Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Parlamentul României > Delegatii parlamentare > APOSCE > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Delegația Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a OSCE
Comunicat de presa din 15 iunie 2021
COMUNICAT DE PRESĂ ^
primit de la Direcția pentru relații cu organizațiile internaționale și UE

În perioada 18 – 21 iunie 2021, Adunarea Parlamentară a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (AP OSCE) organizează Misiunea de observare a alegerilor parlamentare anticipate din Armenia, prilej cu care a adresat parlamentelor statelor participante invitația de a trimite observatori ai procesului electoral.

^
Din partea Delegației Parlamentului României la AP OSCE – Camera Deputaților, vor participa domnii deputați: Costel Neculai Dunava (PSD), vicepreședinte al Comisiei generale a AP OSCE pentru probleme politice, Gábor Hajdu (UDMR), Alexandru Kocsis-Cristea (PNL) și Marius-Andrei Miftode (USR).
Misiunea presupune: sosirea în ziua de 17 iunie a.c.; o perioadă de pregătire logistică în 18 și în 19 iunie a.c. la Erevan; activitatea de observare propriu-zisă efectuată în regiunea arondată (20 iunie a.c., cu posibilă prelungire la primele ore ale zilei de 21 iunie a.c.); raportarea efectuată de către observatori (dimineața zilei de 21 iunie a.c.).
Doamna Kari Henriksen (Norvegia), vicepreședinte al AP OSCE, a fost desemnată pentru a conduce Delegația AP OSCE de observatori la acest proces electoral.
În observarea acestui proces electoral, Delegația AP OSCE, estimată la circa 83 de observatori, va acționa în strânsă cooperare cu Biroul OSCE pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului (ODIHR) și cu Delegația Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti miercuri, 25 mai 2022, 23:04
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro