Vous êtes ici: Home > Législature 2020-présent > Le Parlement de la Roumanie > Délégations > APOSCE > Communiqués de presse Versiunea pentru printare

Delegation du Parlement de la Roumanie à l'Assemblee parlementaire de l'OSCE
Communique de presse - 07 juillet 2021
COMUNICAT DE PRESA ^
primit de la Directia pentru relatii cu organizatiile internationale si UE

In perioada 8 – 12 iulie 2021, Adunarea Parlamentara a Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (AP OSCE) organizeaza Misiunea de observare a alegerilor parlamentare anticipate din Republica Moldova.

^
Conform informațiilor primite de la organizatori, Misiunea presupune: o perioadă de pregătire desfășurată online, având în vedere circumstanțele legate de pandemia COVID -19 (în 8 iulie a.c. și în dimineața zilei de 9 iulie a.c.); deplasarea observatorilor la Chișinău (9/10 iulie a.c.); reuniuni de pregătire logistică în Chișinău (10 iulie a.c.); activitatea de observare propriu-zisă efectuată în regiunea arondată (11 iulie a.c., cu posibilă prelungire în 12 iulie a.c.); raportarea efectuată de către observatori (dimineața zilei de 12 iulie a.c.).
Din partea Delegației Parlamentului României la AP OSCE – Camera Deputaților, vor participa domnii deputați: Costel Neculai DUNAVA (PSD), vicepreședinte al Comisiei generale a AP OSCE pentru probleme politice și de securitate, Alexandru KOCSIS-CRISTEA (PNL) și Gábor HAJDU (UDMR), precum și doamna deputat Christine THELLMANN (PNL).
Doamna Pia Kauma (Finalnda), Reprezentant special al AP OSCE pentru implicarea societății civile, a fost desemnată pentru a conduce Delegația AP OSCE de observatori la acest proces electoral.
În observarea acestui proces electoral, Delegația AP OSCE estimată la circa 48 de observatori, va acționa în strânsă cooperare cu Biroul OSCE pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului (ODIHR) și cu Delegații ale Adunării Parlamentare a Consiliului Europei și Parlamentului European.

Adresse postale: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucarest, Roumanie lundi, 4 juillet 2022, 12:50
Téléphone: +40213160300, +40214141111
E-mail: webmaster@cdep.ro