Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe mar. 2013 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului din 5 martie 2013 ora 9:30

Vorbitor: Preda Cezar-Florin

Scrisoare din partea domnului deputat Ionuț - Marian Stroe, Președintele Delegației Parlamentului României la APCE referitoare la modificarea componenței delegației Domnul Cezar Preda:

Domnule președinte, dacă-mi permiteți, în afară de faptul că trebuie să avem, eu cred că nu o femeie, ci două femei din zece, Grupul socialist în Adunarea parlamentară a Consiliului Europei are și un grup de femei socialiste și acolo aveți o normă impusă de 30 la sută femei.

Eu îl înțeleg pe domnul Neacșu că a nominalizat șase femei, dar nu le-a nominalizat unde trebuie. Aici trebuie să nominalizați. Aveți la APCE obligatoriu un grup de femei 30 la sută să nominalizați, deși vă spun, domnule președinte, pentru că ați amintit de obligațiile puterii, că data trecută noi am avut două titulare. Deci, ca să facem în așa fel ca delegația noastră să fie. Și acum PSD-ul are patru locuri, PNL-ul are trei, noi avem numai un singur loc.

.............................
Domnul Cezar Preda:

Nu, nu vorbim de prezervare.

.............................
Domnul Cezar Preda:

În stilul dumneavoastră răutăcios, așa, puteți s-o faceți.

.............................
Domnul Cezar Preda:

S-o faceți.

.............................
Solicitarea grupurilor parlamentare PDL din Senat și Camera Deputaților privind organizarea unei ședințe comune a celor două Camere ale Parlamentului în care să fie dezbătut raportul Comisiei Europene elaborat în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare Domnul Cezar Preda:

Domnule președinte, eu cred că această decizie majoritatea o va duce în zona în care dorește, dar nu este bine, pentru că se amintea aici de Schengen, sunt două noțiuni pe care noi încercăm să le explicăm în spațiul public individual, fiecare cum gândește, fiecare cum i se pare că este acest obiectiv al nostru.

Eu observam acum câteva zile, este prima dată după atâția ani când se încearcă să i se explice fiecărui cetățean ce înseamnă Schengen; este prima dată; de abia acum românul află ce înseamnă; MCV-ul la fel. Noi, politicienii, ne jucăm cu această chestiune și o dăm la unul, la altul. Nu este bine să evităm o dezbatere parlamentară. Dezbaterea parlamentară oferă puterii, mai ales în procentul pe care-l aveți, așa cum spunea și domnul Rădulescu, capacitatea de a explica; nu neapărat de a da vina unul pe altul. Și nu sunt de acord aici cu afirmația de genul că o dezbatere a unui plen comun nu are nici o finalitate. Eu am trăit experiența când executivul coordona în mare activitatea legislativului. Dacă vreți s-o continuați și la majoritatea aceasta de 70 la sută, ca executivul să coordoneze activitatea legislativului, mult succes. Dar eu am crezut - așa cum ați clamat tot timpul - că legislativul va conduce activitatea executivului. Nu există ședință de plen a Parlamentului să nu poată să ia o decizie pe care executivul s-o ducă la îndeplinire. Și o duce, pentru că forța lui stă aici, în legislativ. Nu sunt de acord cu aceste argumente slabe pentru ce să nu facem. Dar bineînțeles vă veți impune, dacă nu vreți o dezbatere reală în Parlament. Vă mulțumesc.

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti duminică, 16 ianuarie 2022, 21:58
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro