Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2008-2012 > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe mar. 2010 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților din 29 martie 2010 ora 14:00

Vorbitor: Pardău Dumitru

Ordinea de zi pentru ședințele Camerei Deputaților 
Domnul Dumitru Pardău:

Mulțumesc, doamnă președinte.

Stimați colegi, cred că domnul Nicolăescu a pus, hai să folosesc și eu, pentru că văd că se folosesc cuvinte ca "minciună", "adevăr", doar pe jumătate adevărul. Acest proiect de lege a parcurs, în conformitate cu Regulamentul Camerei Deputaților, etapele pe care trebuia să le parcurgă până acum. Dacă cei care acum manifestă un interes foarte mare pentru această lege o făceau și în cadrul comisiei, cred că astăzi evitam o jumătate de oră de discuții, care mie mi se par destul de tardive.

Vreau să vă spun că, în cadrul acestei comisii, au fost depuse amendamente, unele au fost admise, unele au fost respinse; că o parte dintre colegii noștri n-au participat la ședința de comisie și, automat, neparticipând cel care a făcut amendamentul, au fost trecute la respinse. Aceasta nu este vina celor care au fost în acea comisie la ședințe. Nu s-a participat la două ședințe consecutive din partea colegilor noștri de la PSD și de la PNL la ședință, iar marțea trecută în sfârșit s-a reușit realizarea cvorumului în ședință. Din partea PNL a fost chiar domnul Horia Uioreanu, care a asigurat pe final cvorumul necesar.

Deci, cred că în momentul acesta ar trebui să dăm dovadă de puțină înțelepciune, să o înscriem pe ordinea de zi astăzi sau mâine dimineață; colegii noștri au posibilitatea să o reîntoarcă la comisie dacă nu și-au susținut, din diferite motive, eu cred că intenționat n-au venit la comisie, dar cred că procedural așa ar fi bine. Intrăm în plen cu legea; dacă reușesc, o retrimit la comisie, își susțin amendamentele din nou în comisie; dacă nu, au posibilitatea în plen. Pot să facă acest lucru. Altfel, cred că în momentul de față am putea considera că, după ce au obstrucționat ședințele de comisie, se încearcă acum obstrucționarea și a activității parlamentare în plen. Pașii au fost făcuți și cred că nu mă poate contrazice nimeni în acest moment. Trebuie înscrisă pe ordinea de zi, dacă avem puțină înțelepciune. Dacă suntem convinși ceilalți că trebuie reîntoarsă la comisie pentru rediscutare, este foarte bine; dacă nu, cei care au amendamente respinse le pot susține în plen. Vor trece, nu vor trece, vom vedea.

Rugămintea mea este să o înscriem pe ordinea de zi și vorbesc din postura de membru al Comisiei de buget-finanțe. Am fost la toate ședințele - și la cele care s-au ținut, și la cele care nu s-au ținut. Mulțumesc.

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti marți, 18 ianuarie 2022, 11:39
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro