Sunteți în secțiunea: Prima pagina > A 57-a sesiune anuala AP NATO Versiunea pentru printare
A 57-a sesiune anuala, Bucuresti, România, 7-10 octombrie 2011

Parlamentul României va gazdui, în perioada 7-10 octombrie, a 57-a Sesiune anuala a Adunarii Parlamentare a NATO (AP NATO). Adunarea Parlamentara a NATO reprezinta un important forum pentru dialogul parlamentar international cu privire la probleme de securitate, politice, sociale si economice. Sesiunile anuale ale AP NATO sunt cele mai importante evenimente din activitatea organizatiei si sunt gazduite, prin rotatie, de statele membre si asociate.

La acestea participa peste 350 de parlamentari din cele 28 state membre NATO, America de Nord si Europa, precum si delegati din tarile asociate, partenere regionale, asociate mediteraneene si observatoare, pentru a discuta probleme de interes privind securitatea internationala, a adopta rapoartele comisiilor de specialitate si a formula recomandari.

În prima zi a sesiunii, vineri, 7 octombrie, presedintele AP NATO, Dr. Karl A.Lamers, seful delegatiei parlamentare române la AP NATO, Sever Voinescu-Cotoi si Secretarul general al AP NATO, David Hobbs vor sustine, începând cu ora 11.00, un briefing de presa (sala "Spiru Haret", nivel P).

Sâmbata, 8 octombrie si duminica, 9 octombrie, vor avea loc discutii în cadrul celor 5 comisii de specialitate: Comisia politica, Comisia pentru aparare si securitate, Comisia pentru stiinta si tehnologie, Comisia pentru dimensiunea civila a securitatii si Comisia pentru economie si securitate. Fiecare comisie va dezbate o serie de rapoarte pe teme de securitate si aparare, subiectele specifice urmând sa fie discutate împreuna cu reprezentanti ai guvernelor din tarile membre, din lumea academica, reprezentanti ai societatii civile si ai NATO.

La Sesiunea plenara de luni, 10 octombrie, vor participa presedintele Adunarii parlamentare a NATO si secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen si general maior Karl Engelbrektson, Reprezentant militar suedez la UE si NATO. Recomandarile Adunarii Parlamentare a NATO vor fi prezentate, dezbatute si votate în dupa-amiaza aceleiasi zile.

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București sâmbătă, 26 mai 2018, 14:54
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro