Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2008-2012 > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe dec. 2010 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului din 20 decembrie 2010 ora 9:00

2. Propuneri privind timpul maxim afectat pentru dezbaterea moțiunii de cenzură "Legea salarizării guvernului iresponsabil"
aprobate consultă

Propuneri privind timpul maxim afectat pentru dezbaterea moțiunii de cenzură Legea salarizării guvernului iresponsabil Domnul Mircea-Dan Geoană:

Din punct de vedere al stabilirii unui calendar pentru prezentarea și dezbaterea moțiunii de cenzură cu titlul "Legea salarizării Guvernului iresponsabil", vă întreb dacă sunt propuneri din partea membrilor Birourilor permanente reunite pentru prezentarea și, respectiv, dezbaterea acestei moțiuni de cenzură. Propuneri?

Vă reamintesc faptul că depunerea a avut loc pe 16 decembrie 2010, în cursul după-amiezii și, după cum știți, avem un termen constituțional de cel mult 5 zile de la data depunerii moțiunii de cenzură. Deci, din punct de vedere al acestui prim termen, există. evident, dezbaterea este după 3 zile, știm bine, discuții au mai avut loc în jurul acestei mese de-a lungul anilor și de-a lungul dezbaterii acestor moțiuni.

Doamna președinte Anastase, vă rog, aveți cuvântul.

Doamna Roberta-Alma Anastase:

Domnule președinte, cred că, luând în considerare și termenul constituțional până în 5 zile să se citească această moțiune, cred că astăzi putem avea prezentarea moțiunii, înainte de dezbaterea primei moțiuni și înainte de buget, ca să putem încheia și cu acest capitol, respectând termenele constituționale.

Domnul Mircea-Dan Geoană:

Mulțumesc. Alte idei, sugestii, propuneri?

Bun. Haideți să stabilim atunci și al doilea pas, ca să putem să dăm un singur vot cu privire la întreg calendarul. Înțeleg că este o propunere pentru citirea moțiunii astăzi.

Domnule Oltean, vă rog, aveți cuvântul.

Domnul Ioan Oltean:

Pentru dezbaterea moțiunii, luând în considerare termenul constituțional, prima zi posibilă ar fi joi, 23 decembrie 2010. Deci aș propune ca joi, 23 decembrie 2010, la ora 10.00, să aibă loc dezbaterea și votul pe moțiune.

Astăzi să fie prima ședință consacrată lecturării moțiunii și dezbaterea ei să fie joi, 23 decembrie 2010, la ora 10.00.

Domnul Mircea-Dan Geoană:

Opinii? Alte sugestii?

Domnule Dușa, vă rog, aveți cuvântul.

Domnul Mircea Dușa:

Domnule președinte, conform Constituției, dezbaterea se face după 3 zile. Poate și săptămâna viitoare și peste două săptămâni.

Eu vă propun ca dezbaterea să fie după 1 ianuarie 2011.

(Discuții în sală)

Domnul Mircea-Dan Geoană:

Bun. Avem două propuneri. Pentru că ziua este, într-adevăr, foarte încărcată și cred că nu are rost să intrăm într-o discuție prelungită, sunt două propuneri: citirea astăzi și înțeleg că este o propunere de a începe plenurile reunite cu citirea moțiunii - dacă înțeleg bine, aceasta este propunerea - urmată de dezbaterea primei moțiuni de cenzură, urmată de începutul dezbaterii pe bugetul de stat.

Prima propunere avansată de doamna Anastase este cu dezbaterea și votarea acestei moțiuni, joi în cursul dimineții, la început de plen, la ora 10.00.

A doua propunere, cea avansată de domnul Dușa, liderul Grupului parlamentar al PSD+PC din Camera Deputaților este.

Domnul Verestóy Attila:

Domnule președinte, o singură mențiune, să punem ora 9.00, joi, 23 decembrie 2010, pentru că este mult mai rezonabil.

Domnul Mircea-Dan Geoană:

Bun. Deci prima propunere: prezentarea astăzi, 20 decembrie 2010, dezbaterea joi, 23 decembrie 2010, la ora 9.00. Da? Înțeleg că aceasta este o propunere integrată.

Cine este pentru această propunere? 12 voturi pentru.

Cine este împotrivă? 10 voturi împotrivă.

Abțineri? 2 abțineri.

Propunerea a fost aprobată de Birourile permanente reunite. Deci mergem pe această formulă.

Supunem votului și cealaltă variantă?

(Din sală): Nu, nu.

Cu privire la timpii alocați, eu vă propun timpii obișnuiți pe număr de parlamentari și, evident, liderii grupurilor și fiecare grup parlamentar își va aloca vorbitorii și timpul în funcție de interesul politic al fiecărui grup.

Doamna Roberta-Alma Anastase:

Timpul clasic alocat.

Domnul Mircea-Dan Geoană:

Timpul clasic, obișnuit, cel pe care-l cunoaștem cu toții.

Mai sunt alte probleme de ridicat în ședința noastră?

Domnul senator Gheorghe David, secretar al Senatului.

Domnul Gheorghe David:

Domnule președinte, stimați colegi, au mai fost discuții dacă să existe un moment legat de Revoluție în plenurile noastre reunite și în felul acesta, atunci, să vedem când și cum se întâmplă.

(Discuții în sală)

Domnul Mircea-Dan Geoană:

Eu cred că am putea să propunem.

Domnul Gheorghe David:

Ca un timișorean, participant la Revoluție.

Domnul Mircea-Dan Geoană:

Eu cred că este legitimă sugestia colegului nostru.

Doamna Roberta-Alma Anastase:

Pe 23 decembrie 2010, după.

Domnul Mircea-Dan Geoană:

Vă propun pe 22 decembrie 2010, oricum va fi plen pentru buget, probabil, să dedicăm un spațiu în debutul ședinței, în care să avem, poate, un reprezentant din partea fiecărui grup parlamentar, așa am făcut de fiecare dată, în fiecare an.

(Discuții în sală)

Da, la începutul programului, pe data de 22 decembrie 2010.

Domnul Gheorghe David:

Domnule președinte, tocmai la acest lucru a fost gândirea noastră, să fie la o oră de dimineață, când nu deranjăm programul cu privire la buget.

Domnul Mircea-Dan Geoană:

Mulțumesc.

Domnul Mihai Voicu.

Domnul Mihai Alexandru Voicu:

Domnule președinte, aș vrea să ridic o problemă, depinde de membrii Birourilor permanente reunite dacă sunt de acord sau nu.

Există o chestiune care ține de plen reunit și care este amânată de foarte multă vreme, completarea C.N.V.M. cu un membru. Dacă se poate pune pe ordinea de zi, este trecut de comisii de 3 luni, nu știu, de 4 luni. Este vorba de domnul Alexe Gavrilă.

(Discuții în sală)

Domnul Mircea-Dan Geoană:

Eu vă propun să fim de acord și să reținem acest punct.

Domnii secretari general, mai sunt chestiuni restante, mai sunt chestiuni pe care plenurile reunite să le aibă în vedere?

Domnul Ion Moraru:

Domnule președinte, cred că ar fi bine să se stabilească și secretarii de ședință, pentru că sunt foarte multe ședințe în această săptămână.

Domnul Mircea-Dan Geoană:

Bun. Azi avem trei ședințe, practic. Eu am condus ultima dată, deci este rândul Camerei Deputaților la prima ședință, astăzi.

Doamna Roberta-Alma Anastase:

La a doua voi și la a treia noi.

Domnul Mircea-Dan Geoană:

Apoi, Senat, Camera Deputaților, astăzi. Am rugămintea ca să stabilim secretarii Camerei Deputaților și ai Senatului pentru astăzi.

Doamna Roberta-Alma Anastase:

Domnul Voinescu la prima ședință, domnul Pardău la buget și Voicu la moțiune.

Domnul Mircea-Dan Geoană:

Deci din partea Camerei Deputaților sunt domnii: Sever Voinescu-Cotoi, Dumitru Pardău și Mihai Voicu, cu alternanță și stabiliți între dumneavoastră exact ce facem.

(Discuții în sală)

La noi, la Senat, domnii: Cornel Popa, Gheorghe David și Adrian Țuțuianu. Deci domnii Popa, David și Țuțuianu vor stabili și se vor coordona cu colegii de la Camera Deputaților pentru asigurarea secretariatului ședinței, da?

Vă propun să fim de acord cu ceea ce a avansat domnul Mihai Voicu și să considerăm că vom introduce pe ordinea de zi la unul dintre plenuri, după ce discutăm și cu președinții comisiilor de buget, finanțe pentru a putea să ne prezinte raportul. Da?

Doamna Roberta-Alma Anastase:

Da.

Domnul Mircea-Dan Geoană:

Deci, considerăm propunerea reținută și o vom programa la unul dintre plenurile noastre.

Vă mulțumesc. Ne vedem la plen în câteva minute.

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti miercuri, 19 ianuarie 2022, 16:57
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro