COMUNICAT DE PRESĂ


În categoria Comunicat de presă 20 martie 2018


primit de la președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, domnul deputat Dorel Gheorghe Căprar (Grup PSD)

Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Camera Deputaților a primit marți, 20 martie 2018, vizita delegației Grupului european MBDA, însoțiți de partenerii locali, ROMARM și Electromecania Ploiești. În cadrul discuțiilor a fost prezentată oportunitatea Proiectului de Cooperare pentru Sisteme de Rachete dezvoltate de către consorțiul european. Ambele părți au scos în evidență necesitatea revitalizării industriei de apărare românești pe termen lung, ca parte a dezvoltării industriei europene de apărare.

Vezi știrea

COMUNICAT DE PRESĂ


În categoria Comunicat de presă 20 martie 2018


primit de la domnul deputat Nicolae-Daniel Popescu (Grup USR)
Susțin introducerea de criterii clare și corecte privind acordarea de burse de studii etnicilor români din comunitățile aflate jurul granițelor României!

Deputatul USR Nicolae-Daniel Popescu, ales în Circumscripția electorală nr. 43 pentru cetățenii români cu domiciliul și reședința în afara țării, aduce clarificări cu privire la votul său în contextul dezbaterilor privitoare la amendamentele aduse la Legea nr. 299/2007 privind sprijinul acordat românilor de pretutindeni. Deputatul USR nu consideră necesară și oportună introducerea în această lege a obligativității unui curs de istorie, cultură și civilizație românească, care să fie adresat bursierilor statului român aparținând comunităților românești din afara granițelor, dar susține aplicarea unor criterii clare, stricte și obiective de evaluare și acordare a burselor către etnicii români de peste hotare.

Vezi știrea

COMUNICAT DE PRESĂ


În categoria Comunicat de presă 20 martie 2018


primit de la președintele Comisiei pentru industrii și servicii, domnul deputat Iulian Iancu (Grup PSD)

Forumul interparlamentar pentru energie regenerabilă și eficiență energetică - EUFORES împreună cu Comisia pentru industrii și servicii din Camera Deputaților, Comisia economică, industrii și servicii și Comisia pentru transporturi și energie din Senat, organizează workshop-ul ”Perspective și cerințe pentru noile planuri de acțiune privind energia regenerabilă în România”.

Vezi știrea

DECLARAȚIE DE PRESĂ


În categoria Comunicat de presă 20 martie 2018


primită de la domnul deputat Adrian – Mihăiță Todoran (Grup PMP)
Ziua Francofoniei

În fiecare an, la 20 martie, este sărbătorită Ziua internațională a francofoniei, dedicată milioanelor de oameni din întreaga lume, care vorbesc sau folosesc în mod regulat limba franceză. Evenimentul reprezintă un prilej de a face cunoscute valorile culturale ale acestei limbi, solidaritatea și deschiderea spre dialog ce îi caracterizează pe vorbitori. Cu această ocazie, domnul deputat Adrian Todoran doreste să transmită toate gândurile bune celor care susțin importanța multilingvismului în era globalizării.

COMUNICAT DE PRESĂ


În categoria Comunicat de presă 20 martie 2018


primit de la Grupul parlamentar al PSD

Camera Deputaților a adoptat marți, 20 martie, pachetul de legi ale justiției, care cuprinde trei acte normative elaborate și susținute de Grupul parlamentar al PSD.

Vezi știrea
Vezi mai multe știri

Centrul educațional

Centrul educațional și publicații organizează un program de vizite educative la Camera Deputaților. Vizitele sunt gratuite pentru elevi, dar trebuie anunțate din timp pentru a se face programarea grupurilor.

Vezi mai mult