Vous êtes ici: Home > Législature 2020-présent > Le Parlement de la Roumanie > Délégations > APOSCE > Communiqués de presse Versiunea pentru printare

Delegation du Parlement de la Roumanie à l'Assemblee parlementaire de l'OSCE
Communique de presse - 20 avril 2021
COMUNICAT DE PRESA ^

In perioada 21 – 26 aprilie 2021, Adunarea Parlamentara a Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (AP OSCE) organizeaza Misiunea de observare a alegerilor parlamentare din Albania, prilej cu care a adresat parlamentelor statelor participante invitatia de a trimite observatori ai procesului electoral.

Din partea Delegației Parlamentului României la AP OSCE – Camera Deputaților, vor participa domnii deputați Costel Neculai Dunava (PSD), vicepreședinte al Comisiei generale a AP OSCE pentru probleme politice și de securitate, și Gábor Hajdu (UDMR), precum și doamna deputat Christine Thellmann (PNL).
Misiunea presupune: o perioadă de pregătire desfășurată online, având în vedere circumstanțele deosebite legate de pandemia Covid-19 (21 – 23 aprilie a.c.); deplasarea observatorilor la Tirana (23/24 aprilie a.c.); reuniuni de pregătire logistică în Tirana (24 aprilie a.c.); activitatea de observare propriu-zisă efectuată în regiunea arondată (25 aprilie a.c., cu posibilă prelungire în 26 aprilie a.c.); raportarea efectuată de către observatori la finalul observării.
Domnul Azay Guliyev (Azerbaidjan), vicepreședinte al AP OSCE, a fost desemnat, de către Președintele în exercițiu al OSCE, drept Coordonator Special și Șef al Misiunii OSCE de observare pe termen scurt. Domnul Reinhold Lopatka (Austria), președintele Comisiei ad hoc a AP OSCE pentru combaterea terorismului, a fost desemnat de către președintele AP OSCE pentru a conduce Delegația AP OSCE de observatori la acest proces electoral.
În observarea acestui proces electoral, Delegația AP OSCE, estimată la circa 65 de observatori, va acționa în strânsă cooperare cu Biroul OSCE pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului (ODIHR) și cu Delegația Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

Adresse postale: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucarest, Roumanie samedi, 2 juillet 2022, 4:34
Téléphone: +40213160300, +40214141111
E-mail: webmaster@cdep.ro