Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2008-2012 > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe apr. 2009 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților din 29 aprilie 2009 ora 12:00

2. Scrisoare din partea doamnei deputat Sulfina Barbu, președintele Comisiei pentru administrație publică, amenajarea teritoriului și echilibru ecologic
aprobată consultă

Scrisoare din partea doamnei deputat Sulfina Barbu, președintele Comisiei pentru administrație publică, amenajarea teritoriului și echilibru ecologic Domnul Ioan Oltean:

Noi am stabilit data trecută că toată chestiunea se derulează prin Secretariatul General al Camerei Deputaților. Domnul secretar general este vreo problemă?

Domnul Gheorghe Barbu:

Am stabilit data trecută că inițiatorii se ocupă de organizare - aceasta este în stenogramă - și ne transmit modul în care se organizează și cine sunt invitați și comunică acest lucru liderilor de grup. A fost făcută toată documentația, este transmisă liderilor de grup. Este un program care începe de marți, în data de 5 de la ora 10.00, este un desfășurător care se găsește aici, inclusiv câte 5 minute pentru fiecare grup parlamentar, în total două ore cu toți cei care iau cuvântul, inclusiv reprezentanții asociațiilor persoanelor cu handicap. Este și o expoziție, dacă până la data respectivă vor avea tot ce trebuie, o conferință de presă, se donează scaune rulante în holul Parlamentului și un bufet suedez făcut de organizatori, tot aici în spatele expoziției, la P1 în data de 5. Este prezentă aici doamna deputat Mihaela Șandru, care poate completa în numele doamnei președinte Sulfina Barbu, care nu este în țară.

Domnul Ioan Oltean:

Domnule secretar general, singura chestiune este că această ședință se suprapune cu ședința festivă a Camerei Deputaților.

Domnul Gheorghe Barbu:

Singura modificare, domnule președinte de ședință, este că în loc să fie declarațiile politice de la 8.30 la 10.00, vor fi de la 8.15, ca să lăsăm un sfert de oră pentru intrare. Accesul pentru persoanele cu handicap neuromotor va fi în spatele prezidiului, în partea guvernamentală și în locul în care vin cei care susțin proiectele de legi, cele care sunt fără handicap neuromotor, deci care pot urca, vor fi la balcon, iar vorbitorii dintre persoanele care sunt cu handicap, indiferent de handicap, vor fi tot aici, în față.

Domnul Ioan Oltean:

Chestiunea aceasta organizatorică trebuie pusă la punct.

Domnul Gheorghe Barbu:

Sigur, ne ocupăm de această chestiune, împreună cu doamna deputat Șandru, cu Comisia de administrație și cei care s-au mai ocupat.

Domnul Ioan Oltean:

Bun. Dacă sunt alte observații sau comentarii?

Domnul Sever Voinescu-Cotoi:

Dacă îmi permiteți. De ordin general aș vrea, doar 20 de secunde să spun un lucru.

Aș dori să am, dacă se poate, și sprijinul colegilor din Biroul permanent în a solicita domnului secretar general să facem un studiu și să vedem cum anume putem amenaja sala noastră și cu facilități pentru persoanele cu handicap. Gândiți-vă că dacă astăzi se alege un deputat care este în scaun, el nu își poate desfășura activitatea de deputat. Sala noastră, din păcate, este complet neechipată cu acest gen de facilități și mă gândesc dacă nu cumva, pe viitor, ar trebui să gândim împreună a face un studiu, vedem ce modificări trebuie aduse, astfel încât să avem toate aceste utilități în sală. Mulțumesc.

Domnul Gheorghe Barbu:

O să studiem accesibilitatea în sala de plen, pentru că aici se poate intra de la S1, fie pe intrarea normală, fie pe la Registratură și cu lifturile se ajunge la orice etaj. În sala de plen nu există posibilitatea de a intra decât la prezidiu și o să studiem ce fel de rampă putem face să se poată intra undeva în sala de plen.

Domnul Ioan Oltean:

Domnule secretar general, luați-o ca o recomandare de a gândi o modalitate prin care să încercăm într-un viitor, nu foarte îndepărtat, pentru identificarea unei soluții.

Domnul Gheorghe Barbu:

Am reținut.

Domnul Sever Voinescu-Cotoi:

Vă mulțumesc domnule secretar general.

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 3 decembrie 2021, 21:08
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro