Sunteti aici: Prima pagina >

Formular candidatură - Conținut și instrucțiuni

Ediția I - 2020

Internship la Camera Deputaților - Ediția I- 2020

Conținutul formularului

Informațiile introduse de tine se salvează apăsând butonul ”Pasul următor”. Aplicația va fi validată automat într-un interval de 24 de ore care decurge de la momentul în care ai început să completezi formularul, ceea ce înseamnă că nu vei mai avea posibilitatea să intervii asupra conținutului.

descarcă formularul ca model de completare  1. În prima secțiune trebuie să îți exprimi acordul privind prelucrarea datelor cu caracter personal.
  2. În a doua secțiune, candidații trebuie să completeze informațiile privind datele de identificare și de contact, respectiv CNP, prenumele, numele de familie, data nașterii, numărul de telefon mobil și adresa de e-mail.
  3. Următorul pas culege informațiile despre universitatea și facultatea absolvite ori în curs de absolvire, tipul studiilor (licență, masterat, doctorat), promoția (respectiv anul absolvirii) și media examenului de absolvire. În aceeași secțiune, candidații sunt invitați să furnizeze informații privind alte experiente relevante precum cursuri, școli de vară, burse de studiu, evenimente și dezbateri.
  4. Următoarea secțiune, a patra, solicită informații privind experiența de până acum a candidaților (dacă este cazul) în sectorul civil. Suntem interesați de domeniul în care ați activat, rezultatele proiectelor la care ați participat și rolul în cadrul echipei.
  5. În secțiunea a 5-a se completează informațiile privind competențele lingvistice și cele IT. Limbile străine prezente în formular au fost alese în raport cu numărul generic al populației vorbitoare la nivel mondial și relevanța acestora. Cât privește competențele IT, sunteți rugați să completați în funcție de cunoștințele deținute în acest domeniu.
  6. În ultima parte a formularului, candidații aleg structura în care vor să își desfășoare activitatea/ specializarea și își justifică argumentativ opțiunea. Trebuie să îndeplinești criteriile specifice și să dovedești că ești familiarizat cu activitatea și atribuțiile structurii în care vrei să activezi, dar și că ai citit Regulamentul Camerei Deputaților și ai cunoștințe generale despre activitatea unui parlament. Această secțiune este cea mai interesantă din perspectiva evaluării. Fiecare dintre candidați va avea posibilitatea să propună inițiative inovatoare care privesc activitatea Camerei Deputaților probând, în același timp, pregătirea și capacitatea de a gândi creativ.
  7.