Depunere de candidaturi pentru ocuparea posturilor vacante la Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei

În categoria Informări28 mai 2020

Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului au decis, în ședință comună din data de 26 mai 2020, ca pentru ocuparea posturilor vacante la Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei, respectiv un post de vicepreședinte și două de membru în comitetul de reglementare al ANRE, propunerile nominale să fie depuse până la data de 4 iunie 2020.


Potrivit prevederilor art.4 alin.(2) și (4) din OUG 33/2007 privind organizarea și funcționarea Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei, aprobată prin Legea nr.160/2012, cu modificările și completările ulterioare, propunerile nominale vor fi depuse la unul dintre secretariatele comisiilor de specialitate din cele două camere, respectiv Comisia pentru industrii și servicii a Camerei Deputaților, Comisia pentru energie, infrastructura energetica si resurse minerale a Senatului și Comisia economica, industrii și servicii a Senatului iar nominalizarea funcțiilor se face la propunerea comună a acestora.


Candidaturile trebuie să fie însoțite de următoarea documentație: curriculum vitae și o declarație pe proprie răspundere că îndeplinesc condițiile și criteriile legale prevăzute în art.3 alin.(4), art.4 alin.(2)-(4), alin.(12) și alin.(13) din OUG nr. 33/2007 privind organizarea și funcționarea Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei.

 

Depunere de candidaturi pentru Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD)

În categoria Informări26 mai 2020

În conformitate cu dispozițiile art. 24 din Ordonanța Guvernului nr. 137/2000 privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare, republicată, Birourile permanente ale Camerei Deputaților și Senatului au stabilit, în ședința comună din 26 mai 2020, numirea a șapte membri ai Colegiului director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, dintre care șase pentru mandate complete și unul pentru rest de mandat.


Candidaturile se pot depune până la data de 4 iunie 2020 la Secretarul General al Camerei Deputaților, respectiv la Serviciul pentru lucrările Biroului permanent al Senatului.


În ceea ce privește candidaturile depuse în 2019 pentru locul vacant pe rest de mandat până în 2023, Birourile permanente ale Camerei Deputaților și Senatului au stabilit reluarea procedurii, urmând ca toți candidații înscriși să-și redepună dosarele actualizate în termenul stabilit de Birourile permanente reunite.


În termen de 10 zile de la publicarea candidaturilor se pot depune obiecțiuni argumentate, în scris, la comisiile de specialitate, cu privire la candidaturile depuse.

DECLARAȚIE DE PRESĂ


În categoria Comunicat de presa 28 mai 2020


primită de la doamna deputat Cristina Burciu (Grupul parlamentar al PNL)
Sistemul de educație - o prioritate din punctul de vedere al restructurării naționale

Nu doar din prisma schimbărilor necesare în contextul pandemiei actuale, este evident că întreaga societate românească are nevoie de o regândire a mecanismelor de funcționare existente până acum, în toate domeniile. În multe sectoare de activitate s-a acționat destul de lent, previzibil, într-un fel de prizonierat latent, fapt ce a reieșit acum la iveală odată cu reașezările impuse de efectele crizei noului coronavirus.

Vezi stirea

DECLARAȚIE DE PRESĂ


În categoria Comunicat de presa 28 mai 2020


primită de la domnul deputat Florinel Stancu (Grupul parlamentar al PRO Europa)
Investițiile statului trebuie să se îndrepte către sistemul public de sănătate și în programe de prevenție, nu către spitale private inaccesibile tuturor românilor

Pandemia Covid-19 ne-a demonstrat cât de ineficientă a fost guvernarea PSD-ALDE în domeniul Sănătății și cât de greșită a fost abordarea Guvernului PNL atunci când a oferit acces furnizorilor privați la programele naționale de sănătate plătite din bani publici.

Vezi stirea

DECLARAȚIE DE PRESĂ


În categoria Comunicat de presa 28 mai 2020


primită de la domnul deputat Gabriel Horia Nasra (Grupul parlamentar al PSD)
Guvernul PNL a blocat finanțările pentru marile proiecte ale Clujului!

Zero lei investiți în marile proiecte ale Clujului din partea guvernării PNL în 2020 este o realitate.

Vezi stirea

DECLARAȚIE DE PRESĂ


În categoria Comunicat de presa 28 mai 2020


primită de la domnul deputat Cornel Itu (Grupul parlamentar al PSD)
Guvernul Orban a distrus economia românească în timp record

Bilanțul celor 6 luni de guvernare liberală dezvăluie o situație catastrofală atât pe plan social, cât și economic. Din nefericire, România este, în prezent, conform EUROSTAT, pe locul 3 în UE la creșterea șomajului, cu 400.000 de oameni care au rămas fără loc de muncă și alți 600.000 în șomaj tehnic.

Vezi stirea

DECLARAȚIE DE PRESĂ


În categoria Comunicat de presa 28 mai 2020


primită de la doamna deputat Mihaela Huncă (Grupul parlamentar PRO Europa)

Un vot extrem de important în Camera Deputaților! Practic românii, prin reprezentanții lor în Parlament, și-au exprimat neîncrederea în capacitatea ministrului Educației și Cercetării, Monica Anisie, de a mai gestiona educația în România!

Vezi stirea
Vezi mai multe stiri

Centrul educational

Centrul educational si publicatii organizeaza un program de vizite educative la Camera Deputatilor. Vizitele sunt gratuite pentru elevi, dar trebuie anuntate din timp pentru a se face programarea grupurilor.

Vezi mai mult