Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2008-2012 > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe mai. 2009 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților din 6 mai 2009 ora 12:10

5. Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe
5.5 Memorandum intern: Participarea la cea de-a XV-a ediție a Turneului European Interparlamentar de Tenis, 12-14 iunie 2009
amânat

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe 
 
Memorandum intern: Participarea la cea de-a XV-a ediție a Turneului European Interparlamentar de Tenis, 12-14 iunie 2009 Doamna Roberta Alma Anastase:

Mai avem un memorandum intern - Turneul European Interparlamentar de Tenis.

Domnul Sever Voinescu-Cotoi:

Doamna președintă, mi se pare totuși un pic excesiv.

Este vorba totuși de o oarecare decență, în contextul în care suntem cu toții.

Mie mi se pare excesivă solicitarea.

Domnul Gheorghe Barbu:

Am o datorie să vă spun: Parlamentul are două acțiuni de natură sportivă: una este pe fotbal, și au diverse relații și se duc într-un fel pe o reciprocitate - cheltuiesc mai puțini bani sau aproape deloc de la Parlament, și una este pe tenis, unde de ani de zile Parlamentul României a fost ba câștigător, ba pe locul doi de când există.

Există însă și variante acceptabile după părerea mea: dacă domnii parlamentari și dumneavoastră veți decide, putem să le asigurăm, să spunem, transportul, și dumnealor să aibă restul - hoteluri, diurne. Sau: să asigurăm numai ceva și se duc dumnealor cu mașinile.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Vă rog.

Doamna Aurelia Vasile:

Mulțumesc.

Eu cred că acolo unde trebuie să nu avem dezbateri și rețineri avem dezbateri și rețineri, iar acolo unde ar trebui să fim atenți privind reducerile cheltuielilor suntem mână largă.

Este o acțiune parlamentară. Este vorba de o acțiune unde Parlamentul României participă de ani și ani, unde și noi am fost gazde.

Dăm tot felul de gratuități la toate ONG-urile, la toate activitățile. Cred că până acum avem peste 50 de gratuități date pentru săli, expoziții și altele, și, în condițiile în care trebuie să fie o acțiune de reprezentare a Parlamentului, stăm și ne gândim.

Cred eu că pentru o astfel de deplasare nu putem să dăm transportul și să nu dăm cazare, sau invers.

Deci dacă ne retragem, ne retragem de tot și, atunci, nu mai participăm cu nimic din punct de vedere al activității în care Parlamentul României prin reprezentanții săi poate să participe.

Deci totdeauna au fost publicitare, totdeauna am fost reprezentați, nu înțeleg de ce să nu fim acum.

Că o fi mai mult cu 3 lei sau cu 10 lei, nu știu, vom face socoteala, dar eu cred că trebuie să participăm în condițiile civilizate.

Trimitem parlamentari acolo și unde să se cazeze?

Domnul Varujan Pambuccian:

Eu cred că doamna Aura Vasile are mare dreptate.

În general, tendința văd că este aceea de a tăia resurse și nu aceea de a găsi resurse, și din punctul acesta de vedere eu cred că de acum înainte ar trebui să fim mult mai atenți la solicitările de spațiu. Noi chiar avem o resursă aici.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Nu este o resursă pentru bugetul Camerei.

Domnul Varujan Pambuccian:

Ba eu cred că am putea să o transformăm într-o resursă dacă am face lucrul acesta.

Este mult mai bine să facem așa, să căutăm resurse, decât să încercăm să tăiem din ceea ce avem.

Eu cred că are dreptate doamna Aura Vasile.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Dar v-aș invita totuși, pentru că suntem oameni care facem bugetul aici, să nu mai folosim tipul acesta de discurs, pentru că ceea ce produce CIC-ul nu intră în buget, să transferăm niște cheltuieli aici.

