HOTĂRÂRE nr.72 din 20 februarie 1993
privind regimul vamal al bunurilor importate ce fac obiectul tranzactiilor leasing
Textul actului publicat în M.Of. nr. 44/26 feb. 1993

HOTARIREA Nr. 72 din 20 februarie 1993 privind regimul vamal al bunurilor importate ce fac obiectul tranzactiilor leasing

EMITENT: Guvernul Romaniei

aparuta in MONITORUL OFICIAL nr. 44 din 26 februarie 1993
Guvernul Romaniei hotaraste:

ART. 1
Bunurile care se importa in baza contractelor de leasing, incheiate intre agentii economici romani si partenerii straini, sint considerate in import temporar pe toata perioada contractului de leasing. Operatiunile de import temporar in cadrul tranzactiilor leasing se efectueaza numai cu garantarea platii taxelor vamale. Garantarea platii taxelor vamale se poate face si prin depunerea unei scrisori de garantie, prin care o unitate bancara cu sediul in Romania se angajeaza sa plateasca organelor vamale suma reprezentind taxele vamale.

ART. 2
In cazul in care, la sfirsitul perioadei de import temporar, beneficiarul cumpara bunurile ce au facut obiectul tranzactiilor leasing, acesta datoreaza taxa vamala calculata la valoarea in vama determinata prin transformarea in lei a pretului de cumparare in valuta, negociat, la cursul de schimb comunicat de Banca Nationala a Romaniei, in vigoare la data incheierii contractului de cumparare a bunurilor respective.

ART. 3
Consiliul pentru Coordonare, Strategie si Reforma Economica impreuna cu Ministerul Comertului, Banca Nationala a Romaniei si Ministerul Finantelor vor elabora, in termen de 30 de zile de la publicarea hotaririi in Monitorul Oficial al Romaniei, regulamentul de organizare si derulare leasing.
PRIM-MINISTRU NICOLAE VACAROIU Contrasemneaza:
---------------Ministru de stat, ministrul finantelor, Florin Georgescu Ministru de stat, presedintele Consiliului pentru Coordonare, Strategie si Reforma Economica, Misu Negritoiu Ministrul comertului, Constantin Teculescu Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu ---------------


Joi, 02 decembrie 2021, 05:14

Declinare de raspundere: Informațiile publicate în aceasta rubrică, precum și textele actelor normative nu au caracter oficial.