BUGET 2018

În categoria Documente07 decembrie 2017

Proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2018 și Proiectul legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2018

Vezi documentele

COMUNICAT DE PRESĂ


În categoria Comunicat de presă 14 decembrie 2017


primit de la președintele Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului, domnul deputat Florin-Claudiu Roman (Grup PNL)

Comisia pentru administrație publică și amenajarea teritoriului și-a desfășurat lucrările în ziua de 12 decembrie 2017.

Vezi știrea

COMUNICAT DE PRESĂ


În categoria Comunicat de presă 14 decembrie 2017


primit de la domnul deputat Marilen-Gabriel Pirtea (Grup PNL)
Parlamentul legiferează un sistem paralel de pregătire postuniversitară. Masteratele, în pericol

Deputatul PNL, rectorul Universității de Vest din Timișoara, prof. dr. Marilen Gabriel Pirtea, atrage atenția asupra pericolului reprezentat de aprobarea de către Parlament a OUG nr.96/2017, ordonanță care, spune acesta, va da naștere unui sistem paralel de pregătire postuniversitară, însă fără respectarea rigorilor de acest nivel. Pirtea consideră că vor avea de suferit atât universitățile, printr-o scădere a atractivității programelor masterale, cât și beneficiarii finali, prin accesarea unor cursuri postuniversitare de o calitate îndoielnică.

Vezi știrea

COMUNICAT DE PRESĂ


În categoria Comunicat de presă 14 decembrie 2017


primit de la Grupul parlamentar al PSD

Grupul parlamentar al PSD a votat miercuri, 13 decembrie, în ședința de vot final a Camerei Deputaților, în favoarea proiectului de Lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.38/2017 privind modificarea și completarea Legii educației fizice și sportului nr.69/2000, care creează cadrul legal necesar administrației publice locale pentru a finanța programe sportive și a recompensa performanțele deosebite obținute la competițiile sportive interne și internaționale oficiale.

Vezi știrea

DECLARAȚIE DE PRESĂ


În categoria Comunicat de presă 14 decembrie 2017


primită de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grup PNL)
Ministerul de Finanțe luptă cu spălarea banilor doar la televizor, nu și în plan legislativ

Deputatul PNL Dumitru Oprea îi solicită ministrului de Finanțe, Ionuț Mișa, să precizeze dacă instituția pe care o conduce a întocmit vreun act normativ care să transpună în legislația națională „A patra directivă privind combaterea spălării banilor“, adoptată la nivelul Comisiei Europene în anul 2015, dar ignorată de Guvernul PSD-ALDE. Data intrării în vigoare ar fi trebuit să fie și în România 26 iunie 2017!

Vezi știrea

COMUNICAT DE PRESĂ


În categoria Comunicat de presă 14 decembrie 2017


primit de la Grupul parlamentar al PSD

Camera Deputaților a adoptat, cu votul Grupului parlamentar al PSD, în ședința de vot final care a avut loc miercuri, 13 decembrie, proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanței Guvernului nr.23/2017 privind plata defalcată a TVA. Noul act normativ, adoptat cu amendamente, implementează măsuri care vor duce la creșterea gradului de colectare a taxei și, totodată, vor sprijini combaterea evaziunii determinate de existența unor diferențe semnificative între TVA încasată la bugetul de stat și cea declarată în deconturi, depuse de persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA.

Vezi știrea

Centrul educațional

Centrul educațional și publicații organizează un program de vizite educative la Camera Deputaților. Vizitele sunt gratuite pentru elevi, dar trebuie anunțate din timp pentru a se face programarea grupurilor.

Vezi mai mult