Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Structuri parlamentare 2016-prezent > Camera Deputaților > Comisii > Politică externă Versiunea pentru printare
2016-prezent

  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru politică, doamna Biró Rozália-Ibolya (Grup UDMR)
Parlamentul României sprijină Muntenegru în parcursul european și poate acorda consultanță părții muntenegrene, la nivel de experți, pentru diverse capitole, între care gestionarea eficientă a fondurilor de pre-aderare, a declarat președintele Comisiei pentru politică externă a Camerei Deputaților, Biro Rozalia, în cadrul unei întrevederi cu delegația Parlamentului din Muntenegru, condusă de președintele Comisiei pentru relații internaționale și emigranți, Andrija Nikolic.
23 aprilie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru politică externă

Luni, 16 aprilie 2018, doamna Biró Rozália-Ibolya, președintele Comisiei pentru politică externă a Camerei Deputatilor, l-a primit în vizită de prezentare pe domnul Sergey MINASYAN, ambasadorul Armeniei la București. La întrevedere a participat și domnul senator Varujan Vosganian, președintele Uniunii Armenilor din România

^ [...]

17 aprilie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru politică externă
Marți, 27 martie 2018, doamna Biró Rozália-Ibolya, președintele Comisiei pentru politică externă a Camerei Deputatilor, l-a primit în vizită de curtoazie pe domnul Andrei Grinkevich, ambasadorul Republicii Belarus la București.

Domnul ambasador a făcut o amplă prezentare a evoluției relațiilor bilaterale în anul care s-a scurs de la ultima întâlnire, subliniind că România este în topul țărilor europene în ce privește comerțul bilateral și cu importante evoluții în domeniul cultural și universitar. [...]

28 martie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru politică externă

Marți, 27 martie 2018, doamna Biró Rozália-Ibolya, președintele Comisiei pentru politică externă a Camerei Deputatilor, l-a primit în vizită de curtoazie pe domnul Davor VIDI©, ambasadorul Republicii Croația la București.

27 martie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru politică externă

Marți, 20 martie 2018, doamna Biró Rozália-Ibolya, președintele Comisiei pentru politică externă a Camerei Deputatilor, l-a primit în vizită de curtoazie pe domnul Oleksandr BANKOV, ambasadorul Ucrainei la București.

^ [...]

22 martie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru politică, doamna Biró Rozália-Ibolya (Grup UDMR)

Luni, 19 martie 2017, președintele Comisiei pentru politică externă a Camerei Deputatilor, doamna Biró Rozália-Ibolya, a primit-o în vizită de curtoazie pe doamna Mayo Nishiike, prim secretar, atașat politic la ambasada Japoniei la București.

20 martie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru politică externă

Marți, 13 februarie 2018, doamna Biró Rozália-Ibolya, președintele Comisiei pentru politică externă a Camerei Deputatilor, l-a primit în vizită de curtoazie pe E.S. domnul Safdar HAYAT, ambasadorul Republicii Islamice Pakistan la București.
14 februarie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru politică externă, doamna deputat Biró Rozália-Ibolya (Grup UDMR)

În întreaga lume, începând cu 25 noiembrie, când este marcată “Ziua Internațională a Eliminării Violenței împotriva Femeilor”, și până la 10 decembrie, de “Ziua Drepturilor Omului”, se dă startul campaniei intitulată „16 zile de activism împotriva violenței bazată pe gen”. Este o perioadă cu un mesaj puternic pentru întreaga societate, un îndemn la reflecție și la adoptarea unei atitudini ferme împotriva acestui flagel, care trebuie eliminat rapid din societatea modernă, din lumea civilizată.

11 decembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru politică externă, doamna deputat doamna Biró Rozália-Ibolya (Grup UDMR)

La începutul acestei săptămâni, doamna Biró Rozália-Ibolya, președintele Comisiei pentru politică externă a Camerei Deputatilor, l-a primit în vizită de prezentare pe E.S. domnul Ilir TEPELENA, ambasadorul Republicii Albania la București.

6 decembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru politică externă

La începutul acestei săptămâni, doamna Biró Rozália-Ibolya, președintele Comisiei pentru politică externă a Camerei Deputatilor, l-a primit în vizită de prezentare pe E.S. domnul Todor Ivanov CHUROV, ambasadorul Bulgariei la București.

^ [...]

6 decembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru politică externă

Marți, 28 noiembrie 2017, doamna Biró Rozália-Ibolya, președintele Comisiei pentru politică externă a Camerei Deputaților și șef al delegației Parlamentului României la Dimensiunea Parlamentară a Inițiativei Central Europene, a participat la Adunarea Generală a Adunării Parlamentare a ICE, care are loc la Minsk, în perioada 27-29 noiembrie 2017.

28 noiembrie 2017 detalii
   COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Grupul multisectorial de lucru pentru egalitatea de gen din cadrul Comisiei pentru politica externă

Pentru celebrarea zilei de 25 noiembrie, Ziua Internațională a Eliminării Violenței împotriva Femeilor și pentru marcarea celor 16 zile de acțiune dintre această dată, de 25 noiembrie, și până la data de 10 decembrie, Ziua Drepturilor Omului, Grupul multisectorial de lucru pentru egalitate de gen care funcționează în cadrul Comisiei pentru politică externă a Camerei Deputaților a adoptat următoarea Rezoluție "Violența împotriva femeilor":

24 noiembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru politică externă

Marți, 21 noiembrie, doamna Rozália-Ibolya Biró , președintele Comisiei pentru politică externă a Camerei Deputaților, a participat la Reuniunile interparlamentare organizate de Comisia pentru dezvoltare (DEVE) și Comisia pentru politică externă (AFET) din cadrul Parlamentului European.

21 noiembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru politică externă

Marți, 31 octombrie 2017, a avut loc întrevederea doamnei deputat Biró Rozália-Ibolya, președinte al Comisiei pentru politică externă, cu doamna Alanna Armitage, Director Regional pentru Europa de Est și Asia Centrală al Fondului Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA), la solicitarea Institutului Est European de Sănătate a Reproducerii. Întrevederea a avut loc la inițiativa doamnei deputat Csép Eva Andrea, membră a Comisiei pentru egalitate de șanse între femei și bărbați.

1 noiembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru politică externă

Pornind de la al cincilea Obiectiv al Dezvoltării Durabile al Agendei 2030 a Națiunilor Unite – „Realizarea egalității de gen și emanciparea femeilor și a fetelor”, agendă pe care România a adoptat-o alături de celelalte 193 de state membre ale ONU și având în vedere complexitatea procesului de prevenire și eliminare a violenței împotriva femeilor și fetelor, necesitatea actualizării Strategiei Naționale pentru prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor, precum și armonizarea legislației naționale conform recomandărilor Convenției de la Istanbul în vederea implementării acesteia, membrii Comisiei pentru politică externă au decis înființarea unui Grup multisectorial de lucru pentru egalitate de gen care să faciliteze și să monitorizeze întregul proces de transformare, la nivel național, obligatoriu pentru transpunerea în practică a Obiectivului 5 al Agendei 2030.

1 noiembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ primit de la Comisia pentru politică externă
În perioada 24-26 octombrie 2017, o delegație a Comisiei pentru politică externă a Camerei Deputaților condusă de președintele acesteia, doamna Biró Rozália-Ibolya, a efectuat o vizită oficială în Republica Croația. Din delegație au făcut parte doamna Mirela Furtună, secretar al Comisiei, și domnii deputați Mihai Voicu și Răzvan Rotaru.

Programul vizitei a cuprins o primire la conducerea Parlamentului, întâlniri cu membri ai Comisiei de politică externă, Comisiei pentru afaceri europene, Grupului interparlamentar de prietenie și o întâlnire la Ministerul afacerilor externe și europene. [...]

27 octombrie 2017 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru politică externă, doamna deputat Rozália-Ibolya Biró (Grup UDMR)

În perioada 24-26 octombrie 2017, o delegație a Comisiei pentru politică externă a Camerei Deputaților, condusă de doamna Biró Rozália-Ibolya, președintele Comisiei, va efectua o vizită oficială în Republica Croația. Din delegație fac parte doamna Mirela Furtună, secretar al Comisiei, și domnii deputați Mihai Voicu și Răzvan Rotaru.

24 octombrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Răzvan Rotaru (Grup PSD)
România a atins cel mai mare număr de salariați din ultimii 20 de ani
Deputatul PSD Răzvan Rotaru a anunțat joi, 7 septembrie, că România a atins cel mai mare număr de salariați din ultimii 20 de ani: 4,84 milioane de persoane.
7 septembrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ primită de la doamna deputat Mirela Furtună (Grup PSD)
Am participat marți, 16 mai, la întâlnirea Comisiilor pentru politică externă și apărare ale Camerei Deputaților și Senatului cu domnul ambasador Tacan Ildem (Turcia), asistentul Secretarului general al NATO pentru diplomație publică.

Scopul primordial al NATO este asigurarea libertății și garantarea securității tuturor statelor membre prin mijloace politice și militare. [...]

17 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru politică externă

Marți, 9 mai, doamna Biró Rozália-Ibolya, președintele Comisiei pentru politică externă a Camerei Deputatilor, l-a primit în vizită de curtoazie pe E.S. domnul Kisaburo Ishii, ambasadorul Japoniei la București.

9 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru politică externă

Miercuri, 3 mai 2017, doamna Biró Rozália-Ibolya, președintele Comisiei pentru politică externă a Camerei Deputatilor, l-a primit în vizită de curtoazie pe E.S. domnul Fuad Karim Saliba Kokaly, ambasadorul Statului Palestina la București.

^ [...]

4 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru politică externă, doamna deputat Biró Rozália Ibolya (Grup UDMR)
Luni, 20 martie 2017, doamna Biró Rozália-Ibolya, președintele Comisiei pentru politică pxternă a Camerei Deputatilor, a primit-o în vizită de curtoazie pe E.S. doamna Nieves Iliana Hernández Portales, ambasadorul Republicii Cuba la București.

În cadrul întrevederii, doamna ambasador Hernandéz Portales a făcut o amplă informare cu privire la situația actuală din Cuba și din regiune, a mulțumit României pentru sprijin și a subliniat dorința fermă de continuare a eforturilor pentru apropierea de Uniunea Europeană. [...]

20 martie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru politică externă, doamna deputat Biró Rozália Ibolya (Grup UDMR)

Marți, 28 februarie a.c., doamna Biró Rozália Ibolya, președintele Comisiei pentru politică externă a Camerei Deputaților, l-a primit pe domnul Yevhen Levytskyi, Însărcinat cu Afaceri a.i. al Ucrainei la București.

^ [...]

28 februarie 2017 detalii
 

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București luni, 23 aprilie 2018, 22:00
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro