Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2008-2012 > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe iun. 2009 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților din 22 iunie 2009 ora 18:50

19. Sesizare din partea S.C. VIȘINESCU LIBERTATEA S.N.C. din Craiova
la Comisia pentru cercetarea abuzurilor, corupției și pentru petiții consultă

Sesizare din partea S.C. VIȘINESCU LIBERTATEA S.N.C. din Craiova Doamna Roberta Alma Anastase:

La Comisia pentru abuzuri.

Avem și materiale pentru informare.

Domnul Márton Árpád-Francisc:

Totuși, doamnă președinte, eu citesc cu surprindere adresa primită de la o autoritate a statului. Deci, există o decizie judecătorească, care, cel puțin conform acestei adrese sau solicitări, nu se poate pune în aplicare la Craiova, nu știu de ce. Și se trimite o adresă tot către autoritatea judecătorească să rezolve această problemă. Și autoritatea judecătorească ne-o trimite nouă, cum că ar fi de competența noastră să decidem. Această adresă: "Vă trimitem alăturat sesizarea formulată de..., reprezentată de..., întrucât a fost trimisă greșit la unitatea noastră. Vă rugăm a comunica rezultatul direct petiționarului".

Doamna Aurelia Vasile:

Anexa.

Domnul Márton Árpád-Francisc:

Am citit anexa. Uitați, scrie în anexă: "Nu se poate executa Hotărârea 240...441" și pe urmă: "Vă rugăm să decideți dumneavoastră soluția".

Putem să trimitem, dar iarăși este incompetența crasă a acestei autorități condusă cu mare cinste de doamna procuror general.

Domnul Sever Voinescu-Cotoi:

Doamnă președinte, admit că într-adevăr este șocantă povestea aceasta, să vezi un procuror care își declină competența în favoarea Camerei Deputaților. Așa ceva trebuie să mărturisesc că...

Dar, pe de altă parte, mă uit aici, în fine, memoriul omului, care săracul se adresează unei liste enorme de instituții, printre care și Camera Deputaților. Deci, bietul om a trimis-o la președinte, Senat, Cameră, CSM.

Domnul Márton Árpád-Francisc:

Nu am nici o problemă s-o trimitem la Comisia pentru abuzuri s-o citească, dar a trebuit să subliniez cât de competenți sunt procurorii în România. Și poate ar trebui, odată și odată, să facem ordine și în această autoritate, dacă onor Ministerul Justiției, în a cărui subordine este această autoritate, nu reușește.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Vă mulțumesc.

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti marți, 7 decembrie 2021, 8:19
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro