Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2008-2012 > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe iun. 2010 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului din 23 iunie 2010 ora 9:00

8. Scrisoare din partea Comisiei pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților referitoare la dezbaterea în ședință comună a Proiectului de Lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.28/2010 pentru finanțarea, în anul 2010, a Programului "Renașterea satului românesc - 10 case pentru specialiști"
procedura parlamentară va continua separat, pe Camere consultă

Scrisoare din partea Comisiei pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților referitoare la dezbaterea în ședință comună a Proiectului de Lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.28/2010 pentru finanțarea, în anul 2010, a Programului Renașterea satului românesc - 10 case pentru specialiști Doamna Roberta Alma Anastase:

Există un Proiect de Lege privind aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 28/2010 și în cadrul dezbaterii s-a concluzionat că există o modificare a bugetului, prin această ordonanță.

Puncte de vedere în acest sens?

Domnul Gheorghe-Eugen Nicolăescu:

Dacă-mi permiteți, doamna președinte, cred că este corectă scrisoarea și că ar trebui să se urmeze procedura, în cadrul comisiilor de buget-finanțe, deci ar trebui să existe din partea Birourilor reunite o sesizare a celor două comisii, conform celor scrise de președinții celor două comisii.

Domnul Gheorghe Barbu:

În Senat a fost adoptată! Din informațiile pe care le am, până în acest moment, acolo se scrie ... în cadrul bugetului aprobat...

Doamna Roberta Alma Anastase:

Deci Senatul a aprobat, iar comisia din Camera Deputaților consideră că este de competența plenului reunit, fiind vorba de rectificare de buget.

Haideți să o retransmitem la Comisia pentru buget finanțe și să transmitem și acest punct de vedere din partea Secretariatului tehnic ... luând în considerare faptul că s-a aprobat la Senat ș.a.m.d. ..... și să așteptăm o nouă analiză în comisie.

Domnul Lakatos Petru:

În cadrul comisiei s-a discutat, s-a supus la vot și a rezultat egalitate de voturi, iar comisia nu a putut tranșa și de aceea s-a transmis aici, pentru că este vorba de o interpretare. Dacă acest lucru înseamnă rectificare bugetară sau nu, pentru că, citind articolele respective din Legea bugetului de stat și supunând la vot a rezultat o paritate de care nu a putut trece comisia, de aceea s-a trimis aici.

Putem repeta votul, poate iese altfel, la ora actuală, după aceste precizări.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Colegii noștri de la Senat s-au exprimat prin vot și au fost de acord că este de competența fiecărei Camerei și nu a Camerelor reunite, deci nu este vorba de modificare de buget.

Domnul Lakatos Petru:

Este clar! Dar în comisie nu s-a putut trece de acest lucru și de aceea s-a transmis aici.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Eu cred că putem fi de acord să mergem pe aceeași procedură ca la Senat.

Deci o trimitem la comisie să întocmească raportul, pentru că avem procedură la Senat și cred că putem să mergem pe aceeași procedură.

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 19 mai 2022, 4:50
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro