Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Legislatura 2008-2012 > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe mai. 2009 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului din 5 mai 2009 ora 14:00

5. · Scrisoare din partea Consiliului Economic și Social prin care se propune validarea domnului Florian Costache în funcția de Președinte al Consiliului Economic și Social · Scrisoare din partea Confederației Naționale Sindicale "Cartel ALFA", referitoare la alegerea domnului Florian Costache în funcția de Președinte al Consiliului Economic și Social
se trimit Comisiilor juridice din cele două Camere consultă

· Scrisoare din partea Consiliului Economic și Social prin care se propune validarea domnului Florian Costache în funcția de Președinte al Consiliului Economic și Social 
 
· Scrisoare din partea Confederației Naționale Sindicale Cartel ALFA, referitoare la alegerea domnului Florian Costache în funcția de Președinte al Consiliului Economic și Social Domnul Mircea-Dan Geoană :

Scrisoare din partea Consiliului Economic și Social privind validarea propunerii CES, pentru președinte al CES, domnul Florian Costache. Am primit hotărârea Consiliului Economic și Social cu privire la această numire.

De asemenea, am primit o scrisoare deschisă adresată Parlamentului României din partea Confederației Naționale Sindicale ,,Cartel ALFA", în care se ridică obiecțiuni cu privire la această numire.

Evident, noi am primit din partea vicepreședintelui CES, domnul Iacob Baciu, o propunere aprobată în plenul CES, în care propune validarea de către Parlamentul României a domnului Florian Costache în funcția de președinte al Consiliului Economic și Social.

Președintele Consiliului Economic și Social este validat de către Parlament pentru patru ani, la propunerea plenului Consiliului Economic și Social care adoptă această hotărâre cu majoritatea de trei pătrimi din numărul total al membrilor.

Din punct de vedere procedural, referitor la procedura validării președintelui CES, Birourile permanente reunite sesizează comisiile juridice pentru întocmirea unui raport de validare. Acest raport comun va fi înaintat Birourilor permanente reunite care vor stabili data ședinței comune pentru validarea președintelui CES, votul majorității senatorilor și deputaților. Deci din punct de vedere strict formal, din punct de vedere procedural, noi am fost sesizați de către CES în mod legal cu privire la votul care s-a produs, cele trei pătrimi din voturile din CES.

Există obiecțiuni și un anumit tip de acuzații care se fac în scrisoarea primită de la Cartel ALFA. De aceea, vă sugerez ca această propunere, inclusiv scrisoarea primită de la Cartel ALFA, să fie înaintată celor două comisii juridice care, în raportul pe care-l vor întocmi, vor putea sesiza, eventual, veridicitatea, temeinicia sau, dimpotrivă, netemeinicia lucrurilor afirmate în această scrisoare, urmând ca Birourile permanente reunite să fie informate de rezultatul acestui demers.

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București duminică, 16 decembrie 2018, 6:40
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro