COMUNICAT DE PRESĂ

În categoria Comunicat de presă 24 februarie 2017

Parlamentul României a devenit membru cu drepturi depline al Adunării Parlamentare a Mediteranei, cu prilejul celei de-a 11 Sesiuni Plenare a APM, care se desfășoară în perioada 22 – 24 februarie 2017, la Porto. Legislativul român participă ca membru asociat la această organizație din anul 2008.

Vezi știrea

COMUNICAT DE PRESĂ

În categoria Comunicat de presă 23 februarie 2017


primit de la președintele Comisiei pentru sănătate și familie, domnul deputat Corneliu-Florin Buicu (Grup PSD)

Peste trei pătrimi dintre români și-ar dori să călătorească în alt stat membru al Uniunii Europene pentru tratament medical, dacă ei sau un membru al familiei ar avea o problemă serioasă de sănătate, deși 43% declară că nu și-ar permite această soluție.

Vezi știrea

DECLARAȚIE DE PRESĂ

În categoria Comunicat de presă 23 februarie 2017


primită de la domnul deputat Glad-Aurel Varga (Grup PNL)
„Eliminăm cianurile, dar să știm dedesubturile!”

Deputatul arădean Glad Varga, membru al Comisiei pentru mediu și echilibru ecologic din Camera Deputaților, este contrariat de faptul că toți parlamentarii PSD au lipsit de la ședința comisiei, când a fost dezbătut un proiect de act normativ referitor la modificarea Legii minelor (Pl-x nr. 594/2013).

Vezi știrea

COMUNICAT DE PRESĂ

În categoria Comunicat de presă 22 februarie 2017


primit de la președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, domnul deputat Constantin Codreanu (Grup PMP)
Suntem obligați să apărăm drepturile cetățenilor români

Deputatul Constantin Codreanu readuce cazul Smicală pe agenda publică și în Parlamentul României. Astfel, în cadrul ședinței Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, marți, 21 februarie, a fost abordat acest subiect considerat de parlamentari drept o dramă și un abuz fără precedent. Este vorba de cazul doamnei Camelia Smicală, medic din Piatra Neamț, căreia i-au fost luați copiii de către autoritățile finlandeze și duși într-un centru de plasament.

Vezi știrea

DECLARAȚIE DE PRESĂ

În categoria Comunicat de presă 22 februarie 2017


primită de la domnul deputat Glad-Aurel Varga (Grup PNL)
“Aștept reacția opiniei publice referitoare la interzicerea cianurilor în minerit și a exportului de lemn!”
Modelul de dezbatere impus de PSD continuă. Pe ordinea de zi a Comisiei pentru mediu și echilibru ecologic s-au aflat proiecte de lege importante, cum ar fi cel pentru interzicerea folosirii tehnologiilor bazate pe cianuri în exploatarea minereurilor aurifere (Pl-x nr. 594/2013) și cel pentru interzicerea exportului de masă lemnoasă (Pl-x nr. 835/2015).

Vezi știrea

Centrul educațional

Centrul educațional și publicații organizează un program de vizite educative la Camera Deputaților. Vizitele sunt gratuite pentru elevi, dar trebuie anunțate din timp pentru a se face programarea grupurilor.

Vezi mai mult