Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe mar. 2013 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților din 4 martie 2013 ora 13:30

29. Memorandum intern: Numărul de posturi alocate în statul de funcții la Grupurile parlamentare, în legislatura 2012-2016
aprobat, cu modificările din stenogramă consultă

Memorandum intern: Numărul de posturi alocate în statul de funcții la Grupurile parlamentare, în legislatura 2012-2016 Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

.............................

Avem și o notă referitoare la numărul de posturi alocate în statul de funcții la grupurile parlamentare în legislatura 2012 - 2016.

Vă rog.

Domnul Mate Andras-Levente:

La hotărâre, domnule președinte, așa cum era acordul și așa cum știu și colegii lideri care au fost acolo, o mică corectură, vă rog: Grupul parlamentar al UDMR: 6 cu 3, și Grupul parlamentar al minorităților naționale: 4 cu 3.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Conform înțelegerii dintre cele două grupuri.

Domnul Mate Andras-Levente:

Da, exact.

Domnul Niculae Mircovici:

Conform înțelegerii dintre cele două grupuri.

Domnul Mate Andras-Levente:

Deci, 6 cu 3, și 4 cu 3. Astfel să fie corectat.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Prin urmare, 6 cu 3, și 4 cu 3. Este perfect.

Domnul Mate Andras-Levente:

Vă mulțumesc.

Domnul Marian Neacșu:

Avem și noi o eroare materială la Grupul parlamentar al PSD: sunt 36, nu 26.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Da, așa este.

Domnul Preda.

Domnul Cezar-Florin Preda:

Domnule președinte, îmi permiteți să ne întoarcem puțin la bugetul acesta care este foarte limitat: noi am avut discuții și în legislaturile trecute, și cred că acum ar trebui să facem cu adevărat acest pas - ca în deplasările externe, în ceea ce privește numărul însoțitorilor reprezentanților, acesta să fie redus la maximum. Vă rog mult, cine nu este în stare să-și facă atribuțiunile de parlamentar singur - nu pleacă; stă acasă.

Avem de fiecare dată colegi de-ai noștri care neapărat au nevoie de însoțitori din staff-ul tehnic. Este cheltuiala identică, domnule președinte.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Domnule Preda, aveți dreptate.

Rog secretarul general: până acum erau minimum doi pentru ca să meargă cineva din staff-ul tehnic. Vă rog mult să urcați la patru. Și cu următoarea condiție pe care o știm cu toții: există o obligativitate la anumite adunări parlamentare internaționale - să fie cineva din staff-ul tehnic; la acelea merg, indiferent că sunt doi sau sunt patru. În rest, pentru deplasările care sunt făcute - fără staff tehnic. De la patru în sus, da, mergem cu staff tehnic, și veți vedea că cei din departamentul respectiv cunosc foarte bine care sunt acele adunări parlamentare la care suntem obligați să avem staff-ul tehnic. Mi se pare că este vorba de GRUI și de AP NATO.

Domnul Cezar-Florin Preda:

Da, dar vedeți că avem un memorandum care specifică faptul că nu pot pleca mai mult de trei, așa că nu va mai pleca nimeni.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Păi nu, că schimbăm. Este în regulă.

Vă rog să refacem - așa cum a spus domnul Preda este foarte bine.

Prin urmare, 116 posturi - staff-ul tehnic. Am aprobat în Biroul permanent. Unanimitate. Vă rog mult să stabiliți împreună cu liderii grupurilor parlamentare ca organigrama să fie cea corectă.

Vă mulțumesc.

Următoarea discuție cu liderii grupurilor politice parlamentare va fi cu privire la comisiile permanente, după care invităm și președinții comisiilor, așa cum am stabilit.

Deci, miercuri dimineață ne vom vedea timp de două ore pentru discuția referitoare la comisiile permanente, după care îi vom invita și pe președinții comisiilor. Este bine, da? Întâlnirea va avea loc la ora 10,00 la mine în birou pentru comisiile permanente, pentru ca să putem să îi invităm la ora 11,30 aici pe președinții comisiilor.

La întâlnire vor participa numai liderii grupurilor parlamentare, subsemnatul, președinții comisiilor, secretarul general și cei doi secretari generali-adjuncți.

Vă mulțumesc foarte mult.

Pentru Birourile permanente reunite este exact această chestiune pe care am discutat-o. Domnule secretar general, vă rog să discutați cu secretarul general al Senatului ca să facem repede, chiar și mâine, un Birou permanent reunit pentru ca să putem să aprobăm și după aceea să pregătim ședința. Și să informăm APCE că am discutat în Biroul permanent reunit, că știm, că facem modificarea și că ea va fi votată, și vom anunța și când vom stabili ședința.

Ședința de declarații politice de mâine dimineață va fi prezidată de domnul Ioan Oltean.

Domnul Ioan Oltean:

Nu pot prezida nici în seara aceasta, nici mâine dimineață.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Atunci, domnul Hellvig va prezida această ședință de interpelări din seara aceasta și ședința de declarații politice de mâine.

Vă rog mult să fie informat în acest sens.

Vă rog.

Domnul Niculae Mircovici:

Domnule președinte, vă rog să îmi permiteți să reamintesc invitația pentru membrii Biroului permanent și pentru liderii grupurilor parlamentare: voi primi ordinul pe care l-a primit Hillary Clinton, și ar fi o mare onoare pentru mine să fiți alături de mine astăzi.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

La mulți ani!

Domnul Niculae Mircovici:

Vă mulțumesc.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

O zi frumoasă.

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti sâmbătă, 29 ianuarie 2022, 1:27
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro