Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2008-2012 > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe apr. 2009 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților din 29 aprilie 2009 ora 12:00

10. Memorandum intern: Informare privind diminuarea bugetului Camerei Deputaților pe anul 2009 potrivit dispozițiilor OUG nr. 34/2009
aprobat consultă

Memorandum intern: Informare privind diminuarea bugetului Camerei Deputaților pe anul 2009 potrivit dispozițiilor OUG nr. 34/2009 Domnul Gheorghe Barbu:

Domnule vicepreședinte, în principiu, în urma Ordonanței 34 care a fost adoptată ieri și prin lege, Bugetul Camerei per total a fost diminuat cu 36 milioane de lei, din care: cheltuieli de personal: 20, le spun în mare: bunuri și servicii: 9,8, alte transferuri: 50.000 lei, active nefinanciare, investiții, în total - 6 milioane de lei.

Eu am anexat și un buget, așa cum el a fost diminuat pe capitole și cu o serie de măsuri pe care vreau să vi le aduc la cunoștință că sunt necesar a fi luate pentru a ne încadra în aceste prevederi bugetare.

La cheltuielile de personal, spre exemplu în ce privește reducerea numărului de ore suplimentare, prin compensarea lor - așa cum spune și Codul Muncii - cel mai mult prin timp liber acordat, reducere parțială a fondului de premiere și a numărului de colaboratori, respectarea ordonanței în privința posturilor care s-au blocat prin această ordonanță. Există o chestiune care, în mod tradițional, s-a păstrat aici în sensul că se plăteau indemnizațiile deputaților în avans în luna decembrie pe luna ianuarie a anului următor și decembrie și le plătim la termenul prevăzut de lege, stabilit de Ministerul Finanțelor care este 5 ale fiecărei luni.

La bunuri și servicii, ne propunem să luăm o serie de măsuri de raționalizare a consumurilor, începând de la materiale de curățenie, hârtie, carburanți. Încercăm să renegociem contractele pentru cazare, pentru telefonie mobilă, în speranța că la fiecare dintre ele vom face reduceri, inclusiv la cheltuielile de protocol și la deplasări externe.

La active nefinanciare discutăm de renunțarea la achiziționarea celor 8 microbuze, o mașină de șlefuit și o mașină de tăiat și tuns iarba. La studiile de fezabilitate care le-am avut până acum reducem niște cheltuieli la unele din lucrările de investiții, în principiu au rămas, dar cu mici diminuări din punct de vedere al valorii la care ne vom duce. Oricum, ele nu aveau valoarea să fie finalizate în total. În aceste condiții, sigur, cu rugămintea ca toată lumea, la colaboratori, la pontaje de ore suplimentare se bagă rețineri; eu voi face în acest sens și un ordin pentru toate aceste lucruri și sper ca lucrurile să meargă bine. Voi veni și eu cu o propunere de aprobare a programului revizuit de deplasări externe în Biroul permanent, pe care o să vă rog să aveți amabilitatea să-l analizați, în principal pentru a respecta toate obligațiile pe care noi le avem față de organismele din care facem parte sau cele care se impun în mod justificat și care, de fiecare dată, vor veni în Biroul permanent pentru aprobare.

Domnul Ioan Oltean:

Mulțumesc domnule secretar general.

Dacă cineva are vreun comentariu, vreo observație, chestorii? Nu. Atunci, considerăm informarea binevenită.

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti sâmbătă, 22 ianuarie 2022, 16:03
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro