LEGE nr.99 din 26 mai 1998
pentru proclamarea Zilei Imnului Național al României
Textul actului publicat în M.Of. nr. 198/28 mai. 1998

Parlamentul României adoptă prezenta lege.

Art. 1. - (1) Se proclamă ziua de 29 iulie Ziua imnului național al României - Deșteaptă-te, române, simbol al unității Revoluției Române din anul 1848.

(2) Ziua imnului național al României va fi marcată de către autoritățile publice și celelalte instituții ale statului prin organizarea unor programe și manifestări cultural-educative cu caracter evocator și științific, în spiritul tradițiilor poporului român, precum și prin ceremonii militare specifice, organizate în cadrul unităților Ministerului Apărării Naționale și ale Ministerului de Interne.

Art. 2. - (1) Guvernul și autoritățile publice locale vor lua măsurile necesare pentru ca în această zi imnul național al României să fie intonat în conformitate cu prevederile Legii nr. 75/1994, precum și pentru buna desfășurare a acțiunilor prevăzute la art. 1 alin. (2).

(2) În municipiul București și în municipiile-reședință de județ se vor organiza ceremoniale publice de intonare a imnului național al României și de înălțare a drapelului național, pe baza normelor convenite între prefecturi, primării și comenduirile de garnizoană.

Art. 3. - În anul 1998, sărbătorirea Zilei imnului național al României se va realiza o dată cu celebrarea Zilei drapelului național, la 26 iunie, în ședință comună solemnă a Camerei Deputaților și Senatului.

Această lege a fost adoptată de Camera Deputaților în ședința din 27 aprilie 1998, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constituția României.

p. PREȘEDINTELE CAMEREI DEPUTAȚILOR
ANDREI IOAN CHILIMAN

Această lege a fost adoptată de Senat în ședința din 18 mai 1998, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constituția României.

p. PREȘEDINTELE SENATULUI
CRISTIAN SORIN DUMITRESCU

București, 26 mai 1998.
Nr. 99.


Miercuri, 01 decembrie 2021, 05:26

Declinare de raspundere: Informațiile publicate în aceasta rubrică, precum și textele actelor normative nu au caracter oficial.