Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe iun. 2013 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților din 26 iunie 2013 ora 12:30

1. Notă cu privire la inițiativele legislative înregistrate la Biroul permanent al Camerei Deputaților
aprobată consultă

Notă cu privire la inițiativele legislative înregistrate la Biroul permanent al Camerei Deputaților Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Deci avem o inițiativă legislativă care a fost greșit trimisă la Senat, pentru că noi suntem prima Cameră. O trimitem la Comisia pentru apărare și aviz la Comisia juridică, pe perioada vacanței, până pe 2 septembrie, să ne facă raportul, pentru că nu avem cum să procedăm altfel.

Vă rog!

Domnul Andrei Dominic Gerea:

Rugămintea noastră este, având în vedere urgența acestei legi, dintr-o greșeală, s-a solicitat retrimiterea la comisie a proiectului de lege privind emiterea cardurilor de sănătate. A solicitat domnul Toader și colegul nostru, Victor Dobre, a acceptat acest lucru și nu ar fi trebuit să se întâmple acest lucru. Eu eram într-o altă discuție și absența mea se pare că a contat.

Așa că vă rog să se întrunească comisia și să facă raportul, astăzi.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Deci să cerem președinților celor două comisii să lucreze în paralel și până la 3-4, când terminăm noi, să ne facă un raport și să discutăm în plen.

Domnul Andrei Dominic Gerea:

Da, să facă un raport suplimentar.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Sunt de acord, nu am nici o problemă.

Ceilalți lideri de grup, vă rog. Domnul Toader.

Domnul Mircea-Nicu Toader:

Eu am solicitat retrimiterea la comisie, pentru că era o problemă referitor la ce trebuie să cuprindă cardul de identitate, din zona de sănătate și să existe și un punct de vedere al Comisiei de sănătate, pentru că acolo a fost problema, deoarece, dacă spui că tot ceea ce este în cadrul de sănătate, automat, trece în cardul de identitate, nu este corect. Și să se precizeze ce se trece, eu știu, grupa sanguină sau ce mai se trece. Și cei de la Comisia de sănătate au și spus că ei spun ce să se treacă.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Eu vă propun așa, retrimitem la comisie, dacă reușesc să facă astăzi raportul, până când finalizăm plenul, îl discutăm astăzi, dacă nu reușesc, la toamnă. Deci retrimitem la comisii și să lucreze în paralel cele două comisii, le aprobăm, acum. Dacă fac raportul, bine, dacă nu, asta este.

Deci în unanimitate s-a aprobat, retrimitem la comisie să facă raportul. Și dacă fac raportul îl discutăm, astăzi, dacă nu, în septembrie. Deci eu informez plenul asupra acestei chestiuni și vedem dacă primim raportul.

Dacă mai aveți alte probleme? Dacă nu, ne întâlnim la ora 16, când mai avem o ședință de Birou permanent.

Vă mulțumesc.

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București duminică, 9 august 2020, 5:13
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro