților, ca primă Cameră, punctul 2 - proiectul de Lege privind retragerea României din Acordul dintre statele participante la Brigada multinațională în așteptare. Chestiunea aceasta are o foarte importantă conotație politică. Rugămintea mea ar fi ca în procesul de avizare, Comisia de politică externă să fie sesizată și ea în fond alături de Comisia de apărare și ordine publică și nu doar pentru aviz.

Domnul Ioan Oltean:

Da, cred că este o cerere care este întemeiată. Nu cred că sunt observații. Deci, vă rog să rețineți, pentru sesizare în fond, Comisia de apărare și Comisia de politică externă. Mai sunt alte observații? Dacă nu mai sunt, supun votului dumneavoastră Nota privind inițiativele în forma în care am discutat-o.

Cine este pentru? Nu avem voturi împotrivă.

Regulamentul Grupului de lucru al Camerei Deputaților pentru trecerea la realizarea proiectului - pilot Palatul Parlamentului - clădire Zero energie

PUNCTUL 6

Regulamentul Grupului de lucru al Camerei Deputaților pentru trecerea la realizarea proiectului - pilot "Palatul Parlamentului - clădire Zero energie"

Domnul Ioan Oltean:

Eu vă propun să lăsăm timp să-l studiați, fiecare membru al Biroului permanent și eventual, în prima ședință să ne propunem să-l analizăm. Amânat pentru ședința următoare.

Scrisoare din partea Grupului parlamentar al Minorităților Naționale privind modificări în componența nominală a comisiilor permanente

PUNCTUL 7

Scrisoare din partea Grupului parlamentar al Minorităților Naționale privind modificări în componența nominală a comisiilor permanente

Domnul Ioan Oltean:

Este respectat algoritmul, nu cred că este o problemă.

Domnul Gheorghe Barbu:

Domnule vicepreședinte, este o problemă, întrucât avem o notă, dacă vă uitați, dar am înțeles că există o înțelegere și că Grupul PSD este dispus să cedeze.

Domnul Varujan Pambuccian:

Da, da, este o înțelegere cu Grupul PSD, dar nefiind doamna Aurelia Vasile aici, eu vă propun să amânăm pe luni ca să confirme și dânsa chestiunea aceasta. Așa mi se pare elegant să procedăm.

Domnul Ioan Oltean:

De acord. Se amână.

Punct de vedere al Comisiei juridice, de disciplină și imunități

PUNCTUL 8

Punct de vedere al Comisiei juridice, de disciplină și imunități

Domnul Ioan Oltean:

Nu sunt probleme.

Scrisoare din partea domnului deputat Corneliu Olar

PUNCTUL 9

Scrisoare din partea domnului deputat Corneliu Olar

Domnul Ioan Oltean:

Domnul deputat își retrage o propunere legislativă. Nu sunt probleme.

Memorandum intern: Informare privind diminuarea bugetului Camerei Deputaților pe anul 2009 potrivit dispozițiilor OUG nr. 34/2009

PUNCTUL 10

Memorandum intern: Informare privind diminuarea bugetului Camerei Deputaților pe anul 2009 potrivit dispozițiilor OUG nr.34/2009

Domnul Gheorghe Barbu:

Domnule vicepreședinte, în principiu, în urma Ordonanței 34 care a fost adoptată ieri și prin lege, Bugetul Camerei per total a fost diminuat cu 36 milioane de lei, din care: cheltuieli de personal: 20, le spun în mare: bunuri și servicii: 9,8, alte transferuri: 50.000 lei, active nefinanciare, investiții, în total - 6 milioane de lei.

Eu am anexat și un buget, așa cum el a fost diminuat pe capitole și cu o serie de măsuri pe care vreau să vi le aduc la cunoștință că sunt necesar a fi luate pentru a ne încadra în aceste prevederi bugetare.

La cheltuielile de personal, spre exemplu în ce privește reducerea numărului de ore suplimentare, prin compensarea lor - așa cum spune și Codul Muncii - cel mai mult prin timp liber acordat, reducere parțială a fondului de premiere și a numărului de colaboratori, respectarea ordonanței în privința posturilor care s-au blocat prin această ordonanță. Există o chestiune care, în mod tradițional, s-a păstrat aici în sensul că se plăteau indemnizațiile deputaților în avans în luna decembrie pe luna ianuarie a anului următor și decembrie și le plătim la termenul prevăzut de lege, stabilit de Ministerul Finanțelor care este 5 ale fiecărei luni.

La bunuri și servicii, ne propunem să luăm o serie de măsuri de raționalizare a consumurilor, începând de la materiale de curățenie, hârtie, carburanți. Încercăm să renegociem contractele pentru cazare, pentru telefonie mobilă, în speranța că la fiecare dintre ele vom face reduceri, inclusiv la cheltuielile de protocol și la deplasări externe.

La active nefinanciare discutăm de renunțarea la achiziționarea celor 8 microbuze, o mașină de șlefuit și o mașină de tăiat și tuns iarba. La studiile de fezabilitate care le-am avut până acum reducem niște cheltuieli la unele din lucrările de investiții, în principiu au rămas, dar cu mici diminuări din punct de vedere al valorii la care ne vom duce. Oricum, ele nu aveau valoarea să fie finalizate în total. În aceste condiții, sigur, cu rugămintea ca toată lumea, la colaboratori, la pontaje de ore suplimentare se bagă rețineri; eu voi face în acest sens și un ordin pentru toate aceste lucruri și sper ca lucrurile să meargă bine. Voi veni și eu cu o propunere de aprobare a programului revizuit de deplasări externe în Biroul permanent, pe care o să vă rog să aveți amabilitatea să-l analizați, în principal pentru a respecta toate obligațiile pe care noi le avem față de organismele din care facem parte sau cele care se impun în mod justificat și care, de fiecare dată, vor veni în Biroul permanent pentru aprobare.

Domnul Ioan Oltean:

Mulțumesc domnule secretar general.

Dacă cineva are vreun comentariu, vreo observație, chestorii? Nu. Atunci, considerăm informarea binevenită.

PUNCTUL 11

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Memorandum intern: Vizita la UNESCO a delegației Comisiei permanente comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru relația cu UNESCO, conduse de domnul deputat Horea Uioreanu președintele comisiei, 12 - 15 mai 2009

1. Vizita la UNESCO a delegației Comisiei permanente a Camerei Deputaților și Senatului pentru relația cu UNESCO conduse de domnul deputat Horia Uioreanu, președintele comisiei, 12-15 mai 2009.

Domnul Ioan Oltean:

Dacă sunt observații?

Domnul chestor Gheorghe Albu.

Domnul Gheorghe Albu:

De formă, mai degrabă, pentru că de fond nu o să mă iau de faptul că pleacă cinci delegați la UNESCO, mi se pare exagerat numărul; dar de formă, este prima dată când văd o adresă din partea unui președinte de comisie care solicită ca o doamnă directoare să facă parte din delegație. Este aici scrisoarea domnului Uioreanu: "... ca și dumneavoastră să faceți parte din această delegație, stimată doamnă directoare". Și observația mea era mai degrabă de formă.

Domnul Ioan Oltean:

Luăm act de observația domnului chestor. Să sperăm că nu se mai repetă asemenea scrisori de susținere a directorilor.

Există o propunere de eliminare din delegație, domnilor colegi?

Domnul Sever Voinescu-Cotoi:

Pentru stenogramă, eu aș propune, sesizând, alături de alți colegi, că delegația este destul de mare, aș propune Biroului permanent să regândim împreună componența acestei delegații și să facem o sugestie șefului delegației în consecință. Vă mulțumesc.

Domnul Ioan Oltean:

Da. Puteți să faceți o propunere concretă?

Domnilor colegi, eu vă propun să fim de acord cu delegația în forma în care este acum, cu recomandarea ca, în viitor, delegațiile mai numeroase de două-trei persoane să nu se mai regăsească, iar pentru salariații Camerei Deputaților să nu mai există un lobby special făcut pentru participarea lor, decât dacă într-adevăr este necesar. Domnul secretar general știe mai bine decât noi cine, când și cum trebuie să participe.

Deci, memorandum-ul îl aprobăm în forma în care este făcut, cu precizările care deja s-au supus atenției dumneavoastră.

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Memorandum intern: Vizita oficială în România a delegației permanente coreene, conduse de E.S. domnul Kim Hyong-O, președintele Adunării Naționale a Republicii Coreea, 14 - 17 mai 2009

2. Vizita oficială în România a delegației parlamentare coreene, conduse de E.S. domnul Kim Hyong-O, președintele Adunării Naționale a Republicii Coreea, 14-17 mai 2009.

Adoptat.

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Informare privind deplasarea la Berlin a unei delegații a Comisiei pentru administrație publică, amenajarea teritoriului și echilibru ecologic 8 - 13 aprilie 2009

3. Informare privind deplasarea la Berlin a unei delegații a Comisiei pentru administrație publică, amenajarea teritoriului și echilibru ecologic, 8-13 aprilie 2009.

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Informare cu privire la participarea în cadrul Conferinței parlamentare Parlamente pentru Apă desfășurată cu ocazia celui de-al 5-lea Forum Mondial al Apei 18 - 20 martie 2009

4. Informare cu privire la participarea în cadrul Conferinței parlamentare "Parlamente pentru Apă", desfășurată cu ocazia celui de-al 5-lea Forum Mondial al Apei, 18-20 martie 2009, Istanbul, Turcia.

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Memorandum intern: Participarea la vizita Comisiei politice a AP NATO în Georgia (4-7 mai 2009)

5. Participarea la vizita Comisiei politice a AP NATO în Georgia, 4-7 mai 2009.

Domnul Sever Voinescu-Cotoi:

Domnule vicepreședinte, vorbesc și în calitatea mea de șef al delegației române la Adunarea Parlamentară NATO, să remarcați că în această delegație, practic, există un singur domn deputat, deși noi suntem trei membri în această comisie, dar având în vedere condițiile financiare al Camerei Deputaților, nu-i așa, am decis împreună să existe un singur reprezentant. România va fi foarte bine reprezentată de domnul Frunzulică acolo. Vă mulțumesc.

Domnul Ioan Oltean:

Vă mulțumesc, domnule secretar. Am remarcat acest lucru și, cu siguranță, vă sunt apreciate economiile pe care dumneavoastră le-ați adus la bugetul Camerei Deputaților.

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Informare privind participarea în cadrul celei de-a 22 Reuniune a Programului Națiunilor Unite privind Așezările Omenești (UN-HABITAT) 30 martie - 3 aprilie 2009 Nairobi, Kenya

6. Informare: Participarea în cadrul celei de-a 22-a Reuniuni a Programului Națiunilor Unite privind Așezările Omenești (UN-HABITAT) (Nairobi, Kenya, 30 martie - 3 aprilie 2009).

Scrisoare din partea Institutului pentru Politici Publice București

PUNCTUL 12

Scrisoare din partea Institutului pentru Politici Publice București

Domnul Ioan Oltean:

Eu v-aș propune s-o amânăm, pentru că se adresează direct președintelui Camerei Deputaților și Senatului și aș vrea să participe la luarea unei decizii în această privință.

Solicitare din partea a patru inițiatori privind retragerea unei propuneri legislative

Materiale suplimentare

Solicitare din partea a patru inițiatori privind retragerea unei propuneri legislative

Domnul Ioan Oltean:

V-aș ruga să fiți de acord și cu această solicitare.

PUNCTUL 14

D i v e r s e

Domnul Sever Voinescu-Cotoi:

Dacă-mi permiteți să intervin, domnule vicepreședinte.

Domnul Ioan Oltean:

Da, vă rog, domnule secretar.

Domnul Sever Voinescu-Cotoi:

Într-o ședință anterioară, Biroul permanent a decis să-mi facă onoarea de a găzdui pe data de 7 mai o recepție cu ocazia unei întruniri a Inițiativei Central-Europene - Dimensiunea parlamentară la București. Am primit atunci cu mare bucurie. În continuare sunt fericit s-o fac, numai că în agenda mea personală a intervenit ceva de natură fatală și realmente pe data de 7 mai, seara, nu mai pot fi în București. Așa că rugămintea mea ar fi către membrii Biroului permanent să desemneze o altă persoană care să găzduiască această recepție, cu precizarea că pe viitor mă voi revanșa față de persoana al cărei program, în felul acesta, va fi tulburat, preluând eu, la nevoie, asemenea însărcinări în reciprocitate. Vă mulțumesc mult.

Domnul Ioan Oltean:

Cine se oferă să primească delegația?

Domnilor colegi, luni este numai 4 mai, o să fim mai mulți prezenți; o să supunem atenției Biroului permanent de luni această chestiune. Nu va fi o problemă să găsim pe cineva, când vor fi prezenți și ceilalți colegi ai noștri. Luni, probabil că PSD-ul va fi prezent aici în majoritate și vom putea lua o decizie atunci.

Da, domnule secretar general.

Depunerea jurământului de credință de către secretarii generali adjuncți ai Camerei Deputaților

PUNCTUL 13

Depunerea jurământului de credință de către secretarii generali adjuncți ai Camerei Deputaților

Domnul Gheorghe Barbu:

Domnule vicepreședinte, vă rog să-mi dați voie să vi-i prezint pe noii secretari generali adjuncți: domnul Valer Dorneanu și doamna Ileana Maria Luncan și vă rog să procedați la depunerea jurământului.

Domnul Ioan Oltean:

Vă mulțumesc. Noi ne bucurăm că, în sfârșit, ceea ce am dorit de mult timp se întâmplă, să-l avem pe domnul Dorneanu și pe distinsa colegă a domniei sale.

Vă rog să ne ridicăm în picioare.

Domnule Dorneanu, vă rog să depuneți jurământul.

Domnul Valer Dorneanu:

Jur să respect Constituția, drepturile și libertățile fundamentale ale omului, să aplic în mod corect și fără părtinire legile țării, să îndeplinesc conștiincios îndatoririle ce-mi revin în funcția publică parlamentară în care am fost numit, să păstrez secretul profesional și să respect normele de conduită profesională și civică. Așa să-mi ajute Dumnezeu!

Domnul Ioan Oltean:

Mulțumesc, domnule secretar general adjunct.

Doamnă secretar general adjunct, vă rog ca și dumneavoastră să depuneți jurământul.

Doamna Ileana Maria Luncan:

Jur să respect Constituția, drepturile și libertățile fundamentale ale omului, să aplic în mod corect și fără părtinire legile țării, să îndeplinesc conștiincios îndatoririle ce-mi revin în funcția publică parlamentară în care am fost numită, să păstrez secretul profesional și să respect normele de conduită profesională și civică. Așa să-mi ajute Dumnezeu!

Domnul Ioan Oltean:

Mulțumesc foarte mult.

Noi vă felicităm și vă dorim succes în noua dumneavoastră activitate. Mă bucur că PSD-ul a avut o înțelepciune aparte privind această nominalizare, fără nici un fel de reținere. Sper să faceți o echipă foarte bună cu domnul secretar general Gheorghe Barbu și sunt de altfel convins că această echipă va fi în interesul unei activități cât mai bune la nivelul Camerei Deputaților.

Dacă mai sunt alte observații?

Dacă nu sunt, eu vă mulțumesc pentru participare. O săptămână bună în continuare.

Ne revedem luni.

*

Ședința s-a încheiat la ora 1240.

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 27 ianuarie 2022, 2:19
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro