Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe apr. 2013 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului din 11 aprilie 2013 ora 13:30

7. Solicitare din partea Consiliului Superior al Magistraturii de a fi invitat la ședințele Comisiei comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru elaborarea propunerii legislative de revizuire a Constituției României
se trimite Comisiei comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru elaborarea propunerii legislative de revizuire a Constituției României consultă

Solicitare din partea Consiliului Superior al Magistraturii de a fi invitat la ședințele Comisiei comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru elaborarea propunerii legislative de revizuire a Constituției României Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

.............................

Mai avem o solicitare din partea CSM-ului cu care, dacă dumneavoastră sunteți de acord, o să-l informez pe domnul președinte Antonescu, care este și președintele comisiei speciale.

CSM dorește să participe, să fie invitat la ședințele privind formularea propunerilor și dezbaterilor referitoare la revizuirea Constituției.

Eu o să informez, Birourile permanente sunt de acord, nu avem nici o problemă din acest punct de vedere. Vor fi invitați conform programului pe care îl are comisia. Acum este cvorumul, este forumul constituțional.

Domnul Cătălin-Daniel Fenechiu:

Dacă îmi permiteți domnule președinte.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Vă rog.

Domnul Cătălin-Daniel Fenechiu:

În cadrul comisiei, discuția aceasta a existat și s-a apreciat și s-a votat asupra acestei probleme în sensul că dacă o comisie apreciază că are nevoie de expertiza CSM-ului și a altora o să-i invite, dar nu fac parte din categoria invitaților permanenți, împrejurare care este prinsă și în Regulament. Deci, invitații permanenți sunt prinși în Regulamentul de organizare și funcționare a comisiei.

Deci, discuția cu CSM-ul a existat, domnul Chelaru poate să confirme.

Domnul Ioan Chelaru:

Domnule președinte, părerea noastră este să o trimiteți la comisie, o să o discutăm sigur. Noi avem interes să folosim toate expertizele de la toți specialiștii, inclusiv de la C.S.M. pentru a avea un text corect și atunci nu este nici un fel de problemă. Toată mulțumirea pentru dorința dumnealor de a se implica.

Domnul Cătălin-Daniel Fenechiu:

Eu am făcut această precizare pentru că eu am propus ca ICCJ și CSM să participe la comisie, însă comisia are un alt punct de vedere. Deci, acesta este motivul.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Dacă mai sunt și alte propuneri? Numai sunt alte propuneri, da?

Vă urez o zi frumoasă!

Ne vedem săptămâna viitoare.

Vă mulțumesc foarte mult pentru participare.

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București duminică, 16 iunie 2019, 3:32
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro