Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2008-2012 > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe iun. 2009 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților din 24 iunie 2009 ora 9:30

2. Programul de lucru al Camerei Deputaților
aprobat, cu modificări consultă

Programul de lucru al Camerei Deputaților Doamna Roberta Alma Anastase:

Să intrăm în programul de lucru al Camerei pentru zilele de luni, 29 iunie și marți, 30 iunie.

Dacă sunteți de acord ca luni, la ora 14, să fie ședința de Birou permanent a Camerei Deputaților?

Domnul Gheorghe-Eugen Nicolăescu:

Dar am vorbit de ședințe comune!

Domnul Gheorghe Barbu:

Domnule deputat, dacă îmi permiteți, noi am propus programul normal pentru zilele de luni și marți. Nu avem de unde să știm dacă se termină sau nu, astăzi, ordinea de zi și dacă dumneavoastră decideți să se continue sau nu. Sigur, sesiunea poate continua cu lucrul în comisii, ori plen, ori lucru în comisii, ori teritoriu. Poate, de asemenea, să se convoace o ședință comună. Și vreau să vă informez aici că există o problemă majoră în legătură cu Radiodifuziunea Română. Sâmbătă se încheie mandatul complet al întregii conduceri. Și chiar dacă se ia o decizie politică și se votează prelungirea, ea nu poate fi luată decât de plenul comun și pentru asta trebuie ședință comună a celor două Birouri, ordine de zi ș.a.m.d.

Eu v-am informat care este situația, noi nu ne-am putut permite decât să punem programul normal pentru zilele de luni și marți.

Domnul Gheorghe-Eugen Nicolăescu:

Dar eu aș vrea să o întreb pe doamna președintă dacă dumneaei a discutat cu cineva din conducerea Senatului și s-a gândit o asemenea activitate, pentru că asta este problema. Dacă ați gândit-o, atunci trebuie să o discutăm.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Domnule Nicolăescu, încă de la început, noi am spus că ar fi bine să consacrăm, în chiar ședința trecută a Birourilor comune, că ar fi bine să consacrăm o ședință pentru lucrurile pe care le avem restante și sunt multe.

Și atunci, dați-mi voie să rămână în program ședință comună și să am o discuție cu domnul președinte Geoană pentru a convoca ședința comună a celor două Birouri.

Domnul Gheorghe-Eugen Nicolăescu:

Este cea mai bună soluție aceasta, noi să punem în program ședință comună și luni și marți, în funcție de ce se va hotărî în Birourile permanente va fi numai luni sau numai marți sau și luni și marți, depinde cum o să fie.

Domnul Sever Voinescu-Cotoi:

Și să prindem și un birou permanent comun luni, eventual.

Domnul Mihai Alexandru Voicu:

Nu vă supărați, domnul secretar general are dreptate. Dacă noi nu votăm, acum, un program al nostru, înseamnă că ne rămân niște pagini albe, pentru că program comun nu putem vota și nu putem trece pe vreo hârtie și ar însemna ca noi să ieșim de aici fără nici un program. Putem propune un program oarecare, urmând ca acesta să fie modificat în urma unei decizii a unei ședințe de birou permanent comun.

Domnul Gheorghe Barbu:

Luni, la ora unu, parlamentarii noștri trebuie să știe ce program au, vin la București sau sunt în teritoriu.

Domnul Márton Árpád-Francisc:

Eu cred că soluția corectă este, într-adevăr, să avem luni, la ora două, Birou permanent și să încercăm să avem luni la ora unu Birou comun și atunci, dacă punem aceste două zile de program de plen pentru Cameră, putem să modificăm, să anulăm cele două zile, dar deputatul știe că are de venit pentru plen și alte asemenea și că intră într-o ședință comună sau a Camerei Deputaților.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Dar la ora 13 rămâne Biroul permanent cu Senatul. O să îl sun pe domnul președinte Geoană și împreună să convenim.

Domnul Márton Árpád-Francisc:

Și fără activitate în comisiile parlamentare, marți.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Bun, să mergem mai departe. Domnul Pardău și domnul Zgonea - va veni domnul Zgonea săptămâna viitoare? Dacă nu, eu vă solicit să discutăm de acum și domnul Mihai Voicu să fie, eventual, săptămâna viitoare. Vă rog, doar dacă nu vine domnul Zgonea, să avem o soluție pe care să o avem de acord, ca să nu mai avem situații delicate, nu?

Domnul Mihai Alexandru Voicu:

Oricum, dacă va fi ședință comună, este nevoie doar de un secretar, dar eu voi fi prezent, săptămâna viitore, la ambele ședințe.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Ca să avem și al doilea nume cu siguranță. Vă mulțumesc.

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 21 ianuarie 2022, 17:27
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro