DECRET nr.503 din 16 decembrie 1970
privind instituirea stemelor județelor și municipiilor
Textul actului publicat în B.Of. nr. 143/16 dec. 1970

DECRET NUMAR: 503 DIN 16/12/70 privind instituirea stemelor judetelor si municipiilor

EMITENT: CONSILIUL DE STAT

APARUT IN Monitorul Oficial nr. 143 DIN 16/12/70

ART. 1
Se instituie steme distinctive pentru judete,municipiul Bucuresti si celelalte municipii, care sa reprezinte simbolic elementele cele mai caracteristice ale traditiilor istorice si relatiilor politice, economice si sociale din aceste unitati administrativ-teritoriale.

ART. 2
Stemele vor fi elaborate de comitetele executive ale consiliilor populare judetene, al municipiului Bucuresti si ale celorlalte municipii, fiind adoptate, sub forma de proiect, de catre consiliile populare respective. Dupa adoptare, proiectele de steme vor fi inaintate Consiliului de Stat.

ART. 3
Stemele judetelor, a municipiului Bucuresti si ale celorlalte municipii se aproba prin decret al Consiliului de Stat.

ART. 4
Stemele unitatilor administrativ-teritoriale mentionate in cuprinsul prezentului decret vor fi reproduse pe imprimatele oficiale ale consiliilor populare judetene, al municipiului Bucuresti si ale celorlalte municipii, sub stema R.S.R. si la dimensiuni mai mici decit aceasta. Totodata, ele vor fi reproduse pe indicatoarele care marcheaza intrarea in judete, municipiul Bucuresti si in celelalte municipii si vor fi expuse pe frontispiciile cladirilor in care isi au sediul principal consiliile populare respective, precum si in interiorul acestor sedii, la locurile ce se vor stabili de comitetele lor executive.
Stemele pot fi folosite cu prilejul unor manifestari de interes local si pot fi reproduse pe insigne sau diferite obiecte folosite in actiuni protocolare ori festive, pe diferite tiparituri care se refera la judete, municipiul Bucuresti si celelalte municipii, precum si obiecte destinate sa contribuie la cunoasterea specificului local.
In toate cazurile in care stemele judetelor, a municipiului Bucuresti si celelalte municipii vor fi reproduse, expuse sau folosite impreuna cu stema

R.S.R., se va respecta prioritatea stemei republicii.
--------------------------


Marți, 22 ianuarie 2019, 03:06

Declinare de raspundere: Informațiile publicate în aceasta rubrică, precum și textele actelor normative nu au caracter oficial.