Domnul Varujan Pambuccian:

Eu am înțeles lucrul acesta, dar este în puterea noastră.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Și eu vă mai spun un lucru, ca părere personală: în loc să trimit patru parlamentari care să joace tenis în străinătate, prefer să organizez niște evenimente care să ne ajute per ansamblu, să îmbunătățim imaginea Parlamentului. Sau să fie un for de dezbatere aici. Mi se pare un lucru mult mai constructiv.

Domnul Varujan Pambuccian:

Nu. Aici, referitor la argumentul pe care îl spunea off-record doamna Aura Vasile, nu știu dacă presa scrie mai mult sau mai puțin. Mie mi se pare importantă chestiunea de principiu, adică eu cred că este mult mai important să căutăm resurse, și stă în puterea noastră să le creăm, decât să ne gândim cum să nu pierdem din puținul pe care îl avem.

Nu mă raportam cu discursul acesta nici la nu știu ce turneu de tenis, nici la plecarea unui parlamentar în teritoriu; mă raportam la faptul că, repet, este în puterea noastră să generăm resurse pentru Cameră. Și poate ar fi bine să avem o discuție dedicată chestiunii acesteia.

Doamna Roberta Alma Anastase:

CIC-ul nu-i o sursă.

Domnul Varujan Pambuccian:

Nu am spus că CIC-ul este. Am spus că este în puterea noastră să generăm resurse.

Avem și noi spațiile Camerei pe care nu le are CIC-ul și pe care nu le-am folosit, din câte îmi amintesc, niciodată.

Domnul Gheorghe Barbu:

Cred că s-a reținut ideea. V-aș ruga din inimă. Suntem în pericol să nu mai avem cvorum și mai avem aici multe lucruri. Luați o decizie.

Domnul Sever Voinescu-Cotoi:

Vreau doar să spun un singur lucru: sunt absolut de acord cu ceea ce spune domnul Pambuccian, sunt pe jumătate de acord cu ceea ce spune doamna Aura Vasile, în sensul că, evident, trebuie să fim de acum mult mai atenți în privința resurselor atrase, dar, iertați-mă, una este una, alta este alta.

Una este ce facem noi cu sălile și cât suntem noi de abili să scoatem venituri din ele, și alta este acest memorandum și această cerere.

Sigur, va fi o decizie pe vot.

Din punctul meu de vedere, această acțiune nu este o acțiune parlamentară; este o acțiune a unor parlamentari care s-au constituit într-o echipă și se duc și joacă. Foarte bine, îi felicit, le doresc succes. Dar, din punctul meu de vedere, nu este o acțiune parlamentară în sensul strict al Regulamentului, și suma iarăși mi se pare excesivă. Este vorba totuși de 30 de mii de lei. Totuși, nu-i o sumă mică. Este o sumă, dacă nu mă înșel, undeva peste 10 mii de franci elvețieni.

Domnul Gheorghe Barbu:

Doamna președintă, este în perioada 12-14 iunie. Mai avem timp să o discutăm. Eu vă propun să o amânați, să se gândească toată lumea la acest subiect.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Domnul Oltean, apoi doamna Aura Vasile.

Domnul Ioan Oltean:

Eu aș sugera eventual, dacă chiar vor trebui să plece, ca numărul celor care vor pleca să nu fie patru, ci să fie doi. Doi tenismeni buni sunt suficienți.

Doamna Aurelia Vasile:

Doamna președintă, eu cred că din țânțar facem armăsar, iar domnul coleg știu că face parte din loturile sportive ale Camerei Deputaților.

Deci doi nu pot să plece pentru că cunoaștem că există și echipa de dublu, deci în cel mai rău caz trebuie să fie trei.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Propun să votăm sau să amânăm.

Doamna Aurelia Vasile:

Eu vă rog să o aprobați.

Haideți să o aprobăm.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Vă propun să o amânăm pentru ședința următoare.

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti miercuri, 8 decembrie 2021, 2:59
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro